Det här med bett då...

Kategori: Allmänt

Tänkte testa rida tibbe med ett rakt bett med fasta ringar.

Det är det mest skonsamma bett man kan ha för hästens mun. Bettet är rakt, vilket innebär att det blir en jämn tryckfördelning i hästens mun och de fasta ringarna gör att bettet hålls på plats och inte nyper i mungiporna. Dock så har jag hört att hästen kan uppfattas som lite stum i munnen med detta bett.

Någon som har provat rakt bett?

Jag har för övrigt inte jättebra koll på bett, men nu rider jag på ett slags eggbett. Glömmer alltid namnet på det haha. Det är ett sånt här bett fast med mindre ringar Då kanske det heter Ky Rotary Bit? Tibbe trivs bra på det, men ska köpa ett 3delat också då han går allra bäst på det, av dom jag provat.



Men nu är jag alltså inne på ett rakt med fasta ringar. Vad tror ni om det? Men det blir inte förrän efter vilan då :) Så fort vi öppnat hela hagen tar tibbe 2 veckors semester.

Kommentarer

  • Helena säger:

    Jag har en känsla av att Fortis skulle funka bäst på rakt åxå,trots att dom sa han kan ridas på typ allt. Men ofta är ju westernbett stångbett så han är nog mest van sånna. Får se om jag provar ngt jag åxå framöver.=)

    2011-06-24 | 21:09:09

Kommentera inlägget här: