Sprättig Tibbe

Kategori: Allmänt

Idag började jag med att rida ut tillsammans med Helena. Ridturen började bra, vi red minkvägen. Sen när vi var på Mellanvägen på väg hem så hörde jag bakom mig hur Helena skrek till och precis då jag kollade bak så såg jag hur hon damp i backen på den hårda grusvägen..!

Efter det gick allting ganksa snabbt, Zeb sprang förbi Boye och stannade en bit bort. Så jag tänkte typ 2 saker: 1: Hur gick det med helena? 2: Jag måste ta fast Zeb, annars springer han till stallet = Boye oxå, med eller utan mig (två lösa hästar och två människor på grusvägen är väl inte så kul). Men det såg ut att ha gått okej med helena så jag hoppade av Boye och tog fast hennes häst.

Sen skrittade vi hem iaf, helena Blåslagen och jag skärrad :P

Iaf tillbaka i stallet plåstrade Mattias om helena och jag tog in hästarna åt henne.

Senare på kvällen longerade jag tibbe lite lätt i skritt och trav, men han var inte sig själv idag. han var jäkligt huvudskygg? Han nästan slängde sig när malin skulle klappa och sen när jag skulle borsta ansiktet så ryckte han till flera gånger. Jag funderade på om nåt hade hänt, för tibbe är verkligen inte den som brukar vara sådär :/

Jaja, maja är här nu och är ganska uttråkad så jag ska nog vara lite social med henne nu (eller tvinga henne att skriva på sin blogg)

I'm a genious

Kategori: Allmänt

Okej.. nu har jaf fixat headern och flyttat upp + suttit in bloglovin knappen HELT SJÄLV!! Asså Hanna satte in headern igår åt mig, men nu har jag gjort så det blev rätt storlek. FETT STOLT haah 8)

EDIT: OCH flyttat upp kategorierna till ovanför senaste inläggen :D

BILDBOMB BOYE & ZEB

Kategori: Allmänt

Bilderna från när jag red Boye från typ söndags tror jag de va :P Och några på Zeb oxå :)

Jag har raderat typ 75% av bilderna på mig coh Boye ENBART för att jag klantar mig.. :/ Menmen det tog 10 mån innan jag hittade några knappar på Tibbe och Boye har jag faktiskt inte ridit så mycket så tänk på det!
Dagens favoritbild :)

Och några på Zeb :)


Komentera :D Säger det igen, jag är INTE nöjd med mig själv på nån punkt, sitsen, ramen, hur jag fick boye att gå... Känns ärligt talat som att jag förstörde för honom.. :(

Men kolla på hästen, inte mig tack :)

Glöm inte!

Kategori: Allmänt

Att följa min blogg! :)

H-J-Ä-L-P

Kategori: Allmänt

Nån teknisk människa som vill:

*Lägga in min design åt mig
*fixa en "följ bloggen" ikon

Försökte fixa ikonen själv, följde instruktionerna och allt, men den finns ju inte :'(


WHAT TO DO I DON'T KNOW

Väldigt öppen för förslag 8)

Omg...

Kategori: Allmänt

Jag gör en design för första gången till bloggen... På PAINT! hahaTyx? :) Jag blev faktiskt nöjd!

....

Kategori: AllmäntVad har gjort för att förtjäna nåt så underbart som dig?

Klättring x20

Kategori: Allmänt

Idag fick tibbe sig ett ordentligt klättringspass. Jag tycker det är sååå tråkigt att klättra, men det är ju otroligt bra träning. Så vi erbetade av mastbacken hela 20 gånger..!! När jag flyttade så gick jag upp 10 gånger och då var tibbe trött, men idag klippte vi 20 och han var inte ens trött, så mer muskler, ja! :)

Gick upp 5 gånger skritt, 5 gånger trav och 5 gånger i varje galopp. Tibbe blev ordentligt svettig, men det var nog till stor det av värmen (20 grader och sol).

Tibbe fick en fotboll på sig på väg hem..! :O Det var massa killar som spelade fotboll och dom "tappade" den så den kom på tibbe. Stackarn blev jätterädd och började dansa runt, fnysa och blåsa upp sig (pretty boy). Dom bad inte om ursäkt heller utan dom ropade bara på mig för att jag skulle passa bollen.. -.- aja vi stod kvar en stund för att tibbe skulle få se att bollen inte var ute efter honom. :)

Imorgon ska tibbe ha skritt-dag igen :) Vi kör ju på hans nya träningsätt: jobba tre dagar sen skritta, jobba tre dagar sen skritta osv. Ingen vilodag är det tänkt, istället lägger vi in ca två skritt/promenad pass/vecka. Fast när skolan kör igång lär det väl bli nån vilodag då och då. Men jag ska försöka hålla mig till chemat, för tibbes skull.

Outfit

Kategori: AllmäntMig:
Hjälm: CRW elite
Tröja: Pikeur
Ridyxor: Pikeur
Stövlar: CRW
strumpor: CRW stövelstrumpor

Tibbe:
Sadel: Pessoa Rodrigo
Träns: Capone
Martingal: CH
benskydd: Pro (vet inte vilka dock, inte catago eller totti, kmr ej ihåg...)
Bett: Nå konstigt
Pannband: GG

fölet...

Kategori: Allmänt

Såhär ser fölet ut! Såååå söt!! <33

Moa har tagit bilden :)


kanske 8-10 timmar gammal :)

Gårdagens failbilder

Kategori: Allmänt


Asså jag doog när jag såg den här bilden x) hahaha VAD gör han med munnen..? x)


Hm... Nej jag drar inte i honom, han slog sig fri i en avsaktning. brukar inte dra i min heest :) Tycker man ser ganska tydligt vem som drar i vem ;)
och den här. mitt i en avsaktnig :PBILDBOMB! 27/4-11

Kategori: Allmänt

Här kommer bilderna från idag :)
Han tar i så mycket i fattningarna att jag skuts ur sadeln x)

[Ja, han är överambitiös]Vi hoppade ju lite oxå:Ponnin hoppar mig ur sadeln x)KOMENTERA NU DÅ! :D Visst är han tjusig min kille??

FÖL!

Kategori: Allmänt

Inatt föddes ett litet föl i stallet! Ett litet fuxsto. Pärlan var så stolt över sitt lilla föl :')

Nya bilder :D

Kategori: Allmänt

Idag kom Hanna och Sandra och kollade när jag red Tibbe. Hanna tog kort, hon ska komma med dom ikväll, även dom på Boye och Zeb. :)

Iaf idag. Red inte så länge då hanna var tvungen att gå efter ett tag. Men tränade lite flyttningar blandat med fattningar. Tibbe flyttade fint, kändes lite ovillig i galoppen, men några blev riktigt bra. Jag kände mig lite spänd idag redan när jag gick ner till paddocken, det smittade nog av sig på tibbe, så därför gick det inte jättebra, men helt ok tycker jag :)

Det fanns några sockerbitar och några bommar där, så sandra och hanna byggde upp ett litet räcka. Tibbe flöööög över hur fint som helst så vi höjde lite sen, slutade på typ 1m. Vanligtvis brukar jag inte hoppa så högt själv, men han bjöd till så härligt så jag kunde inte låta bli. :)

Red en annan väg hem. Följde ridskolans väg en bit och red upp över en äng och in i skogen på en stig som vi kallar fårstigen. Då kommer man ut bakom kyrkan. :)

Jaa, en mysig dag idag var det :D

Blir bildbomb sen från idag och förra gången :D

My new happiness

Kategori: Allmänt

Okej, jag ska verkligen ge detta en chans :D

Hela den här kvällen har jag tänkt... och bearbetat mig själv och mina olika känslor och kommit fram till:
Vafan, jag har INGEN anledning att sura! Varför då? Enda punkten som tillåter mig att sura är skolan. Och det är MITT fel att jag är i den sitsen jag är. Så den smällen får jag ta. Gör man inte läxan i tid så blir det stressigt, får jag då ångest över stressen så är det ju mitt fel, ingen annans.

Jag har måååånga miljoner bra anledningar att må bra. Jag har en familj som lever och har hälsan, ett hem, mat på bordet, underbara djur, kompisar, rent vatten i kran, rena kläder, hälsan, fred i landet, möjligheten att gå i skola osv.

Det borde ju vara typ brotsligt att gå och deppa när livet leker? Det gäller bara att välja vad man vill lägga energin på. Och det är INTE dom TVÅ dåliga sakerna som tynger mig: Skolan & falska vänner.

Så från och med nu så ska jag skita i alla idioter, dom är inte VÄRDA att tänka på. Och om det blir så att jag kommer på mig själv med att sitta och deppa, jamen då ska jag påminna mig själv om hur bra jag har det, och ge mig själv anledningar till att se positiva saker.

Man lever en gång, hur vill DU leva ditt liv? Vill du lägga ditt liv på onödiga känslor som ångest, stress, deprission osv, eller vill du lägga den på skratt, kärlek och glädje?

Det är ditt val, du mår som du tillåter dig själv att må. Hjärnan bestämmer hur du mår och om du tillåter dig själv att må dåligt så kommer du göra det. Men om du däremot tillåter dig själv att ha kul och må bra, guess what? Då kommer du GÖRA det! :D

Så från och med ikväll så ska jag leva mitt liv genom positiva saker! :D

pärlan...

Kategori: Allmänt

har fått vaxproppar :D Så ett föl på G, förmodligen tidigt imorgon bitti :D:D

Tom-Te

Kategori: Allmänt

Måste bara få skriva ner lite grejsmojjs här.. Kommer inte bli nå deppigt, promise, bara en förvirrad tonårings tankar.

Mitt liv kommer förändras. Och jag är rädd. Gymnasiet. Familjen splittras. Boende? Tibbe. kompisar. skolan.

Hur ska jag hantera allt? Jag kan inte ens dela med mig av allt, fast jag skulle behöva prata med nån. Men jag kan inte säga allt. till nån.

Jaa. var väl det.

Senaste dagarna

Kategori: Allmänt

jag har inte haft nån motivation till att skriva.

känner mig lite nere just nu bara allmänt. Tur att det finns flera gulliga små (och stora) tjejer i stallet som får en på bättre tankar :)

Linn & Maja (8 & 9 år gammla) har iaf beställt en ridtur var på tibbe, och det ska väl inte va så svårt att fixa ;) Linn tog in Tibbe från hagen idag (jag var med oxå såklart, men hon höll i grimmskaftet) och tibbe var en ängel som vanligt :D

Idag har jag och maja haft vattenkrig. Det började med att jag gjorde en prick på majas kind med en whiteboardpenna och slutade med att vi kramade ur våra kläder på stallplan x) hehe

De senaste dagarna har jag ridit både Tibbe och Boye. Har väl rullat på som vanligt antar jag. :)

just det

Kategori: Allmänt

Stallägarens dotter Red på Tibbe idag :) Hon är typ 8 eller nåt. Tibbe gick så försiktigt och snällt, han kollade hela tiden om hon satt kvar coh vågade inte busa nåt :') <3 Han är verkligen världens snällaste lilla ponny

full rulle hela dagen

Kategori: Allmänt

Idag har det vart fullt upp hela dagen!

Åkte till stallet vid 11 och efter det har jag gjort detta:

*Mockat åt Boye & Tibbe
*Packat mat + Fyllt vatten åt B & T
*Ridit både B & T i ca 1 timme var ordentligt
*Smörjt boyes sadel + träns
*Smörjt tibbes Sadel, träns o martingal
*Ställt i ordning tibbes saker i lilla sadelkammaren
*Duschat T & B
*Provat Tovas sadel på tibbe

ujuj. Är lite mör nu känner jag. kom hem strax efter 9.

Aja, Tibbe och jag + Maja & Zalle gick till galoppbanan idag igen. Tibbe kändes om möjligt ÄNNU finare idag!1 ååååh han känns så fin och fräsh efter att Anders kollat igenom honom <3 inget sitter fast, han jobbar verkligen igenom hela kroppen och tar ut steget på ett helt annat sätt. Kan växla tempo hur lätt som helst på honom oxå, helt underbart..! Iaf så var vi ute ca 1 timme. Tibbe gick först över bron på väg hem, hans små öron stod rätt ut när han gick över ;)


saknar min prinsessa :( <3

Boye och jag skulle egentligen bort till mink, men vi var på galopp humör båda två så vi busade lite i skogen runt masten och så istället. Boye tyckte det var skitkul och studsade och gjorde diverse egenuppfunna rörelser. Efter ett tag lugnade han sig iaf och då avslutade vi med lite ordentliga galoppfattningar och trav.Ducshade båda efter ridningen då det var typ 20 grader och stekande sol! (<3)

Jaaa, nu ska jag försöka vara lite social på andra bloggen oxå :P

//Lovis

Ny sida som ni kanske inte sett..

Kategori: Allmänt

av olika artister....

Kesha som ni är vana henne:


En annan sorts låt:Eller Katy Perry:Den "ovanliga" katy perry:Lite kul med sånt här. Vill ni att jag ska fortsätta lännga upp sånna här exempel? För jag har tusentals x)

//Lovis

hm...

Kategori: Allmänt

Jag ska fixa till bloggen, måste hitta nån som vill göra design..? *Frivillig säger till nu*

Och så ska jag fixa en ikon. Plopp på er alla.

Nu ska jag iväg till stallet och rida Boye och Tibbe. Tibbe och jag ska utforska en ny väg och Boye och jag ska antingen rida på mellanvägen eller bara typ övre nedre :P

//Lovis

Igår

Kategori: Allmänt

Igår var det maskerad på skolan. Typ hela min klass var Hippies! Vi vann pris för bästa grupp, så vi fick ett påskägg.

Ja, efter skolan åkte ja hem och såg på tv ett tag, sen snörade jag på mig skorna och sprang ut på en joggingtur! Testade att springa den längre slingan idag (som inte är så lång men ändå) och tro det eller ej, jag klarade den! :D Så helt kass kondis har jag inte.

Okej så mina slingor skriver jag upp här:

Luleå/sticksjön: 2 km
Runt sticksjön: 1 km
Luleå/huli/sticksjön: 3,2 km
Eljusspåret: 4,4 km

Jaa mitt mål är att springa eljusspåret nån stop i sommar. :P

Aja back to subject.

Framåt kvällen blev jag skitsur över det där med sadeln. SÅ jag ringde anette som tyckte att jag skulle försöka hitta en likadan sadel fast vidare. Så jag började leta.

Sen cyklade jag till stallet för att kunna ta kort på den (snyft!) och då träffade jag BTW! Mätte avståndet till stallet från mig nyss. 5,2 km är det. Så i sommar kommer jag cykla 1,4 mil :D Linnéa och bad henne kolla. Hon tyckte inte den låg så hemskt så hon tyckte jag skulle prova rida i den. Så vi stack ut på en tur på ca 1 timme.

Tibbe kändes sååååå fin! Han jobbade lika bra på hemvägen som bort och DET är ovanligt! :D Han brukar bli så stark på hemvägen så jag får honom inte att jobba ordentligt. Han travade med stora kliv och jobbade verkligen genom hela kroppen, det var så underbart, jag kände verkligen musklerna jobba. :') Tog lite galopp oxå men travade mest.

Hemma igen så hade inte sadeln gjort nån skada. Ingen ömhet eller spänning. Så jag ska rida med den nu, för tibbe kommer ju säga till om han störs av den. Så ska jag fråga om carro vill kolla hur den ligger. Jo, medans vi red så kollade Linnéa hur den låg och den låg stilla.

När jag kom hem såg jag på Handcook, och jag säger bara det här: lööööv! Snygg kille (alltid plus) och fin film. Grinade sönder i slutet..!! :(

//Lovis

just de

Kategori: Allmänt

tycker ni ska kolla in min andra blogg oxå --->KLICKA HÄR<---

tjoo

Kategori: Allmänt

Okej, jag har gjort en egen blogg nu för att typ.. Jag ville bara :P Den kmr handla om mig och mitt skiiitroliga liv. Så följ den här bloggen och hare bra!

Puss o kram!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt