Haha jedward...

Kategori: Allmänt

Vafaaaan?? Haha jag typ doog när jag såg detta, speciellt när han kliade örat haha

Väldigt fin låt <3

Kategori: Allmänt

en låt som ständigt spelas hos mig just nu är denna otroligt fina låt

Mysig kväll

Kategori: Allmänt

Idag slutade jag efter lunch så jag promenerade ner till polisstationen och klev på bussen där. Mockade och gjorde mat i stallet, men när jag precis hade tagit in Vera för en ridtur så började det åska.
 
Då åkte jag och mamma till birsta och köpte ett par joggingskor till mig och sen åkte jag tillbaka. Jag red med Elins dotter, Linn idag. Hon är 8 eller 9 år.

Vi red ner till paddocken ett tag, det började bli så mörkt. Jag jobbade ungefär samma idag med Vera, Försökte få med bogarna, hon är otroligt obalanserad i paddocken och har inte riktigt koll på sig själv. Men hon var riktigt fin, fick mycket beröm över henne!

Linn var också riktigt duktig idag! hon har blivit mycket tuffare mot shanti och hon tycker att det här med ridning är riktigt kul. Har lovat att hjälpa henne lite då och då när jag har hjälp för hon vill lära sig RIDA och inte åka häst.
Sen var det dax för en prommis med tibbe. Han var lugn och snäll i början, men ju längre jag gick med honom ju studsigare blev han. Men jag ska iaf gå med honom varje dag nu och så tog jag av omslaget idag. Ska försöka ringa ATG imorrn igen, kommer bara till deras jäkla telefonsvarare!!


Ronja är på toa

Kategori: Allmänt

igår kväll red jag och helena ut på en  tur längs mellanvägen. Vera var jätteduktig, lång och låg i skritt och trav hela ridturen. Vi galopperade inget, blev lite lungt bara. Helena blev lite rörd där ett tag oxå över fortis. Är så glad för henne  u att hon äntligen hittat en häst hon trivs så bra med efter allt skit. :)

Nu har jag haft körsång på skolan och väntar på att storsamlingen i aulan ska börja. Vi ska va med i nån körtjoffs, dwet ska bli jättekul!

Aja hörs nu ska jag gå!

Är på skolan

Kategori: Allmänt

Har varit dålig uppdatering några dagar nu, men har haft fullt upp med skolan och det har blivit sena kvällar. I söndags gled jag och tova limo till birsta på en shoppingtur och sen limo till stallet. red på vera sen på kvällen, det var mys. Igår köpte jag en jacka och var på afrohörnan och kollade på klips. Idag har jag vart på typ "föreläsning" om sundsvalls historia på stan i typ 2 timmar.

På hästfronten händer det som sagt inte  mycket, men tibbe är uttråkad, rymde i söndags igen och igår fick helena ta in honom för han stod och tryckte på tråden. Ska ringa atg och prata med dom NU faktiskt!

Ikväll ska jag rida Vera,  då tova är på fjällvandring med skolan. Vi rider nog mellanvägen och fortsätter på det vi började förra gången dvs att hon inte ska gå mot bettet heeela tiden. jobbiga grejer ;)

Nä, nu ska jag kissa och sen ringa atg, hörs hej!


Designerna här då

Kategori: Allmänt

Nu är båda klara, ingen av dom är jag spec nöjd med, men nån av dom blir det för jag är less på den jag har.

nr1


nr2


nr3

Jag saknar dig min vän <3

Kategori: Allmänt




Ny design?

Kategori: Allmänt

Har gjort en design, men vet inte riktigt vad jag tycker om den.. Den ser lite barnslig ut.. Ska göra en till och jämföra... Men här är den:

Tidig morgon

Kategori: Allmänt

Imorse hade jag utsläpp så  jag var i stallet strax före 7 och släppte ut dom små liven. Alla var jättesnälla, det enda var att Morris, en häst som kom i tisdags stannade vid vinterhagarna och tyckte det var lite läskigt att gå haha. Jag måste säga att jag tror att jag gillar den hästen ganska rejält! Otroligt fin häst!

Jag fixade allt med Tibbe på morgonen idag, men jag tror att jag åker tillbaka sen för jag ska bygga ut hagen... Nu är han så pass bra i benet att han mer än gärna studsar/springer mm så jag ska göra hagen liiite större, kanske bygga ut 1 meter på två sidor av hagen, så han kan gå lite eller iaf röra sig i den ordenligt.

Mamma borstade honom idag, jag tycker det är tråkigt för hon red förut, men slutade då hon inte hade tid längre, med barn o så. Hon vill rida igen, det vet jag, men hon vågar inte riktigt. Jag har försökt få henne att rida på Tibbe, men hon vet ju hur han va när han var 5 och tror inte på att han har förändrats. För det har han. Linn & Maja rider ju på honom, så självklart klarar mamma det. Men jag tog upp det lite försiktigt idag igen och sa att när han är bra och jag har ridit igång han igen, så SKA hon rida. 1 varv i skritt på lilla volten. Jag kan leda, hon får ha snodd osv om hon vill men jag vill bara att hon ska upp EN gång för då tror jag att hon kommer vilja rida igen! Det skulle verkligen vara jättekul om mamma började rida igen, det är som en dröm jag haft sen jag var liten...

Hur ska jag få henne att våga??

iaf efter stallet åkte vi till ett bageri och köpte nybakat bröd så åt vi jättegod frukost hemma :)

No matter how I play you wont listen

Kategori: Allmänt

Igår var det övernattning på skolan som gällde. Det var ju intressant. Jag tror jag vet typ allt (lite för mkt) om väldigt många nu. Pratade iaf med allt och alla och var jätteflummig hela kvällen. Somnade allt för sent och klev upp vid 20 över 7...

Var som en zombie hela morgonen haha asså jag brukar inte bli sååå trött av lite sömn, men å andra sidan brukar jag inte flumma sådär sent heller... Alla är iaf jätteroliga både es1 och ls1 :)

Iaf så åkte vi buss till sidsjön och gick omkring i skogen och blev blöt, sen paddlade jag kanot med johanna, vi var riktigt bad ass på det asså, vi välte inte, fast vi krockade med folk några gåner och gick på grund, men annars så :)

ehm efteråt åkte jag till stallet och tog hand om lillbebisen. Han är ledsen stackarn, jag släppte honom i vinterhagen i 10 min så han fick sträcka på benen lite, det uppskattades! ska ringa atg och kolla ang återbesöket. Allting läker ju jättefint, nu ser man skillnad från dag till dag. Snart är infektionen ute!
Babblade med hel-hena tihi. Om vissa saker... :)

Sen åkte jag hem och typ däckade i soffan haha. vaknade av att mamma kom hem.




SORRY

Kategori: Allmänt

För den dåliga uppdateringen! Igår hann jag inte blogga för att min uuunderbara ponny bokstavligt talat hade massakerat sin lilla sjukhage igår, varenda stolpe hade han dragit upp och tråden låg i en klump mitt i.. Så det tog 2 timmar och fixa, sen skulle jag mocka hagen och boxen, fixa maten och ta hand om själva hästen. Så ja.. Jag kom hem efter 10 tror jag och då var det middag och dusch som gällde, sen gick jag och la mig.. Men nu är jag tillbaka!


Tibbes sjukhage, nu är det högre stolpar och tre trådar...

Skolan har varit trevlig iaf, bara lek och skoj typ. Imorrn ska vi tydligen sova på skolan?? Så då ska supersnälla helena ta hand om tibbe :)

Jaa. Jag har inte så mycket att uppdatera om. Tibbe börjar bli otroligt less på sjukhagen/vilan iaf. Han trippar runt och försker busa med mig och trotsar mig hela tiden. Stackars liten.. :/

Men infektionen går åt rätt håll iaf, nu är jag säker på att svullnaden gått ner och såret blöder = smutset kommer ut. och han är iaf tillräckligt frisk i benet för att försöka hoppa ut ur hagen. Knaspelle



Tibbe löshoppar

BILDBOMB matfors 21/8-11

Kategori: Allmänt

Alla bilder är fotade av mig, om du är med på bilden är det bara att ta den :) Släng gärna in en komentar isf,

vad tyx??
:)




Alix & Hälge 110 och 120











Carro & Vector 110cm













Lisa & Sigge 110cm







Piluttan tävlade oxå och var jätteduktig, missade tyvärr den ritten, men en bild på henne i stallet fick jag :)

Hårfärg?

Kategori: Allmänt

Hm.. Jag tror att jag ska färga håret, jag tycker inte att jag passar så bra i det här röda. Förslag??


Kopparbrunt



Svart



Rödbrunt


Mörkbrunt

Första dagen på gymnasiet...

Kategori: Allmänt

...Är avklarad! Kan ju börja med att säga att jag drömde mardrömmar inatt om att jag skulle missa bussen och om att jag spillde spaghetti & köttfärssås på lunchen.. ;)

Jag åkte dit med Ronja, Jenny och sandra, annars hade jag nog inte vågat gå in! Väl inne var det upprop och sen fick man gå med sin klass till ett rum och få massor av information. Dom visade oss runt skolan och sen sa dom typ "amen, nu får ni göra vad ni vill innan lunchen vi går nu" ungefär..

Jag kände ingen i klassen så jag stod vid receptionen som ett fån ett tag och skulle gå på upptäcksfärd ensam då jag mötte Emma och Fanny, som går i min klass. Jag hängde på dom så irrade vi bort oss tillsamans istället :) Jag blev otroligt fascinerad av 3 saker:

1. Det finns väääldigt många skrubbar med diverse innehåll som dessutom är upplåsta.

2. Det faktum att man får verkligen gå överallt i skolan! På katrinelund fick man inte ens gå ut från enheten typ..

3. Skolan  är som en labyrint! Skojar inte, ser ut som en kloakritning, ungefär lika många korridorer..

Fick sluta efter lunchen, då åkte jag till Tibbe :) Borstade honom jättefint och allt och precis när jag släppte ut honom började det spöregna :(



Nä, nu tror jag attt jag ska börja fixa med bilderna från igår :)

Lika?

Kategori: Allmänt

Får höra ofta att jag och min storebror Johan är väldigt lika varran? Vad tycker ni?? Kanske inte dom bästa jämförelsebilderna men dom mest lika jag har :P

VAD I HELVETE!!!

Kategori: Allmänt

Är det svårt på nåt sätt eller att fixa snygga naglar??? Asså jag blir gaalen...

Haha kmr se ut som ett jävla mongo på skolan imorrn. :(


Matfors

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag till stallet vid 11 i tron om att jag skulle vara klar 2 timmar senare, men då träffade jag Alex som skulle iväg och tävla. Hon undrade om jag ville följa med och efter typ 2 sek tänkande gjorde jag det då. Både hon, Mattias och carro skulle tävla, kul :)


Lånad bild På alix och hälge (aka buddy holly)

Alex hoppade 110 & 120 och det gick bra i båda. första klassen nollade hon grunden men hade två (?) ner i omhoppningen. Stannade ut sig i 120, men det var oxå en bra runda. Knäppte massa bilder, så när jag har fixat dom (dock inte ikväll) så kommer dom upp!

Det börjar kittlas i tävlingsnerverna på mig faktiskt... :)

Väl hemma igen så tog jag in tibbe och gjorde ett nytt omslag på honom. Han är inte alls lika halt längre och jag tyckte att svullnaden har gått ner lite. "såret" varar som fan, ser ut som öronvax men det är bra ut med det bara!
Jag borstade ute idag, passa på när det är fint väder!¨

Fyllde på typ 15 kg hö i hagen innan jag åkte, skulle ju räcka typ 2 timmar ikväll och hela dagen imorrn. Kom på att jag inte kan fylla på hö åt honom på förmiddagen osm jag brukar haha. Mockade hagen oxå, den är ju så liten som en box så det blir rätt mycket bajs..

Nu har jag fixat och så imnför imorrn. 08.17 tar jag bussen till första dagen på gymnasiet. Pirrigt!
Har duschat, noppat ögonbrynen, rakat armhålorna haha, Tagit fram kläder och nu fixar jag fransk manikyr! Man vill väl se anständig ut!



Nu ska jag fixa rooos på naglarna haha! See ya!

Nystart?

Kategori: Allmänt

jag tror att jag ska göra en slags nystart här på bloggen. Jag ska börja blogga på riktigt, men minst 1 inlägg/dag. Meninsgfulla inlägg då, inte bara tråkiga inlägg haha.

Jaa. Vad tror ni om det? Ska iaf försöka göra en design nu. :)

Shipsmage

Kategori: Allmänt

Okeeej, nu är det nog med deprimerande inlägg för den här gången. :) Även fast Tibbe är skadad och jag nyss upptäckte att folk jag trodde va mina vänner inte var det och den enda som jag känner att jag kan prata med råkar ha flyttat till linköping.. :( MEN å andra sidan så är min kära storebror och hans tjej i stan för en gångs skull och dom får mig alltid på bra humör! :D

Idag för övrigt så skulle jag rida ut på P med moa, men P hade typ trampat av sig skon, den va helt sne så det blev ingen ridning. Jag strök runt i stallet och babblade och hade mig istället.


P skuttar vattenmatta. Jag har ingen annan bild på henne så..aaa

Jag ska nog gå och lägga mig nu så jag orkar leva imorrn haha. Natti :*

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Vet inte hur länge sen det va jag skrev men på order av Helena och Carro (fick träffa en av mina 9 läsare idag!!)  så uppdaterar jag nu då :)

Tibbe har varit till Atg kliniken. Vi körde ner han igår morse. Lastnigen gick väldigt bra, efter 2 min stod han på. Vi var 45min tidiga (lasttiden blev kortare än beräknat).
På undersökningen fick vi springa, dom kollade på ett litet så och konstaterade att det förmodligen var det som hade blivit infekterat. Så dom gjorde rent det, sen tog dom in han på röntgen och sen ultraljud och sen sa dom att han va gravid dom ville ta in han på operation för att öppna och försöka spola rent. Så jag åkte hem och såg på smallville sen skulle vi åka tillbaka och hämta honom, men dom ville ha kvar honom under natten :( Så jag åkte hem utan bebis.

Var orolig igår kväll, trodde att han skulle dö, och började föreställa mig ett liv utan Tibbe.. Hua (inte paranoid tjej) Pratade med Maja och hon sa att om Kalma kunde överleva en avsliten sena så överlever nog Tibbe ett infekterat sår. True

Iaf, åkte och skulle hämta honom på förmiddagen idag, då höll dom på med honom. Han såg lite lagomt lycklig ut med lugnande och brems, stackarn. Dom la på Spritomslag och gav mig en 3l dunke som jag ska hälla lite då och då för att hålla rent. Så nu är han i sjukhage och ska vila och ta det lungt fram tills nästa vecka då vi ska på återbesök. om det inte har läkt ut av sig själv då så ska han få antibiotika.

Lastningen hem gick också galant på 4e försöket stod han på. Duktig! Nu står han tjock och lycklig i hagen iaf.



GODNATT

Kategori: Allmänt

Nu går jag och lägger mig, fick oväntat utsläpp imorrn. Så det är hög tid att sova, men känner jag mig själv rätt så sover jag nog inte många timmar inatt. Så jag kan nog lika gärna va vaken...

Emodeprissonsdeppångestattackinlägg

Kategori: Allmänt

Jag försöker göra rätt men det blir bara fel, jag försöker vara rätt, men Jag är fel. Det är jag.

Bajs

Kategori: Allmänt

Tibbe är fortfarande halt.. Kylde benet i kallvatten i 40 min, kan ha varit de tråkigaste 40 min i mitt liv, men funkar det så är det värt det.. Fick låna Nattas bot bandage som han får ha under natten... Hoppas han är bättre imorrn.

Faaan.. Jag hatar det här... :( Mår förjävligt nu om nån undrar, kämpar på.

:(

Kategori: Allmänt

Idag när jag tog in Tibbe från hagen va han halt :( Såg på en gång att nåt var fel, innan han ens tagit ett steg...

Ett sår vid kronranden VF och en liten svullnad på insidan av benet, vet inte vad som är vad men i det benet har han ont iaf. Tibbe har ingen smärttröskel alls så det är förmodligen ingen fara. En vrickning eller så... Han står iaf med lindor inatt så får jag väl gå ut på en promenad imorrn med han... Min bebis <3

BUSRIDNING

Kategori: Allmänt

Jag, Tibbe och Maja o P Busade idag! Men först... Jag skrittade ut ensam först i ca 30 min kanske. Först red jag ett varv runt kyrkogården och upp bredvid P & mys hage och över vägen och tibx till stallet. Men det var tråkigt att gå tilbaka redan så då gjorde jag en grej som jag inte har vågat riktigt men velat länge. Jag red ut på den "stora" vägen nedanför kyrkan och red bredvid den ner dit man svänger in til ridskolan och red in där och sen upp öfr ivarsbacken. Tibbe var jätteduktig! Nu är han helt personbilssäker iaf, han brydde sig inte om moped, minibuss eller släpvagn heller. Snart vågar jag nog kalla honom trafiksäker :) Eller ja, en läskig traktor bara.

Sen red jag o maja alltså ut. Vi red först nedre och stannade och hkuttade lite på framhoppningen och sen red vi til ängen och skenade haha. Tibbe och P tyckte det var askul!! Tibbe blev lite taggade på slutet hehe stod och studsa och hade sig, kul! Vi fick skäll av en tjej sen för vi red på ängen, men tibbe blev uttråkade och började trampa runt och lätta så vi blev räddade! Sen duschade Tibbe och vi busade med honom hela kvällen haha. Han fick gå in i sadelkammaren igen sen red jag i stallet haaha

Så flumm kväll med Maja! Nu har vi köpt godis och så :) Imorrn åker hon, men sista dagen blev iaf asbra! :(

Rolig kväll med familjen

Kategori: Allmänt

Trimmade idag med Tibbe, det gick bra. Hade snodden som lite lathund/hjälp och sporrar. Tränade lite tagen bakdel och galoppfattningar. orkar inte skriva så ingående för jag har roligare saker att skriva om!

Johan och kattis (min bror och hans tjej) hämtade mig i stallet och så åkte vi hem till pappa och åt middag. Jättegott! Satt och pratade om ditten och datten och hade allmänt trevligt. Johan hade tagit med sig devil sticks!! Jag hade aldrig provat sånna förr, men asså guuud vad roligt det va! Skitsvårt, men jag var tydligen naturbegåvning på det, för efter typ en kvart så fick jag till det. Så jag ska köpa egna hehe. Fatta vad
coolt när man kan använda sånna riktigt och göra massa tricks och sånt.

Sen åt vi lite glass och pratade lite till och kollade på helt sjukt roliga klipp på J & Ks dator... haha

Me <3 Min Familj. Alla är lika knasiga öppna och roliga som moi.

Ska åka ner till johan & Kattis snart och gå på grönan. VI ska gå på liseberg nån gång oxå, men det blir väl efter vintern antar jag. Jätteroligt!

Sitter vid laptopen hos pappa som är seg trög gammal och utan bilder, så om jag är lite tråkig och osocial så är det pga datorn haha.

Ny header

Kategori: Allmänt

Ska knåpa ihop en ny header tror jag, synd att jag är så jävla dålig på allt sånt här bara... Bara massa bokstäver och siffror överallt :O

Xyzq haha

Kategori: Allmänt

Xyzq är de enda bokstäverna som mina rubriker aldrig har börjat på.

Idag när jag kom till stallet så kom jag på att jag hade glömt mina ridkläder hemma, men mamma kunde inte hämta mig på typ två timmar, så jag gick omkring ensam i stallet och typ sopade lite, smorde longergjorden, svanskappan och inspänningarne och diskade ur två burkar med lock som jag ska ha som foderhinkar. Jag hade lite halvkul.

sen kom mamma så jag kunde hämta kläderna och då mötte vi anna Anna som var påväg till stallet, då ringde jag henne och kollade om hon skulle rida så jag kunde rida med henne. Men då hon tog in boye hade han en tappsko så hon kunde inte rida..

Tibbe och jag skulle egentligen ner till paddocken och rida ett ordentligt pass, men jag var inte ridsugen längre, så vi borstade och myste och klippte hovskägg, toppade manen osv.

Nu har jag duschat och ätit middag. Aaah jag använde body scrub över hela kroppen så nu är jag len som en babyroommpa :)

Nu ska jag ta och svara på llite frågor som har rullat in under ett tag. Kul med frågor, om ni undrar nåt så fråga på så tar jag upp dom i ett inlägg!


Nattinatti

Kategori: Allmänt

Nu ska jag gå och sova faktiskt :P Eller ja, klockan är ju halv 12. Ska föressten inte rida vector imorrn, bara Tibbe. Vi ska ner till paddocken och rida ordentligt mjukgörande!!! Så jäkla stel och oriden häst jag har nu alltså! Har inte trimmat på typ en vecka elr nåt, då stelnar han till. plus att det är dags att skos och han blir alltid lite stel och spänd när hovarna inte är tipp top. FAN!!! Kom på att jag måste ha skuts till stallet imorrn för jag ska ta med massa kläder.... Faaan.. Då tänker jag jogga i stallet faktiskt för jag MÅSTE motionera jag känner mig helt jävla fast.

Kärlek <3

Kategori: Allmänt

Tack

Kategori: Allmänt

Fan vad härligt!

Kategori: Allmänt

Ujuj, komentarer har rullat in de närmsta timmarna, man tackar man tackar haha. Jag tycker det är skitkul med komentarer, det bevisar lixom att nån faktiskt läser. Keep it up!

Känner ni igen mig?

Kategori: Allmänt

Trading places with the person that I thought I was before

Kategori: Allmänt



_____________________________________________________________________
When you're out on you're own
And you need some time to decide
Whether you're strong enough
Whether you should give up or try
When you stand on you're own
Here's hoping you'll find,
It's a good day, it's a good day to be alive


Alla har dåliga dagar...

Kategori: Allmänt

Så är det. Alla har dåliga dagar, idag var verkligen inte min dag på nåt sett.

Skulle rida vector imorse, men då hade han tappat en sko, så jag longerade honom istället. När jag longerade så kom Mattias och frågade om jag ville hoppa idag istället för imorrn, och det ville jag ju :P

Vi hoppade en serie. Som bestod av bom, kryss och sockerbit som studs, sen 1 galoppsprång till en sockerbit och oxer som studs.

Kortfattat så.. Tibbe skötte det han skulle göra jättebra och hoppade perfekt och lydde mig osv, men hon som satt på red inge vidare idag.. Jag kunde inte hålla skänklarna stilla dom flaxade och hade sig och när jag skulle rida fram så hade jag inget tålamod med honom.. :( Jag blir så himla besviken på mig själv för att jag VET ju att jag kan så mycket bättre... Jag glömmer sånna här dumma småsaker hela tiden och jag hade verkligen ingen bra ridkänsla idag... 



I stallet tog jag hand om min kära ponny, som trots alla mina missar ställer upp och räddar situationen VARJE gång. Tur att jag har en sån fantastisk ponny.. <3  

Sen smörjde jag sadel, träns och stövlarna. Sen så får jag så ont i knäna och vristerna hela jävla tiden.. Efter några månader av konstant smärta så börjar man bli ganska less kan jag tala om.. :( Men eftersom att det är en överansträngning så kommer det ju gå över snart :D:D Eller inte.

Meeen, nu ska inte mina kära 9 läsare om dagen behöva sitta och läsa om hur synd det är om mig. Allt det positiva från idag: Tibbe hoppade superbra idag, Hans saker blev smorda, Jag tror att jag gav ett fungerande tips till moa om gadd, och tja.. Jag kan ju iaf gå på benen.

Starla Tangerine

Kategori: Samanfattning

Starla 



Starla träffade jag för första gången sommaren 2008 då hon var 4 och jag var 13. Det var bara av en red slump som jag följde med en kompis till Hennas travstall i bergsåker, och så undrade han om jag ville fortsätta hjälpa till för han gillade hur jag hanterade hästarna. Det fanns fem hästar i stallet men Starla blev min favorit från första början. Jag fick höra flera gånger både av Henna och av Christina att jag och Starla var som gjorda för varandra, och jag håller med.

En dag frågade Henna ifall jag ville börja rida på två av hans hästar, Starla och VP (västerbo Premiär) det ville jag såklart. Dom berättade att dom bara ridit på Starla några gånger, men att hon hade varit jättesnäll då.

Så en nervös Lovis red sin första ridtur på världens snällaste starla! Eller ja, efter första ridturen var jag inte riktigt säker på om jag vågade, eftersom starla hade sina idéer. Men det var något med henne som jag drogs till, som jag tyckte om. Trots att det var 2 år sedan jag satt på hennes rygg senast (i skrivande stund) så kommer jag ihåg känslan så väl så väl... 3e gången jag red hennne och hon började söka sig neråt i traven och Fanny retade mig för att jag hade suttit och agt "braaa, duuuktig tjej" konstant.. Jag var så stolt över min fina tjej.

Jag kunde inte fortsätta hjälpa till i Hennas stall, eftersom jag fick en egen häst, Tibbe.

Två år gick, men jag tänkte på starla och jag saknade henne. Jag hade tänkt flera gånger att jag skulle hälsa på henne, men det blev aldrig av. Den lilla damen hade verkligen gjort avtryck i mitt hjärta. 

En dag så sa maja, min kompis att dom skulle sälja starla. Jag kollade på blocket, och dom skulle lämna ut henne på foder. Jag mejlade till dom och pratade lite med dom, men jag kunde ju inte ha henne, jag hade ju redan en häst!



 Sen lämnades hon ut på foder till en tjej i kanske 1½ mån. Hon klarade inte av henne, för starla hade fått tagit över och tydligen så gick det inte ens att leda henne till hagen för hon var "galen". Så då bestämdes det att hon skulle slaktas. Jag visste inte om det där om slakten. En dag i stallet så Stod jag och Helena och diskuterade om det skulle vara smart att lämna tillbaka Tibbe och ha bara starla, men jag höll fast vid att Tibbe var den som jag ville ha. Men jag smsade Chrisitna och frågade "hur blir det med starla?" Efter nån minut så ringde hon upp och talade om att "Vi har beställt slaktbilen åt henne nästa onsdag." Jag kommer ihåg att på en gång jag la på så kollade jag på Helena och kunde inte hålla tillbaka tårarna, eller få fram ett ljud. Jag bara skakade på huvet och Helena kom och gav mig en stor kram..

Min älskade starla, skulle hon, endast 6 år gammal behöva slaktas för att ingen förstod henne..? Hon som är världens snällaste, aldrig gjort en fluga förnär. Nä, den där hemska hästen som dom som hade henne pratade om lät verkligen inte som den häst som jag visste om.  

Jag kände mig verkligen helt hjälplös och tänkte igenom den sjukaste lösningen efter den andra. Jag ringde till mamma, och svamlade om henne och mamma sa att att hon skulle komma till stallet så skulle vi prata med Elin och Petter. Vi gick och pratade med dom samma kväll och dom tyckte också att hästen skulle räddas. Vi Gick till stallet och mätte och kollade och så bestämde vi oss för att bygga en provosorisk box tills det blir en ledig. Men den 29e åkte vi och hälsade på henne i stallet där hon väntade på slakten. Jag ville se om hon var densamme.

Så vi kom fram till ett skabbigt stall som var jättelågt i tak med ölburkar slängda i stallgången. Där inne stod Starla ensam i en box hon knappt kunde vända i och utan mat och vatten. Jag kände på en gång att jag kan inte lämna henne där, hon hör hemma hos mig. Så blev det bestämt.

28 dec fick jag veta om slakten och den 31 dec flyttade hon hem till mig.


Första kvällen hos mig.

Vi lastade av henne vid vägen och helena fick leda henne in till stallet för jag var så nervös så jag kunde inte hålla i grimmsakaftet! Hon trivdes direkt i stallet, hon åt på en gång och hon rullade. Efter en halvtimma hade hon förstört vattenhinken! Jag var nog en av världens lyckligaste tjej just då. På kvällen borstade jag henne och pratade med henne. Hon var väldigt nervös först och stod och skakade och kunde inte stå still.

Efter det följde en tid som var ganska jobbig. Starla var stressad och visste inte hur hon skulle bete sig, hon gick över mig när jag ledde henne till och från hagen och jag tog mig inte från stallplanen när jag skulle rida. Så jag bestämde mig för att börja från början. Jag longerade och jobbade upp ledarskapet från marken och pysslade om henne.


Första ridturen

På två dagar blev hon som en helt annan häst, iaf när jag höll i grimmskaftet. Från marken var hon världens ängel men när det blev dags för ridning blev hon helt annorlunda. Jag klarade helt enkelt inte av henne, och det gjorde ont eftersom jag så gärna ville...

Jag ringde till henna och förklarade allt. Han skickade upp en tjej som heter Marita. En tuff äldre dam som hade ridit starla tidigare. Hon förklarade för mig att hon aldrig skulle rida Starla utan graman eftersom hon måste få ner huvudet när hon stegrar. (ahaa tänkte jag). Sen red hon och visade lite grann. Efter det gick allting mycket bättre, jag hade alltid kontroll på henne iaf.

Men tillslut, efter tre månader av slit, svett och tårar så tvingades jag inse att jag inte hade tid och ork för två hästar. Jag hade lovat mig själv för länge sen att hon jag skulle behöva välja, hur hemskt det en låter, mellan tibbe och starla så skulle jag välja Tibbe... Så Starla fick åka.

Nu är hon på Västerbo Stuteri och lever och mår bra och har ett litet föl i magen..!

Jag ångrar mig varje dag för att jag lämnade tillbaka henne och det går inte en enda dag utan att jag undar hur det hade varit om jag hade haft kvar henne och utan att jag tänker på henne. Jag hoppas och tror att det kommer bli vi igen, för jag håller fast vid att jag och starla hör ihop och det kan ingen ta ifrån mig.

Trots att jag saknar henne och känner att jag ga upp och misslyckades osv med henne så är det faktiskt tack vara mig som hon lever. Jag räddade hennes liv, jag gav henne en till chans att få leva och det är jag stolt över.



Måla måla

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag till bergafjärden och stekte med hanna. Det var jättemysigt :) Allt förstördes dock av de stora åskmolnen som drog in över stranden, se vi packade ihop och åkte hem.

Jag åkte till stallet. Jag hade blöt bikini under tröjan så i väntan på att den skulle torka så började jag måla på tibbes box. Nu är utsidan helt klar, så det är bara insidan kvar. Den gör jag förhoppningsvis imorrn.

Jag ska föressten rida Vector på lör och sön. Det ska bli roligt, jag har aldrig ridit på honom förut. Men han ser snäll ut, verkar pigg och känslig.


Vector på bilden.

När jag precis skulle hoppa in i duschen så ringde Linnéa och undrade om hon kunde få låna Tibbe imorgon och rida ut nedre med charlies spekulanter. Tyvärr så var jag tvungen att säga nej, eftersom Tibbe inte alltid är så snäll med nya ryttare. Jag hoppas att hon hittar en häst att låna!

Ventilation

Kategori: Allmänt

Äsch, jag orkar inte skriva ner nåt. Har mycket på hjärtat och lite att säga. Vet inte hur jag är eller hur jag mår, det enda jag vet är att det inte är bra. Men jaja, det vänder nog snart. Bara man tar itu med allt som tynger en. Det är inte så kul att gå runt och leka att allt är bra, men egentligen vill jag bara försvinna. Jag tror verkligen att alla tonårshormoner satt igång hux flux eller nåt, för jag är helt borta. :P


Tur att jag har Tibbe, annars skulle jag deppa hela dagen inte bara då jag är ensam.

I'm irongirl

Kategori: Allmänt

Idag började dagen med utsläpp, fick hjälp av snälla maja. sen målade jag tibbes boxgaller och hans boxdörr.

Jag tyckte också att det skulle vara lite skoj att måla min ena hand helt silvrig med aluminiumfärg, men det var ju inte det smartaste jag gjort i mitt liv. Det GICK fan inte att få bort... Slutade med att petter tog fram ett jättestarkt lösningsmedel och då spreds det bara ut, så fick ta bort det lösa med diskmedel. Allt är inte borta men nästan så ;D Nu i efterhand var det definitivt inte värt det, jag fick inte ens kort på det.

Sen så ringde jag mattias och hörde om han hade tid att hjälpa mig att hoppa idag, men då tyckte han att jag och maja kunde gå ner med P och tibbe och hjälpa varandra. Fick lite instuktioner och sen red vi iväg.

Travade lite över bommar och sen hoppade jag en bana på typ 70 kanske. I början när jag hoppade fram var tibbe bara loj och hoppade för nära heela tiden. Så jag drev och drev och drev och tillslut vaknade ponnyskrället till liv och jäklar vad bra han hoppade då! Han var under sig hela tiden och hoppade skitbra på alla hinder! Fick verkligen en jättebra känsla mot slutet av passet och jag kände att tibbe tyckte att det var roligt. :)



Sen fick tibbe duscha och äta lite mat. Efter det red jag ut med helena kravlöst i skritt och trav. :) Det var mysigt vi red lite överallt runt ridskolan och så. När vi var påväg ut från fårstigen och var bakom kyskogården så var det en gubbe som höll på att kasta in stenbumlingar i en traktorskopa, så det lät ganska högt och konstigt. Vi var tvugna att gå förbi ca 1 meter bredvid och jag var lite tveksam eftersom tibbe kan bli lite spänd på sånt ibland, MEN! Till min förvåning så brydde han sig inte ens! Åhh vad lycklig man blir av sånt. Han har blivit så duktig och lugn!!!! <3 Älskade vännen. Så nu är det bara en av oss som spänner sig, snart ingen. Jag måste böra lita på honom mer, för han har ju bevisat att han kan!

Jag önskar att det vore annorlunda

Kategori: Allmänt


Ingen kommer någonsin förstå.

-

Kategori: Allmänt



För världen är du bara någon. Men för någon är du hela världen.

Bakom alla tårar finns ett leende

Kategori: Allmänt

Idag klev jag upp vid 9 och redigarade massor av bilder. Vid halv 12 tog jag en promenad ner till folkets park och spelade minigolf med Malin. Hon vann, man ska vara väldigt dålig innan man förlorar minigolf mot mig. Vi lunchade på big boy och sen åkte vi till hovstallet och släppte ut bentley och Comet. Hon släppte av mig i stallet och sen åkte hon till jobbet (vuxenpoäng?)

I stallet var maja, som precis skulle ner och Trimma piluttan. Jag följde med och tittade på, dom passar väldigt bra ihop. Maja beskrev P som en blandning mellan tibbes känslighet och zalles nonchalans. Låter bra ;)

Sen pratade vi strunt i väntan på att det skulle svalna i luften och sen red jag och maja ut. Först busgalopperade vi på våran äng våra hästar blev nåågot taggade haha :D Zalle springer runt som en, ja, jag vet inte vad och tibbe strutttar efter så snabbt han hinner med zalles långa ben!

Sen red vi in på nya och hoppade lite och sen galopperade vi upp för sken och ivars.

Over all så har dagen varit trevlig. Jag känner mig deppig för allt som händer. Jag har nog inte koll på någonting alls i mitt liv just nu. Jag tror att morgondagen lutar mot en mils joggingtur, kruxet när man mår dåligt är att göra av med så mycket energi att kroppen inte orkar älta problem.


Jag känner bara inte för att vara just nu.

Livet leker med mig

Kategori: Allmänt

Idag red jag med maja för sista gången. Sen satt vi och pratade skit i omklädningsrummet för sista gången. Och tittade på Zalle i hagen för sista gången. Imorgon packar hon hans saker, och Zalle flyttar till Linköping. Om några dagar åker maja först till frankrike och sen flyttar hon med. Hur det känns? Förjävligt

Jag vet att vi kommer hålla kontakten, utan tvekan. Jag vet att hon kommer hem på loven och då kommer vi träffas. Och jag vet att jag förhoppningsvis åker ner och hälsar på över nån helg. Men ändå.

Vi har varit kompisar sen vi var typ 8 år. Och nu kommer jag inte kunna träffa henne så ofta som jag vill.. Det känns helt overkligt. Jag har inte velat inse sanningen, att snart flyttar hon, jag har försökt intala mig själv att det hon sa i vintras, allt om den där skitbra skolan osv, bara var tomma ord, och att hon dessutom kom in på skolan är bara lögn. Zalle åker på bete, precis som förra året. Och maja ska på semester och kommer hem sen. Men så är det inte.

Jag tror att idag så insåg jag verkligen att det här händer. Det är aldrig kul att inse att en person som har funnits vid ens sida så länge man kan minnas helt plötsligt inte kommer att finnas där längre. Det känns som att jag aldrig kommer träffa henne igen, som att hon har dött ungefär.

Och man minns allting som vi skulle ha gjort, men aldrig gjorde. Minns allt man sagt som man inte kan ta tillbaka. Och skäms lite. För sig själv. För att man bara tänker på vad man själv vill, vad man behöver. För den som verkligen har en utmaning framför sig är ju Maja själv. Den där svaga delen bleknar lite, men bara några få sekunder, för att smyga sig tillbaka för att viska: Men jag då? 

Jag är jätteglad för majas skull, för DIN skull, för att du har kommit in på skolan, för jag vet hur gärna du ville det och hur mycket du längtat efter det. Och jag är ledsen att jag inte flyttar med dig. 

Jag vet att jag svamlar, vet att jag fumlar med orden. Ibland bli det för mycket. Livet leker med mig. Alla känslor kom på en gång. Jag har försökt stänga ute dom, försökt att vara stark och inte erkänna för mig ajälv att jag kommer sakna henne och att jag kommer gå omkring med ett tomrum. 

Det jag försöker säga är: Jag vill inte att du ska flytta. Jag vill hålla kvar dig för alltid, men jag förstår att du måste för din egen skull. För att det här är vad du vill göra, och du kommer göra det jäkligt bra!