Internet tillbaka

Kategori: Allmänt

Vårat internet-modem har varit trasigt, så jag har inte kunnat uppdatera. Jag har iaf haft lite för mig. Peronligen så har/är jag i en down-period just nu, men Tibbe-mässigt är allt ok. Tibbe har tränat på sin nyfunna ko-skräck, vi har hopptränat för första gången sen i vintras, busat och hittat en ny ridväg.

Aja, igår iaf så högtryckstvättade elin & petter hela stallet och vi stackars hyresgäster (eller vi 4½ av 12 som var där iaf..) fick sopa bort allt vatten, vilket känns lite mysigt såhär dagen efter!

efter det vilade vi haha och sen bjöd Elin & petter på grillad hamburgare. Sen satt vi på deras altan heela dagen, fast jag gjorde en paus och gick med maja och Linn till grisarna. (Maja bor på grisfarmen). Det luktade jäääkligt snuskigt där inne, men man vande sig lite. Grisar är iaf otroligt SÖTA! Fast jag såg två döda små kultingar :( Det var nog iaf 1000 grisar där inne. Och dom lider inte där inne, ni som tror det, dom har det jättebra. Och dom får massa kärlek av Maja och Linn haha.

Slänger in några smakprov på bildbomber som kan komma.
oredigerad och ozoomad bild haha

Trööött

Kategori: Allmänt

Tibbe vilade idag och fick skor på fötterna. Regnet har öst ner hela dagen. var på harry potter med ronja, moa och sandra. Den var sååååå bra!!!!!

Fullspäckat heeela dagen [igår]

Kategori: Allmänt

Kunde inte publicera detta igår då jag krev det pga att datorn dog...

Imorse klev jag upp halv 7 och cyklade till stallet klockan 7. Väl där mockade jag åt Tibbe och Zalle, sen gjorde vi i ordning Piluttan och åkte till Näset. Jag tyckte att det gick bra för dom idag med. Mina filmar-skills är (och förblir?) dock detsamma. Kom på en sak.. Man svälter ju inte precis när man är med Mattias? Han tjatar om fika hela tiden haha. Men det är ju bra, det värsta som finns är att gå omkring hungrig på en tävlingsplats.

Efter hans runda åkte vi hem med P, hon blev nåååågot överlycklig över att få komma ut i hagen och träffa sin flickvän My för första gången på år och dar. Sen åkte vi (jag maja och mattias då) och tvättade transporten och bilen han har lånat utvändigt. Eller ja, Mattias gjorde väl 87,9% av arbetet, jag och maja tittade mest på ;P

Sen åkte vi tillbaka till näset för att se på 150 klassen, det var väldigt kul fast sjuuukt varmt! Åkte med Alex tillbaka till stallet och trimmade/klättrade med ponnyn.

Var väl ute i en 1,5h eller så. Travade och galopperade upp för ivarsbacken några gånger kändes helt otrolig i traven, galoppen rann iväg lite men stundtals var den också helt ok. sen gjorde jag sällskap med en tjej som heter Lena (ullström?) ner till nya banan.  Tibbe kändes jäkligt fin, kunde hålla ett lätt och mjukt stöd i handen och mata på med skänkeln utan att han rann iväg för mig. Testade även att släppa ut högerbogen lite mer än vanligt för att få lite mer jämnt stöd i tyglarna (sånt man kan börja slipa på när ponnyn är helt svslappnad för en gångs skull) och det kändes bra. Försöker få till samma känsla i båda varven, höger är enklare för oss båda.

När jag precis börjat galoppera lite så kom johanna och skulle ha lektion. Jag travade iväg lite smidigt för jag red i tennisskor hehe. Men hon sa inget. Galoppen känns inte som våran starka sida just nu, nu när han märkt att han inte kommer undan arbetet gnom att slänga upp huvudet och flänga iväg/studsa runt så försöker han bryta av så fort jag glömmer driva 1 steg. Men hälldre det än att han stressar på och det bara blir en dragkamp av allt.

Asså traven idag var helt gudomlog från första stund!!Gick över till gummiflisen och travade lite volter och serpentiner. Red utan stigbyglar och tränade på att öka och minska volten. Red in honom på en pytteliten volt hur lätt som helst. Flyttade ut honom skänkelvikning för innerskänkeln och var noga med att inte ta i munnen på honom, har märkt att jag håller tillbaka honom för mycket ibland.

Så 95% av ridpasset var han en liten ängel bokstavligt talat, men så har han kommit in i en vändahemsåfortmanfårchansen period. Det hade han förförra vintern oxå, så jag vet hur jag ska tackla det iaf. tre konflikter hade vi om vilket håll vi skulle gå och det löste sig utan allt för många hovar i luften.

Strechade och lindade honom i stallet (jag vet, överdrivet med lindorna, men har man köpt så ska man använda, right?).

Cyklade hem från stallet vi 8 på kvällen och väl hemma duschade jag. Tänkte bara ta en banan, men det slutade med att min söta paps gjorde spaghetti och köttfärsås åt mig.

Tröött

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag ska gå och lägga mig snart faktiskt :P Klockan är halv 9. Jag är skittrött haha, har klivit upp tidigt typ 2 dagar i rad :P

Imorrn ska jag nog trimma igen, det finns inte så många fler ställen jag kan rida på innan han får skor på bakfötterna. Jag ska försöka få nån att ta kort, det var länge sen nu.

Hm.. Funderar lite på om jag ska hänga med till näset imorrn igen eller inte. Är ju kul, men hm jag vill träna :PSpöregn

Kategori: Allmänt

Följde med till näset idag igen. Denna rundan var betydligt mycket bättre än den förra. P var mycket mer kontaktbar än igår då hon bara drog järnet typ. Idag hade dom två ner och i övrigt en bra runda.

Trimmade med maja på nya banan efteråt jag hade tänkt skutta lite, men det började typ spöregna mitt i allt så jag kunde inte hålla i tyglarna (gummityglar utan vantar) plus att vi red i linne haha så vi gick hem igen. I stallet smörjde jag mina saker, måste skärpa mig med smörjningen!

Har änmält mig till sadelutprovning nu, kommer inte ha råd att köpa en sadel på plats, men jag får iaf veta vilken/vilka sadlar som passar så är det ju bara att köpa en sån när jag har råd :)

Jag håller på att fixa alla miljontals bilder jag knäppt så jag ska nog göra några tidsinställda bildbomber, på bla picasso, min katt och bilder från sthlm.

PM= Ponnymodell

Kategori: Allmänt

Idag var jag, maja och tova med Mattias på tävling på Näset. Det gick sådär för dom, men jag tyckte att han  och piluttan var duktiga ändå. efter att vi släppt av hästen hemma i stallet så åkte vi tillbaka och fikade på näset och kollade på lite folk. Sen skulle mattias åka och lasta en häst, det var  ganska intressant att se på. Sen åkte vi hem till stallet igen då och jag tog mod till mig och frågade ifall han ville hjälpa mig hoppa med Tibbe och det ville han :) imorrn hämtar han upp mig och maja kl kvart i 8 och då åker vi dit igen.

Tibbe fick vila idag.

nu ska jag och maja se på bad teacher, så tjingeling!

Sportkossan som är rädd för kor

Kategori: Allmänt

Idag när jag och tova skulle rida till mellanvägen så blev det inte riktigt som vi tänkt.

 På baksidan av hovstallet vände tibbe och vägrade gå. Han studsade och hoppade och hade sig och tillslut ledde jag honom för jag pallade inte bråka på honom mer.

Vid vägen man går på så finns det en liten lada med kalvar och dom har gjort en liten hage utanför där det stod en kalv. Kalven sket på sig när den såg Tibbe och snubblade/sprang in i ladan och Tibbe blev minst lika rädd och slängde sig. Jag höll kvar honom och då började han backa in i en eltråd och då hade jag lixom två alternativ:
1. Han får en stöt på rumpan och kastar sig fråmmåt= över mig.
2. Jag släpper honom och han stannar vid vera/springer genom skogen till stallet. 

Så jag släppte honom (hade ändå tappat honom 1 sekund senare) Han stannade vid vera, jag tog fast honom och sen gick vi förbi (tibbe höll på att grypa ur skinnet...)

 Sen skulle vi trava och jag kände på en gång att tibbe var halt :( (han har gått barfota bak 1 tag och han fått ont i tossingarna) så jag satt av och vi gick hem. Ska ringa hovis och be honom slå på skorna. på väg förbi kossorna höll han än en gång på att skita på sig.

Fast jag hade fullt sjå att hålla honom någorlunda lugn slog tanken mig att om Tibbe ville så kunde han springa rakt över mig, iaf förbi mig. Men det gjorde han inte. Skulle det varit ett år sedan hade han nog gjort det i en sån situation. Ledarskapsövningar och löslongering lönar sig!

Så nu är Tibbe förmodligen rädd för kossorna på riktigt. Förr har det ju bara varit trams, men nu fick han verkligen panik ju. :( Får koss-träna honom.

kollade igenom hovarna/benen/ryggen osv i stallet för att se så det verkligen var pga skorna och inte nåt annat. Varken öm,varm eller svullen och på gräs går han rent.

Aja, jag får rida på gräs/sand eller låta honom vila tills Tony kan komma.


kul grej

Kategori: Allmänt

Jag tror att jag kommer ihåg alla mina avfallningar jag gjort. Inte ordningen, men skriver dom i den jag kommer på dom i.


Avfallningar från Tibbe:

Vintern 08. När jag nyss hade fått Tibbe (hade nog inte ens haft honom i en månad) så travade jag runt i paddocken och jag kommer ihåg att jag tyckte att han var jättefin. Hux flux blev tibbe rädd för en häst i hagen predvid paddocken (det var mörkt och han hörde den bara, såg den inte) och slängde sig innåt mitten av ridbanan så jag ramlade av.

våren 09. Jag och Frida var påväg till andra sidan (en ridväg) och gick bredvid vägen där det finns "betong-grejer" som vägräcke. Vi gick bredvid dom då, och plötsligt kände jag hur Tibbe vinglade upp på en sån och sen ramlade/snubblade han av den och då ramlade jag av.

Sommaren 09. Jag hoppade i paddocken. Jag  hade en liten serie som bestod av två studs och ett galoppsprång till en oxer. Tibbe snubblade över första studsen och hade jättedålig fart så då skulle jag svänga undan åt vänster (han hade inte klarat det sådär obalanserad) men han tänkte springa åt höger, så det blev ett missförstånd så jag ramlade av hehe.

Sommaren 09. Jag och frida skrittade barbacka på långa tyglar en jääättevarm sommardag. Vi var helt oförberädda och satt och pratade då Tibbe plötsligt hoppade rätt upp i luften och gjorde nån slags krumelur. Jag ramlade av såklart. Det visade sig att han hade klivit näästan på en brunn, läskigt.  

Våren 10. Jag och frida hoppade barbacka i paddocken för första gången sen hösten 09. Vi hade ett litet kryss. Tibbe hade bockat lite men då hade jag fått upp huvudet på honom. Men ett språng så tog han tag i bettet och hoppade rätt stort och sen blev jag avbockad efter hindret. Tibbe tyckte det var lite skojjigt och sprang full kareta till stallet och levde rövare.

Sommaren 10. Hoppade med Frida och hade precis hoppat en liten 3kombination och gallopperade efteråt när Tibbe försvann under mig. Jag flög bokstavligt talat iväg haha, och stackars Tibbe skrapade mulen lite :(

Vintern 10. Jag och Malin skulle ut och rida men kom inte längre än till stallplan innan Tibbe gjorde en s.k Tibbevändning och jag låg på backen.

Vintern 10. Två dagar efter avfallningen på stallplan. Hoppträning för Malin. Skulle hoppa en kombination men red alldeles för dåligt så han bröt ut på andra hindret vilket resulterade i en finfin avfallning.

Vintern 10. Jag hade galopperat upp för Ivarsbacken och skulle sakta av. Det blav lite slängig trav men inget speciellt hände, tibbe tog ett steg åt sidan och då flöööög jag av rakt ner i mjuk pudersnö. Tror aldrig jag skrattat så mycket efter en avfallning.

Vintern 10. Hoppträning för Malin. Jag skulle hoppa en oxer på en långsida och precis då vi landade så kastade sig en annan häst ut framför hindret så Tibbe var tvungen avv slänga sig undan precis i landningen =Jag sitter väldigt löst.

Totalt antal avfallningar på Tibbe: 10


Övriga hästar:
Tingeling: Min första avfallning. Vi skullle hoppa upp i början på lektionen och det var några som höll på att knacka loss istappar från ridhusväggen. Tingeling blev rädd så precis när jag hade satt mig i sadeln sprang hon iväg. Jag landade på knäna och när jag såg upp var hennes bakhovar ca 2 dm från mitt ansikte, men hon träffade som tur var inte. Marika, ridläraren hade inte sett något och trodde att jag hade tappat henne hehe.

Manne sommaren 07: Första sommmaren jag hyrde honom. Jag, frida och Marina galopperade upp för en äng. Manne blev rädd för en blå gruslåda och tvärnitade. Han trampade sönder tyglarna, men jag fick nya av Marina. :)

Manne: Hopptävling. Manne vägrade på första hindret och jag blev skitsur och piskade på honom, då hoppade hen skitstort så jag ramlade av.

Cilla: Hon var ny på ridskolan. Vi skulle hoppa, hon sprang förbi så jag hamnade lite ur balans, precis då slog nån i en sockerbit bakom henne så hon skenade iväg, jag ramlade in i läktaren. Om nån undrar varför mina brunrutiga ridbyxor är lagade på knät så är det hennes fel haha.
 
Cilla: Vi skulle hoppa ett litet hinder och byta galopp över. Jag kom i fel galopp så catta sa åt mig att vända bort, det var kanske två galoppsprång kvar när jag försökte vända bort men cilla hoppade och då styrde jag åt höger men hon sprang åt vänster så då åkte jag av.
 
Captain: Jag hade captain på hans första hopplektion och skulle fatta galopp. Då tyckte han att jag var sjukt jobbig och gjorde världens jävla rodeosprång. Var faktiskt nära att sitta kvar, men åkte av ändå.

Tricko: Jag och Frida tolkade efter hennes häst Tricko. Jag skulle sitta upp på honom, men då började han gå iväg. Varken jag eller Frida vet riktigt vad som hände efter det, men han tog full galopp iaf och jag hade knappt suttit mig på ryggen förrän han stack.

Antal avfallningar övriga hästar: 7

Totalt 17 avfallningar.

Jag har en lååång väg kvar innan jag blir en riktig ryttare. Om jag har glömt nån, säg till. Tycker det är skitkul att se tillbaka på alla dumma avfallningar hehe.Med dig är jag mig själv

Kategori: Allmänt

Håller ju på att rida igång tibbe nu efter sommarvilan. I förrgår skrittade vi, igår red vi ut lite jogging alla gångarter och idag red jag först ut med maja för vi tänkte bada i ån men det var för mycket vatten :( Sen gick jag och helena ner och trimmade lite i paddocken.

Igår var hela ridturen en stor dragkamp så idag fokuserade jag bara på lydnad. Jag började med att göra halt var 5e steg i skritten, först utan krav på formen eller så. När jag tyckte att det funkade plockade jag ihop honom lite och gjorde samma sak. Och sen gick jag lite smått över i trav. WOW vilken härlig trav han hade idag. Han har ju inte riktigt kännts som sig själv den senaste tiden, varit ovillig och så. Men idag var han bara så jäkla fin. Helt avspänd och sökte sig neråt. Jag SLÄPPTE tyglarna och han bar upp sig helt själv. Spände han till lite så gav jag honom mer tygel och då slappnade han av och sökte sig neråt på en gång. Flera gånger blev det missar för att jag råkade komma åt i munnen på honom och han trodde att han skulle sakta av. Ibland är sånna missar för härliga <3

Hm.. Det går alltid bra när jag trimmar med Helena? :)

Håller på att se på en film, så det får räcka såhär :)

hemma från stockholm

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma från stockholm. Jag har haft ganska kul, det helt klart ROLIGASTE var grönan!!

Jag har shoppat massor, gått på medelhavsmuseet, tittat på massa slott osv.

Har fått med mig 1 pikétröja, en ny ridjacka, en kofta, en skjorta, 2 linnen, 1 par shorts, ett skärp och lite tidningar hem.

Har oxå kollat på Jedward live 3 gånger på en dag hehe. Fick bådas autograf EDWARD har tagit på det pappret! Önskar att jag hade åkt till scandic för ronja och sandra fick kramar och bilder med dom :(:( men kul för dom!

Har även upptäckt tjusningen med bergochdalbanor. haha jag skulle först inte åka nånting men sen satt jag där i både häxan, twister, turbojet och vilda musen haha. JAg ääälskade vergkligen turbojet (för er som inte vet är det den stora blå bergochdalbanan. Åket den typ 5000 gånger. Vi kom hem från grönan vid halv 1 och då satt vi uppe till typ 5. Var där med min kära bror och min svägerska Kattis (hehe vuxenpoäng).

För övrigt tyckte jag att det var jättekul att sova över hos johan och kattis 2 nätter, jag har aldrig umgåtts med dom sådär själv, men både dom och jag tyckte det var jätteroligt och ska såklart göra det fler gånger. :)

Lyckad vecka alltså. Nu är jag hos Tova (fast hon sover som vanligt haha), vi har frossat grönsaker och dipp och ätit pizza hehe. Jag har saknat allihopa jättemycket, jag längtar tills imorrn för då ska jag få träffa både Tibbe helena och maja :D 

Imorrn har jag utsläpp (haha fan). Och det ser ut som det är en djääävulsk dimma ute, kul att gå över vägen med hästarna då? 

Bilder kommer! 

Påminner om...

Kategori: Allmänt

Glöm inte!

Kategori: Allmänt

Klänningen...

Kategori: Allmänt

Rösta på min klänning!

Kategori: Allmänt

JEDWARD

Kategori: Allmänt

Just nu sitter (står) jag nog och skriker för full hals på Jedward. It´s gonna be Jedtastic!


Tova Bergqvist

Kategori: Tankar & funderingar

Med din hand i min så är jag stark, utan dig vore jag fan helt värdelös.

Du är min bästa vän, jag älskar dig <3

Du är den som aldrig sviker,
Den som alltid står kvar när allt annat rasar,
Mitt ljus i mörkret,
Den som fångar mig när jag faller,
Den som skrattar när jag gråter,
Den som läker mina sår,
Luften i mina lungor
Min andra halva

Du gör mig hel.

Jag är verkligen så tacksam över att jag har fått chansen att bli kompis med dig, och över att du faktiskt verkar tycka jag är helt okej också (blink blink). Jag kommer aldrig förstå vad du ser hos mig för du är verkligen den bättre halvan av våran duo. Att en sån underbar, genomsnäll människa vill vara kompis med mig är helt ofattbart.

Allt du gör för mig. Du förstår mig verkligen som ingen annan någonsin har gjort.

Det känns verkligen som att inget kan komma emellan våran vänskap. Skulle hela världen försöka sära på oss skulle vi kämpa tills det blev vi igen. Så känns det verkligen. För sanningen är att utan dig är jag ingenting värd. <3

IM GOING TO STOCKHOLM BITCHES!

Kategori: Allmänt

Haha. Imorgon bitti åker jag till stockholm, kommer hem den 10e. Det ska bli jättekul, jag ska shoppa, äta god mat, gå på grönan, se på Jedward live och bara ha allmänt kul, träffa lite kompisar och sånt.

Supersnälla Helena håller koll på mitt skötebarn medan jag är borta. Det känns verkligen jättejobbigt att vara ifrån Tibbe i hela 7 dagar, det är det längsat jag varit borta från honom! Men han är i goda händer. Jag kommer såklart sakna min fina kisse och mina vänner och familj också.
Nu har jag packat klart nästan allt och sitter och laddar mp3n och laddar ner lite ny musik, bla min nya favoritlåt gjord av OH MY- I know you (länkad i förra inlägget)

Funderar på att göra lite tidsinställda inlägg, kanske kanske inte. Troligtvis inte.

Jamen, hejdå Sundsvall vi syns.. Hm, how about never!?

OH MY!

Kategori: Allmänt

Jag tror

Kategori: Allmänt

att hag antingen tar bort bloggen eller så får mina 9 läsare om dagen säga vad dom vill läsa om. Känns inge vidare  kul att anggera sig när man inte får nåt för det. Ja, min blogg är otroligt tråkig, men om ni säger vad jag sa skriva om så gör jag det. :) Eller så slaktas bloggen. it´s up to you.

FAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

JAG HAR GÅTT UPP I VIKT! :( :( :( :( :(

vaaarmt i sundsvall

Kategori: Allmänt

Jag har inte haft så mycket att skriva om då tibbe vilar och jag bara vart med kompisar och gjort sånt som hästlösa ungdomar gör haha.

har badat, gått på stan, vart med kompisar, tränat osv.

Igår skulle jag, tova, simon och henke bada, i Tranviken. Vi skulle ta bussen men det slutade med att vi fick gå från Vi centrum till ankarsvik = mer än en halvmil iaf. Sen kom tovas pappa haha. Jag hade faktiskt kunnat fortsätta gå, men Tovas knä värkte och jag hade ont i foten + knät (men det gör lika ont även om jag inte går mycket alls på flera dagar.)

Vi sket i Tranviken och badade i Bänkåsviken. Det var jätteskönt i vattnet, vi badade, solade och lekte på stranden höhö.

Sen kom jag hem, somnade innan familyguy hade börjat alltså halv 9. Klev upp halv 11 idag. Sov i stallet i förrgår, vi var vakna till 4, jag klev upp kl 6.

Idag, det regnar. Så jag och Tova har spelat sällskapsspel och ätit på donken. JEDWARD HAR SLÄPPT BAD BEHAVIOUR!!!!!!!!!!! fast jag orkar inte länka hahah.

Jag och tova ska börja träna på gym tillsammans. Hon vill få fastare lår + rommmpa och jag vill bli smal :D