Vila

Kategori: Allmänt

Tibbe fick vila idag för jag skulle ner och kolla på leif träning, där emma va med. Jag och alex fick på nåt sett hennes hund och camilla som står i vårat stall kom med sin hund och då började emmas hund (nej jag vet inte vad den heter) tokskälla. Jag och alex fattade ingenting och inte fan lyssnade den på oss heller 8) Så den skällde och skällde och vi visste inte alls vad vi skulle göra, man kan ju inte precis börja skrika på nåns hund haha.. Men tillslut så kom emmas mamma och tog den. Måste höra hur man får hennes hund tyst :O

tittig häst igår

Kategori: Allmänt

Igår red jag och helena till mink, red  iskogen nu medan det är uppbehåll i jakten.

Våra hästar var ju.. Inte så jäkla trevliga. Ingen av dom skulle gå förbi kossorna så jag fick leda tibbe som motvilligt gick.. Det var monster överallt i from av småträd, stenar osv. Ett monster i vänstra diket HELa ridturen som tvingade tibbe att gå ivåg med högerbogen... haha

En älg hade sprungit över vägen så dom blev spänd där. Sen hoppade jag av förbi kossorna och skulle leda honom, han hoppade runt hela tiden och visste inte ens vad han hoppade för..

Så igår vet inte jag vad han höll på med, men jag hoppas han är lugnare idag.

-

Kategori: Allmänt

Well I tried to believe you, when you told me that it all be okay.. I tried to believe you, but I don't.

Godnatt, hoppas ni mår bättre än vad jag gör nu. Imorgon hoppas jag att jag för en gångs skull vaknar på gott humör, slipper vara trasig på insidan och glad utanpå.

depp på kvällen...

Kategori: Allmänt

Som vanligt.. Jag hatar att vara ensam på kvällen, jag tänker för mycket då. På allt. På livet, det jag har och inte har. Jag försöker tänka att man ska vara tacksam för det man har,i stället för att älta det man inte har. Men jag insåg just att en person som borde sitta bredvid mig just nu inte gör det. Och att det suger jävligt hårt. Jag undrar vad som gick fel, men det är klart.. Allt som innehåller mig går i tusen bitar. Det var jag som förstörde allt, jag stötte bort dig när du behövde mig. Jag skulle inte ha tagit beslutet som jag gjorde. Jag ångrar det för din skull, men jag är säker på att jag gjorde rätt för mig. Men jag saknar dig och jag vill verkligen prata med dig, men jag vågar inte.. Jag har kastat iväg många tårar för din skull. Och jag önskar att det kunde va som det var.. att du var min vän och vi kunde ha roligt och bara skratta åt struntsaker.. Det är klart jag ser dig som min vän, och av någon anledning ränkar jag dig fortfarande som en av mina närmsta vänner, och en av den bästa jag någonsin haft/har och kommer få. varför? För att jag älskar dig fortfarande som min vän och du kommer alltid ha en speciell plats, för våran vänskap var och är speciell.. Jag hoppas du tänker på mig då och då.

på skolan

Kategori: Allmänt

Är på skolan och dunkar dupstep i arbetsrummet :)

dagens ridning

Kategori: Allmänt

Red ut med helena och Alix. Vi red nedre först, sen långa och korta maststigarna. Skrivvade mest. Det var mysigt!

Orkar inte skriva så utförligt haha. Men jag älskar att rida på små stigar i skogen, hiss till dom!

BOLDBOMB: 24/9-11

Kategori: AllmäntKOMENTERA!! nu när ni fick bilder ;)

Om igår

Kategori: Allmänt

Igår red jag och tova ner till ridhuset. Stora ridhuset. För där var Emma och miró. Tibbe trivs inte i stora ridhuset, sen tidigare så han kändes inte så trevlig idag, dragandes i handen, spänd och allmänt lite ovillig. Så vi körde lite racergalopp på långsidorna och fick till nån galopp-sluta. Och sen gav vi oss. Tror även det har blivit lite väl mycket paddock på senaste tiden så nu har tibbe gjort sig förtjänt av endast uteritter resten av veckan. :)

Vi ska inte sätta en hov i en paddock alls :) Så kommer vi igen nästa vecka, fräsha och peppade.

Jag kände mig inte så glad igår kväll, köpte en stor sub + kaka och såg på tv under tystnad haha.

Nu är jag på skolan och ska skriva världens längsta och sämsta utvärdering om musik i stenstan- projektet.

Bajs på er alla!!

Dag 1. En bild på favorithästen

Kategori: Allmänt


Tibbe
Finaste gmman <3 Starla

Lista... Jag hakar på.

Kategori: Allmänt

Dag 1. En bild på favorithästen
Dag 2. När & varför jag började rida
Dag 3. Det här behöver jag träna mer på
Dag 4. Det här är jag bra på
Dag 5. Favoritbilder jag tagit
Dag 6. Alla hästar i stallet
Dag 7. En sak som aldrig får hända!
Dag 8. Min största rädsla inom ridsporten
Dag 9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
Dag 10. 10 saker du inte visste om mig
Dag 11. En låt som påminner om en häst du älskar
Dag 12. Min favoritgren
Dag 13. Min högsta dröm
Dag 14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
Dag 15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
Dag 16. En bild som gör dig lycklig
Dag 17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
Dag 18. En bild jag aldrig publicerat förut
Dag 19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
Dag 20. Något jag vill göra
Dag 21. Någon jag vill träffa
Dag 22. Någon jag vill träffa igen
Dag 23. Hoppning eller dressyr?
Dag 24. Mitt motto
Dag 25. Någon jag träffar vardagligen
Dag 26. Hur mina vänner beskriver mig
Dag 27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
Dag 28. Någon som älskar dig
Dag 29. Någon jag skulle riskera livet för
Dag 30. Mitt mål med ridning

smakprov

Kategori: AllmäntNi får se alla när jag redigerat klart! Nu ska jag till stallet och rida tibbe coh comet. Fast jag tror det blir lite mjukgörande longering för tibbe. See ya!!

Film: 25 sep

Kategori: Allmänt

Igår:

Kategori: Allmänt

Igår trimmade jag med tibbe. Tova tog kort och filmade, så det kommer inte bara bilder utan även FILM. Det är skojj tkr jag. Iaf så gick det bra, högergaloppen är det jag är mest nöjd med på hela passet. Avbrotten har blivit bättre, nu smyger vi oss ner i trav istället för att bara typ tvärnita och sen trava vidare. Han är så känslig, så om man sitter tillbaka för mycket i avsaktningar så sätter han sig på haserna.. :P I galoppen tränade jag övergångar (som vanligt) för att han ska stärka sig ännu mer så jag kan börja hitta på lite roliga övningar i galoppen. Jag är jättedålig på det. I trav hittar jag alltid på övningar att rida, men i galopp så blir det att jag bara rider runt runt.

I traven gjorde jag en övning som jag hittade på medan  jag red. Jag red på en volt i tex vänster varv. Vid varje vändpunkt i volten gjorde jag en mindre volt till höger, utåt alltså. När jag har ridit ett varv på den lilla volten, alltså kommit tillbaka till den stora så gör man halt. sen fortsätter man frammåt, vid nästa vändpunkt gör man om den lilla volten + halten. Det gjorde tibbe lyhörd. Halter är inte tibbes starka sida, dels för att jag inte får honom på rumpan så bra än och dels för att han är en riktig smygare!!!

Aja, jag är nöjd med passet överlag inget bråk, hen blev tom lite trött på slutet, så han hade jobbat på bra!

Efteråt red jag på Malins comet. Han är så mysig den gamle gubben! Han var lite långsam i början, men sen kom han igång och då fick jag hålla in honom istället. Men man får vara lite långsam när man är 25 år.. :)

...

Kategori: Allmänt

Jag saknar dig gumman <3

chocklabollar...<3

Kategori: Allmänt

Jag tänker göra chockladbollar sen..

Idag klättrade jag och tibbe 20 gånger upp till masten. Det var jättetråkigt men FYFAN vad hästen jobbade idag. Jag hade snodden idag för att hjälpa honom att söka sig mer nedåt/frammåt, han krullar lätt ihop sig och släpper bakbenen i uppförsbackar. Och efter 3 gånger i skritt var han svettig.. Han som inte ens har någon päls 8)Dagen

Kategori: Allmänt

Vårdcentralen imorse gick bra, jag har fått en ledinflammation vid nyckelbenet. That's why! Aja, så började den dära tanten snacka om att jag inte ska ha bh, för det trycker där?? Asså keep dreaming, då har jag hälldre ont hela livet.. Och att jag skulle ta massa piller och sånt för att skynda på läkningen. Men det vill jag inte, det är ju påväg att bli bättre nu (tyckte jag imorse, men nu vet jag inte längre..) och då är det lika bra att låta det läka själv, man ska faktiskt inte ta medicin om man inte måste.

När jag kom till stallet var mattias där och han ville ha sällskap till ridhuset, så vi tog en sväng dit och trotsade det piskande spöregnet... Tibbe var SJUUUUKT fin idag!! Han var ju lite stel igår, men idag märktes det inte alls, han var sjukligt trevlig. Stadig i formen, stadiga bogar, lagomt jämnt stöd i bettet och lyhörd och bara alldeles mjaaauu. <3

Hihi, speglade mig "lite" oxå medan jag red, vi såg faktiskt ganska proffsiga ut, jag inbillade mig att min sits har förbättrats under sommaren. :) *MISSTOLKAT STYCKE*

Om det regnar imorrn igen så tänker jag, i brist på regnkläder gå till ridhuset igen om det är ledigt. Annars blir det longering eller vila!! Jag ska föressten skriva ut ett ridhuschema och sätta i stallet.


min fina <3

Vårdcentralen...

Kategori: Allmänt

Uuuuhh, jag ska till vårdcentralen idag kl 09.00 (om 40 min alltså) och kolla upp den där dumma axeln. Fast idag så tycker jag att det börjar bli bättre 8)

Aja, wish me luck. Jag tror dock inte att det är något alls, så det känns onödigt att åka. Men eftersom vissa andra *host* insisterar så gör jag väl det :P


Jag och mamma bjuder på bilden :)

Rolig liten grej som hände idag...

Kategori: Allmänt

Jag och tova står och dopar uppe på logen och petter (stallägaren) plockar in sopor i traktorskopan.

Jag: Peter med två t:n, kolla det är en död mus där..!
Petter: Det där är ju ingen död mus! *tar upp den* Jo titta, det var ju fan det.
Jag: Eeeeeuuuw, du tog på den!!
*Han tittar på mig med evil smile och slänger den mot mig..*

Asså sånna här liknande saker är INTE ovanliga i mongo-adhd stallet jag står i. Haha men det är kuuuuul xD

Liten lydnadsgrej

Kategori: Allmänt

Dagen började med att vi hade stallmöte. Jag var sekreterare så jag ska alldeles strax skriva över protokollet på datorn så jag kan skriva ut det och sätta upp det i stallet.

Sen fick jag, elin, tova och helena ett städryck, det var roligt.

Jag och tova red ner till nya banan iaf. Jag gjorde den där övningen igen med tre bockar, 18m mellan varje. Idag var det svårare dock. Han kändes lite stark och stel. Men det är både das för skoning och raspning, plus att han vilade igår och skrittade två dagarna före. Så han var väl inte på sin bästa sida idag kanske, men han kämpade på bra. :)

Är väl typ det jag har att säga idag :)

Tack...

Kategori: Allmänt

Till alla som ställer upp för mig, ang det jag skrev igår.. Förutom den där anomyma jävlen som skrev kort och gott: Utan engegemang får man inget. Haha va? Förklara gärna, eftersom jag vill inte ha något, jo nån att prata med då. Men asså det låter ju endast som en människa som inte har något liv alls som bara vill ha uppmärksamhet. Och det jag skriver nu är tyvärr den enda du kommer få. <3

Men till er som finns, jag uppskattar det verkligen, det känns bra att veta att jag har stöd.. <3

Faan....

Kategori: Allmänt

Jag hatar det är. Jag hatar mig. Såhär kan jag inte leva.... Jag vill inte, jag vill verkligen inte mer.. Jag försöker kämpa, försöker se en väg ut, men det har pågått så länge så jag kan inte ta mig ur det... Jag känner inte heller att det finns nån jag kan prata med för jag vill inte att folk ska tro massa saker om mig... Men jag behöver bara nån att prata med, nån som kan hjälpa mig att sluta plåga mig själv såhär för jag orkar inte mer.. Det här är  ingen vanligt deprimerande text, jag behöver verkligen hjälp, men det är ingen som ser det... :(

Ledsen

Kategori: Allmänt

You where the one I could call my friend. But a friend would never hurt me.

pigg tibbe

Kategori: Allmänt

tibbe har som sagt skrittat i två dagar nu, så han var väldigt glad på att få komma ut idag! Fast jag red bara övre och nedre då jag var trött. Men det var jättekul för han var så glad idag!

på skolan

Kategori: Allmänt

jag har inte gjort så mycket de senaste dagaran, tibbe har skrittat i två dagar, vilket han tycker är tråkigt. Igår var han ganska fjantig pga överskottsenergi. Blev rädd för löv och sånt..

Idag ska vi rida ordentligt iaf, kanske på galoppbanan.

Nu är jag på skolan vi har lunch. Jag och ronja ahr suttit och dunkat rebecca blacks friday, för det ÄR ju fredag haah.. Blickarna vi fick <3

Tankarna far

Kategori: Allmänt

"När vi kom hit till Sverige upptäckte vi att vissa här inte går i skolan, lyssnar inte på läraren och lyssnar inte på sin mamma. Där vi kommer ifrån har vi ingen mamma att inte lyssna på. Jag blev ledsen när jag jag att ni har allt vi kan drömma om, och ni uppskattar det inte ens."

Detta fick jag höra idag, av en kvinna från sydafrika som jobbar med star 4 life projektet. Det blev så jävla verkligt att höra det från någon äkta. Det där är hennes verklighet och jag blev så rörd av det.

Tankarna snurrar verklien nu. Men det känns bra. Jag hjälper dom nu.

"tävlingen" spikad och duktig häst

Kategori: Allmänt

Superduperultrasnälla Anna ska köra mig och tibbe på sön till och från alnö :)

Idag red vi, jag och Anna, ner till nya banan. Mattias ska hjälpa mig nån dag i veckan och jag vill hinna trimma och rida ut innan, och då passade idag bra.

Jag började trava ganska snart när jag kortat tyglarna och jag kände att han inte riktigt gick fram och inte tog stöd på bettet, så jag tog ner han i skritt och jobbade lite framdelsvändningar, något som vi INTE gjort många gånger kan jag tala om.. Men han var duktig! Skulle inte få höga poäng på en sån, men han förstod ju principen iaf.

När jag var nöjd började jag trava igen och jobbade med bogarna. Sen när det kändes bra så tänkte jag bara smyga in i galopp men då började ju hästskrället slängtrava så jag tappade allt :( Han gör så hela tiden nu för tiden! Han har blivit så nonchalant för skänkeln. Så idag var jag stenhård hela passet, så fort han inte tog skänkeln på en gång fick han pisk.. För det är ju BARA ren olydnad. Då skärpte han sig efter ett ta iaf..

aja, galopparbetet alltså. Jag började med att bara rulla på en ganska stor volt och växlade mellan lätt sits och lodrät sits medan jag ställde honom både utåt och inåt.

Sen fick han skrittpaus och efter set tränade jag lite fattningar, vilket han inte var så trevlig i början. Han hoppade och for ett tag, men sen vann jag och fick några fina fattningar.

Då red vi på typ en 10 meters volt typ och hoppade ett litet sockerbitshinder. Jag tränade på att stå i lättsits och att hålla rytmen trots att jag red på liten volt. Det gick jättebra! I högra varvet kom vi rätt varje gång och rytmen kändes bra. I vänster är det alltis svårare, men jag är nöjd :)

Red väl typ 1 timme, minst. Mest galoppjobb. Imorgon tror jag vi tar det lite lungt, för han kändes lite mör idag faktiskt. Vill ju ha en fräsch häst på sön... Men helhetsmässigt så är jag nöjd med dagens pass. Det enda som var var att han bråkade lite med fattningarna och då höll jag på och få bryt, men jag red igenom det och på lutet blev han ju riktigt trevlig!

Apropå det, jag ska anmäla mig nu :D Till L:D, alltså 70. Egentigen så tycker jag att 70 känns lite lågt, men vi har ju inte "tävlat" på typ 1 år.

-

Kategori: Allmänt

Vad dum jag var som trodde att du skulle se tillbaka
Att du skulle minnas mig

längs mellanvägen

Kategori: Allmänt

idag red jag och alex på mellanvägen. Vi galopperade mycket bortåt, och hemmåt red vi övergågnar mellan halt och trav. Tibbe kändes sjuuukt fin i galoppen idag IGEN! Igångsättningarna från halt till trav var oxå underbara. Känns som att det är nån spärr vi tagit oss förbi.

Aja, mattias (som för övrit bör förbereda sig på hämnd från min sida, han "missade" vattenhinken idag när han fyllde på vatten..) tyckte det lät skoj med en liten P&J. Så om jag lyckas hitta schaffis så åker jag! Men sånt brukar lösa sig :)

blir en L:D isf, vi har ju inte hoppat bana på 500 år. Och om jag verkligen inte är nöjd så kan jag anmäla till L:C oxå, för det är inte heller nån höjd för han.Natti!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag sooova, godnatt! Otroligt ointressant inlägg. Men asså allvarligt, fick lite ångest precis över skolan, vet inte varför. Går väl öööver. Förmodligen för att jag var borta i fredags.

hm... Lite roliga små hopptävlingar.. ;D

Kategori: Allmänt

Har kollat runt lite... Skulle vara kul att komma ut och hoppa lite P&J bara för min rutins skull. Nästa söndag är det en träningstävling på Alnö rk. Dit skulle jag vilja åka. Har varit där 2 gånger förut, det är jättetrevligt. Och så får man rosett om man är felfri ;D Och den 9 okt är det en till, som jag oxå skulle vilja va med i. Men grejen är den att den 2a okt är det en klubbtävling på ridskolan som jag vill va med i oxå.. Hehe, vaddå tävlingssugen? Men man måste ju börja nån gång. Speciellt nu när tibbe har känts så fin den senaste tiden och vi är fit for fight igen. Han skulle ju bara tycka att det var skitroligt att hoppa det här!

Men blir det för mycket kanske???

Alltså

11 sep- Alnö
2 okt- srk
9 okt- alnö

För om jag hoppar typ 70 på alnö nu på sön och sen 2 helger senare på klubbis och helgen efter det igen på alnö. Hm... Eller om jag hoppar nu i helgen, kanske blir tajt med träning. Men asså 70 cm hoppar han ju inte ens över, han galopperar ju...

Med risk för att låta som moa; Jag ska fråga mattias 8) Fast ändå, jag tycker att det känns bra, så why not? Fan jag hoppade ju 70 på alnö 2009 och jag har nog utvecklats liiite efter det?? Jag menar, jag hade verkligen noll koll här...

Åh fina killen :)

Kategori: Allmänt

Idag gick jag och Alix ner till nya banan och trimmade. Jag började med att bara rida på en typ 20m volt i trav och galopp och bara fokusera på vart han hade bogarna genom att växla innåt och utåt ställning. Efter ett tag kände jag att det gav resultat. Det lär ju ta ett tag innan jag känner att jag har koll på hela honom, men det blev bättre mot slutet, plus att han sög tag i bettet väldigt bra efter ett tag. Speciellt galoppen var ohyggliht fin! Efter sist jag trimmade så ville jag inte ens galoppera idag haha, men han galopperade så lungt och samlat. Han kändes stark i vänster i början, men högergaloppen var superfin!

Sen hoppade vi en liten markarbetsövning. Den bestod av 3 små bockar med 18 meter mellan varje. Det blev 6 galoppsprång för Tibbe. Han hoppade jättebra, han tyckte verkligen att det var roligt! Men jag slarvade lite med sitsen, jag ska ju stå i lättsits, men åååhh jag tycker inte jag sitter så bra då, men just därför ska jag ju träna??

iaf så är jag jättenöjd med honom idag! Pussungen min.  

Guess what she's doing?

Kategori: Allmänt

Set things up evening!

Kategori: Allmänt

Ikväll fick jag ett ryck. Har efterlyst ett stallmöte på SK's fb sida.


Och mejlat SRK ang grönt kort. För nu faan ska jag ha det!!

Åååh vad det kittlas i tävlings-Lovis nu. Speciellt när mattias började lägga upp värsta planen för oss och snackade om att till våren ska vi minsann ut och tävla på riktigt och innan dess ska vi träna upp oss på klubbisar och träningstävlingar. Kul kul! :)

Jag och helena hade att ganska intensivt telefonsamtal om saker och ting i stallet, var pga det som jag skrev om stallmöte. För vissa saker måste ändras och skärpas i stallet, så är det bara!Stallpyssel

Kategori: Allmänt

Tja! Idag kände jag mig lite hängig efter skolan, så jag skippade riningen, eller ja han skulle vila idag men jag hade tänkt hänga på en skrittur med helena.

Jag tvättade benckydden, tvingades tyvärr slänga ett par senskydd (ger mig en anledning att köpa nya hehe..). Tvättade oxå typ.. 8 grimmor? Kom fram till att jag har typ 15 grimmor, inräknat repgrimman och lädergrimmorna.

Jag ska OMGÅENDE ha en stor bloppis. Massor av grimmor, schabrak och lädergrejor, en sadel, kanske nåt täcke som jag inte ska ha kvar.

iaf så tvättade jag som sagt, och sopade lilla sadelkammaren. hade precis börjat borsta Tibbe, men då kom mamma. Tibbe var hur skitig som helst så då fick Camillas dotter äran att borsta honom. Hon blev nog glad då. Hm.. Av nån anledning så blir tibbe alltid poppis bland småtjejer i stallet. Uuundrar varför?

favorit i reperis!

Kategori: Allmänt

Halloj!

Kategori: Allmänt

Nu mår jag bättre, efter att jag skrev av mig igår och såg ett avsnitt av cbb. Jedward får mig alltid att skratta med sina upptåg! Det blev ingen träning på skolan idag för vi ska träffast vid 1 på sticksjön och jag bor 100 meter från den. Det blir tajt med tid, plus att det bara är onödigt att åka till skolan för att vara där en halvtimme och sen åka hem, bussen är ju inte gratis.

Iaf, idag insåg jag att jag börjar känna mig bekväm i mig själv. För tillfället. har alltid sånna fighter med mig själv om motion och mat. Men nu har jag inte stoppat i mig godsaker på ett tag och jag har motionerat lite. Då mår jag bra! I gooo!

Jag skulle egentligen ha åkt till sthlm i helgen och hälsat på mina bröder och kattis (felix skulle komma upp från gotland). Men det blev inget, johan och kattis är typ sjuka och felix hade dubbelbokat haha. Men det kommer mer helger, och snart ett lov! Fast jag ska ju tvinga hem maja och va med henne massor oxå! Fan vad jag saknar henne! Fast vi pratar med varandra flera gånger i veckan, senast igår! <3

Ska snart börja dra mig neråt till sjön, ska ladda mp3n.

Herrå!

suck

Kategori: Allmänt

Är less just nu. Jag känner inte för att göra nåt. Är sur, trött och LESS. Är nere i en svacka mentalt just nu men jag försöker att tänka på annat, men just ikväll så gick det inte... Jag skulle ner och trimma med tibbe och allt jag tänkte under hela ridturen var typ "fan, jag kan inte, det går inte, jag skiter i det här.." helt utan anledning. Tillslut gav jag honom långa tyglar bara för jag kan ju inte göra nåt jag inte kan... rida alltså.

Det var väl det som tog musten ur mig.. Tibbe gick över mig in i boxen 2 gånger, det skulle jag oxå gjort om jag va han. Andra gången blev jag förbannad på honom och tänkte bonka till han med grimman men missade och slog mig själv i huvet, en fin bula fick jag.. och man ska inte slå hästar, det är jag som borde bli slagen.

Faan.. nej nu är det för mycket helt enkelt, en förvirrad tonåring är jag... hjärtat och hjärnan vill inte samma. Kroppen och själen vill inte. jag vill inte.

Jag hatar när folk är negativa och klagar och gnäller, men ibland så får man det. när det är typ 7 saker som gnager dag ut och dag in som man inte riktigt kan placera, inte riktigt kan säga. Hela du vill skrika ut högt vad du känner, men en liten del håller dig tillbaka, för du skäms lite... över din egen svaghet.

Varför kan man inte hantera sig själv? Jag har inte alltid haft så lätt för mig, jag har det inte alltid så lätt. 90% av det är självorsakat, det mesta omedvetet. Jag vet.. Man måste gilla sig själv för du ska leva med dig hela livet. Men jag ser ju hur fel jag är. hela jag, helt genom- allt är bara fel. Så fort jag ser något positivt med mig själv är det alltid något som måste förstöra det.

Tro nu inte att jag vill ha medlidande eller bekräftelse eller så, för det är inte det jag är ute efter. det här är min ventilation. Jag önskar att jag kunde skriva ner alla mina tankar och känslor, men då skulle folk tro att jag är galen. Det är jag iofs, men inte galen på det sättet.

Det är ok att vara fel ibland. men som sagt, just nu så är det bara mycket och jag har inte hittat vägen ur det. än. För är det nånting jag har lärt mig under det senaste 10 mån är det att oavsett hur djupt du skunkit så tar du dig alltid upp. Kanske inte på en dag, kanske inte på 1 vecka, men nån gång.

Jag brukade inte vara såhär. Jag skyller på tonårshormoner och hoppas på bättre tider. men emellanåt så mår jag så bra, jag kan skratta flera dagar, livet leker! Men sen så går det neråt, snabbt. Det är väl det som är hormoner? När det händer så får man försöka rycka upp sig och se positiva saker ur det negativa.

Imorgon ska jag och Moa gymma på skolan. Fan vad bra.

En lång, sluddig text men endast tomma ord från mitt hjärta. Jag hoppas att folk som ev orkar ta sig igenom hela texten tolkar den  rätt. Jag är inte ett självmordsbenäget, deprimerat tonorsbarn som endast är ute efter medkänsla och bekräftelse. Jag är bara jag. Men jag är jävligt jävligt less just nu.

Har gått och blivit ridlärare

Kategori: Allmänt

Jag orkar inte skriva så mycket heheh. men igår klättreade jag med tibbe och idag longerade jag. Som det står på schemat ;) Igår var jag svinit trött så jag gick till sängs utan att ens tvätta bort sminket!

Har hjälp Linn, elins dotter att rida. igår red hon på fyrkanten och idag red hon snett igenom och volter :) Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, men nåt roligt lär det väl bli!

imorgon ska jag trimma. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, men jag vill börja hoppa snart!!! även fast vi inte hoppar på nån riktig nivå så är det så roligt att bara skutta över hinder! Fat nån gång då och då vill jag ju höja lite, men vi (läs, jag) är inte redo än.

Träningschema v.36

Kategori: Allmänt

Måndag: Klättra skritt och trav i mastbacken. fem skritt och fem trav.

Tisdag: Longera, alla gångarter. 3 min trav, 3 min galopp, 3 min trav. Promenad som fram och avskrittning.

Onsdag: Trimma, alla gångarter OBS, lungt

Torsdag: Vila

Fredag: Galoppbanan, lite lugnare, typ två intervaller i varje varv.

Lördag: Trimma, alla gångarter.

Söndag: Busa, typ övre nedre om det inte är för geggigt.


Vad tror ni om det här? Såhär har jag ridit hittils:

Idag: Skritta ut, sen 20 skritt och trav i paddocken.
Igår: mellanvägen i skritt och trav
I förrgår: Skritta ut
Dagen före det: skritta ut
Dagen före det: promenad

Jag tror inte att det är för hårt med detta shcema, för han har varken tappat muskler eller kondition. Jag vill bara inte överanstränga honom.

Ko-terapi

Kategori: Allmänt

Idag red jag och tibbe förbi kossorna själva sen han blivit rädd. Det gick över min förväntan. Nu ska vi gå förbi där så ofta vi kan med och utan sällskap så att han vänjer sig. Idag tog det kanske 50 min, jag ledde honom sista biten eftersom han började hetsa upp sig (hela taktiken går ut på att han ska hålla sig så lugn som möjligt för när han hetsar så går det inte att ta kontakt med honom) och då gick han så snällt så!
Vi skrittade kortaste mink stigen och sen red jag till stallet för att lämna ett fynd jag gjorde i skogen, nämligen en grön bucasgrimma! Japp, den hängde på ett träd där, aldeles oskyldigt och jag tog den.. hehe

Sen gick vi till paddocken och red lute skolor i trav, han jobbade på grymt och blev rätt så svettig, vilket han inte brukar bli i travarbete. Jag ska knåpa ihop ett litet träningsschema åt honom. Blir skoj!

Jag tog massor av fina kort idag på honom, men jag glömde såklart kameran i stallet, så får lägga in dom typ imorrn eller nåt!

Fasen

Kategori: Allmänt

Skulle precis gå till stallet och tog med mig mp3n för att jag tänkte att idag så ska jag och tibbe gå förbi kossorna själv och eftersom det förmodligen kommer ta ett tag tänkte jag lyssna på musik medans. Men då var det såklart slut på batteri, så nu måste den ladda ett tag... Och klockan är redan halv 2. Men aja, måste ändå vara kvar tills typ 8 eftersom jag  har insläpp, så jag har ingen direkt brådska.

Igå red jag ut med Alix & piluttan och  Lotta & Hälge. Vi red på mällanvägen till kvarsättskylten och tillbaka och det gick bra, tibbe var väldigt pigg i traven, kändes som att rida på ett litet travarruss. Men han har ju stått länge, så jag hade inte så höga krav på honom.

Nu i veckan tänkte jag göra ett litet träningschema för att han ska komma tillbaka i form så snabbt och bra som möjligt. MAGEN är inte rolig just nu, ingen liten höbuk han har skaffat.

Jaa, är väl det som är just nu för mig.

Ååååhh...!

Kategori: Allmänt

Idag RED jag på tibbe!!!! Åhh vad det var underbart. Visserligen skrittade vi bara genom fårstigen ner till nya banan och tillbaka, men ändå!Tibbe tyckte det var jättekul! Han blev nåågot pigg på väg hem, några finfina egenuppfunna rörelser gjorde han oxå, men jag bara skrattade, vad ska man göra då?? :) Jag är glad att han är glad! Imorgon går han ut med fortis i den vanliga hagen, det kommer nog uppskattas!

Ska ringa som en galning till ATG imorgon och höra om det verkligen är nödvändligt att jag åker tillbaka när det är så uppenbart att han är frisk. Han kändes precis inte halt idag med tanke på att han taktade/studsade HELA vägen hem. Tänker iaf skritta honom varje dag fram tills att jag får tag på dom.

Nu har jag duschat och jag ska se på cbb. Hörs!!