In love

Kategori: Allmänt

Det här fotot åker upp på väggen 4sure <3
fina älskde tibbevännen.
 

Tjabba tjena :)

Kategori: Allmänt

idag åkte jag till stallet på morgonen och red. tibbe var jätteglad idag :) Han gnäggade åt mig och LÄMNADE maten för att gå till grinden till mig (DET är en sjuk bedrift för att va tibbe..) 
 
jag red först ut en sväng på minkvägen och han kändes verkligen superglad idag. pigg redan på stallplan och han gnäggade hela vägen bort från stallet hahaha. på minkvägen var han busig haha, livrädd för små grenar på vägen och vääldigt lätt i baken i galoppen hahha. 
 
sen så travade jag 4 gånger upp till masten oxå eftersom han va så pigg. det tog nog bra. retades lite och gjorde tempoväxlingar upp för backen oxå för att få honom att ta i lite extra. 
 
sen åkte jag till birsta med hanna för mellandags shopping. men jag hittade inte ETT enda plagg jag ville ha :( så jag köpte två halsband och ett smyckesträd. hehe
 
imorrn har jag utsläpp och sen ska hanna fota mig och tibbe, SEN ska vi till picasso och fota
 
honom :
 

<3

Kategori:









I got my feets on the ground

Kategori: Allmänt

hejhej :)
idag hade jag ett litet dilemma. jag funderade på om jag skulle va med på klubbhoppning eller inte, sket i det. bytte/skottad fram en hage till tibbe. han får gå i en mindre hage tills vi flyttar s shanti och totte får tibbes som är större. längtar tills jag flyttar!
 
det blev ingen ridning idag. hade tänkt att gå en pomenad med honom, men orkade inte, och jag tyckte att han har varit en pärla två dagar i rad så nu kan han få vila både kropp och själ. dont push him ;)
 
för en gångs skull hade jag kameran med så jag klickade några bilder på honom i hagen.
 
helt ärligt har jag inte gjort så mycket idag men nyss har jag ätit godmiddag hemma och nu ska jag se på film med mamma.
 
sen ikväll skulle hanna komma förbi en sväng :)
 
tibben i våras eller om det va i höstas? hehe :) töötisen!

hej världen

Kategori:

känner mig konstig. och tvivlar och velar om livet. vrider och vänder på verlkligheten som om jag tror att jag skulle kunna hitta nåt nytt. och undrar om jag är där jag borde och vad jag vill. vad är min plan? den senaste tiden känns det som om hela jag har blivit nåt konstigt. inget känns egentligen roligt
eller så. jag väntar på att nåt ska hända. men vad liksom?
alltså jag borde inte känna såhär. tibbe funkar bra nu. det är bra. jag går på en bra skola med.bra kompisar. jag flyttar snart. tibbe är kvar. telefonen är utbytt. familjen är frisk. jag borde må bra. varför känns allt så konstigt då? sjukt.

jag hittar liksom ingen balans i livet. val hit och dit och saker händer,pro lem hela tiden. det känns som om jorden snurrar väldigt väldigt snabbt och jag hänger inte med.

men- jag är inte ledsen eller nåt utan jag känner mig bara väldigt förvirrad och tom.

tur att oliver myser in sig så man mår gott ändå :)

hoppträning

Kategori:

idag började dagen tidigt för jag skulle hoppträna :) det gick skitbra. han va fin både på framridningen och själv hoppningen. det var lågt idag för det är ju uppehåll i tävlingarna. men ja tror carina va nöjd med honom med.
vi hade bommar på framridningen och avslutade med en bana som låg på kanske 60 eller nåt.

nu är jag hos maja för en gångs skull haha. men hon sover. lol

Fina fina duktiga rara kära ponny <3

Kategori: Allmänt

idag när jag kom till stallet och skulle ta in tibbe fanns ingen grimma så jag ledde in honom med grimskaftet runt halsen mendet gick bra det å.
 
sen klippte johanna honom, han hade bomull i öronen men tyckte ändå att det var superläskigt i början och dansade på gången och hotade att trycka in johanna i väggen då och då haha. men på slutet var han riktigt lugn och duktig.
 
sen skulle jag ner till ridhuset men innan så provade jag en liten idé. Sadeln ligger ju inte an på honom bra. så jag har tänkt och tänk och kommit fram till att teoretiskt sätt så borde ju sadeln ligga an bättre om man bygger upp den fram. så jag la en handduk mellan padden och sadeln under framvalvet och red så.
 
i ridhuset. på en gång jag kortade tyglarna kände jag skillnad! mjuk och fin och frammåt, rörde sig med HELA kroppen idag, inte nå jäkla meseri. det är svårt att beskriva, men han var så bra idag! pigg och fin. fast jag red i stora ridhuset ;) jag kände verkligen hur han rörde sig, galoppen var studsig (positivt) och han försökte bocka haha. och traven var underbar, han tog ut steget och jag njöt. när jag samlade ihop galoppen var det en lugn stor galopp.
 
red öven öppnor och slutor och det var också hur bra som helst.
 
avslutade med att prova några språng för mattias på låg höjd. han var pigg och glad, om man tänker på att jag inte har hoppat på nån/några månader.
 
Nu peppar jag hopptränin imorrn kl 9 på morgonen haha. men det ska bli roligt, allt faller på plats känns det som lite :)
 
bästisen <3

problem solved

Kategori:

fixat så tibbe blir av med långpälsen imorrn :)

bajs ilands problem!

Kategori:

försöker desperat hitta en klippmaskin tills imorn men det ser mörkt ut :( frida är bäst och hjälper mig med själva klippningen om jag fixar maskin för hennes är trasig :p

får se hur det slutar!



ändrade planer :)

Kategori:

jag kan visst uppdatera eftersom jag fick en ny telefon i juklapp ;) så idag har vi myst, haft snöbollskrig, ätit väldigt mycket och lekt med tomtebloss :) inga bilder att bjuda på men kul att utnyttja telefonen iaf.

nu sitter vi och glor på tomten är far till alla barnen!

God jul!

Kategori: Allmänt

God jul på er :) 
hoppas att alla får en super jul med skinka och paket!
 

Hejdå!

Kategori: Allmänt

nu åker jag snart till järpen och komer hem annandag jul :)  mormor har inget internet så det blir ingen uppdatering alltså. men när jag kommer hem har jag nog lite bilder och sånt.
 
see ya :)
 

We would do better then I.

Kategori: Allmänt

De sanaste dagarna har varit så himla stressiga! I torsdags hade jag utsläpp och var tvungen att fixa all mockning och sånt på morgonen OCH åke hem och duscha + äta samt komma i tid till skolan (vilket jag lyckades med). detta pga skvadergalan. som var rolig. skolan fyllde nämligen 10 år så några tjejer i klasen gjorde en superinsats och fixade ett stort party för hela skolan!
 
i går skulle jag hinna vakna, åka till stallet och fixa i lugn ohc ro och sen åka till birsta och köpa julklappar. vilket jag oxå hann!
 
idag vaknade jag med jordens mensverk, slog in julklapparna,åkte till stallet och red och fixade, hann ta in hästarna och sen åka till pappa för att fira lill-jul. som jag hann!
 
Detta låter nog inte såstressigt, men alltså shit. jag har knappt andats känns det som. imorrn tar jag tåget till mormor och GUD, jag ser fram emot att koppla av på tåget med en tidning/gemu. 
 
iaf vad fick jag u julklapp?
 
En sustain pedal till min keyboard, faan vad glad! hade inte önskat mig det, men pappa läste mina tankar :)
Fick pappas ukelele (hörde egentigen inte till julen, men ändå, jag hade önskat mig en :)
presentkort på birsta 
3 badkulor som luktar gott
sånt där godigpulver som "hoppar" i munnen på en ;)
Supersura gott och blandat
ögonfransböjare
ansiktsmasker
en shimmer bodylotion som luktar gott :)
 
Bra början på julen alltså :)
 

duktig tonfisk!

Kategori: Allmänt

Idag red jag på tibbe för sista gången innan jag åker till mormor :(
 
Men han avslutade så jäääkla fint! som han var idag, temperamentet,hur allting kändes så vill jag ALLTID ha honom <3
 
Red på mellanvägen och tänkte att diag, så ska jag försöka jobba honom ute i skogen, vilket vanligtvis inte brukar gå så bra, det slutar alltid med att jag blir less på honom (han är väldigt svårjobbad i skogen..) och så busar vi istället hehe.
 
Så jag börjde igenom honom och försökte att hålla honom sysselsatt EXAKT hela tiden. Ställde honom överdrivet åt olika håll hela tiden så han inte skulle kolla på allt och inget, gjorde tempoväxlingar och försökte rida så mycket som möjligt med sitsen, öka genom att bara gunga mer och minska genom att krama lite i tygeln och andas ut. Det funkade jättebra på våg bort! gjorde lite skänkelvikningar oxå. 
 
Så först kändes han jättebra men sen mötte vi en fotgängare (!) och nån hade kört skoter på vägen så det hade blivit mörka isfläckar på vägen!!! OH MY GOOOD!! Tibbes fokus förvsvann totalt och jag gjorde mitt bästa för att bara försöka fortsätta böja och flytta för skänkeln. Han gick absolut inte frammåt för fem öre, han verkligen stod emot så då tänkte jag att okej, då går vi åt sidan istället. så efter ett tag när jag bad honom öka så gorde han det av ren reflex nog så då övergick vi till tempoväxlingar. Sista galoppen innan vi vände hem var superfin oxå! Vänster galopp, jättestor och fin! på väg hem så blir han alltid rätt taggd så då betydde skänkelvikning galopp och hoppa studsa och halvhalter betydde vika in huvudet och springa ändå. så då försökte jag att inte hålla så mycket konstant och istället göra övergångar och rida skänkelvikningar som INTe betydde galopp. när han väl fick galoppera så bockade han lite i själva fattningen och blev väldigt stark, men han kändes ändå hyffsat fin! 
 
När jag kom tillbaka till kossorna så mötte jag helena och eftersom tibbe precis hade kastat sig ut framför en bil och hoppat fram till henne och maffia via dikeskanten så bestämde jag mig för att haka på henne oxå. Tibbe tyckte ju uppenbarligen inte att vi var klara för dagen ;) 
 
så vi red en sväng till på mellanvägen helt enkelt och jobbade mest med böjning då eftersom vi red i bredd. Men vänstersidan nu var sååå mjuk och fin och när vi sen skulle galoppera cå smygökade han ju och så, men jag fick iaf typ stopp på honom, han kunde till och med galoppera i bredd med maffan säkert 50 meter utan att få spatt! :) (det är en stor bedrift för en tibbe) 
 
Så jag är superduper nöjd med honom. idag var han så jäkla perfekt, precis som jag vill ha honom. lagomt pigg och busig men ändå kontaktbar. 
 
PS. Ha gick förbi korna idag UTAN bråk alls, han bara gick!! omg! :)
 

<3

Kategori: Allmänt

Du är så snäll och rar
Du är den bästa vän jag har
Min bästa vän kommer du förbli
för ingen ha så kul som vi
Vi hittar alltid på en massa trams
och om vi bråkar blir vi alltid sams
du är den bästa vän jag har
 

lill-masha

Kategori: Allmänt

vart och pussat lite på nasse och lill-masha ikväll. har saknat nasse lite faktiskt <3
 
masha har blivit jättestor och blir mer oh mer lik starla hela tiden. ska bli kul att se vad det blir av den lilla fisrumpan. temprament har hon iaf! jag och henna provade ta ut henne i gången en stund, satte fast henne på ena sidan i panikhake och jag höll i andra sian. men jag får nog ha skyddshandskar nästa gång för hon nöp till ganska många gånger ;) men klok är hon, förstod att hon ska gå undan för trycket om hon spänner linorna, andra kan ju få panik ibland.
 
kul :)
 
 

How do i live without you're heartbeat?

Kategori: Allmänt

idag önskar jag en sak mer än något annat. att jag kunde vrida tillbaka tiden. så jävla mycket. 
det känns som om allt jag gör blir skit, oavsett vad. att även om jag försöker göra rätt sak så blir det fel.. än en gång har jag bevisat för mig själv att jagbara gör folk ledsna och besvikna. att jag gör mig själv besviken. 
 
jag ska gå till stallet i snöstormen nu. och försöka glömma mig själv. Försöka stänga av. det har jag gjort mycket den senaste tiden. 
 
starla finns inte mer. det är första gången jag skriver det. jag känner mig tom. fick veta det igår. när jag var mitt i skogen på väg till stallet. jag visste inte vad jag skulle ta mig till. när jag kom till stallet trodde jag att det skulle kännas bättre men nu har jag bestämt mig för att låna ut tibbe tills vidare. jag orkar inte med hästarna just nu. jag vet inte vad jag gör. jag vet inte om det ät rätt eller fel, jag vet inte vad jag känner. för helt ärligt. vad känenr jag? jag gråter och gråter över allt och inget och vet inte ens varför. jag kan inte skilja på alla känslor längre, dom klumpar bara ihop sig i halsen. 
 
och starla.. jag hade ju en plan.. jag såg så fram emot att få börja rida på henne. att ha henne i tibbes stall MED tibbe i sommar. men nu skiter sig allt.ingen av dom får jag ha kvar. jag orkar inte.
hejdå. jag vet inte vad jag tar mig till. 
 

you tell me that you love me but you never want to see me again.

Kategori: Allmänt

 

Men SKJUT MIG??

Kategori: Allmänt

jahapp. inne på 2/6 dagar med luciaframträdanden och är sjuk. idag har jag mimat mig igenom 2/3 framträdanden. och tuggat rå ingefära, druckigt väldigt mycket te. och mår piss.jag kan ju bara säga såhär. jag har varit förkyld väldigt många gånger. men jag har ALDRIG inte kunnat sjunga. och idag, helt seriöst. det var fysiskt omöjligt att ta rätt toner och rösten brast hela tiden det var hemskt. så jag kom fram till att det var bäst att bara mima.
 
och nu har jag talförbud tills imorrn. haha. jag!? it sucks!
 
thea har haft tibbe idag, som tur är. jag hade inte orkat! men han har varit mys som vanligt iaf.
 
jag ska försöka sova lite nu. godnatt.
 
 

såklart..

Kategori: Allmänt

..så blir jag förkyld DAGEN FÖRE alla luciauppträdanden börjar... jag skulle egentligen kliva upp gristidigt imorrn och åka till stallet, men jag orkar fan inte. får bli efter!
 
jag är lite deppig, för jag har nog bestämt mig för en sak.. som inte är nå rolig men som ändå känns som det rätta.
skriver inget mer om det.

Lunchmusik

Kategori: Allmänt

Det har precis varit lunchmusik på skolan. jag josefine och thimmy  spelade the scripts breakeven. det gick bra :)
 
nu ska jag tills tallet, rida både morris och tibbe :)

Hey moon, don't you go down

Kategori: Allmänt

idag var jag på skolan och var extremt oproduktiv. satt av första lektionen. andra var väl okej. inså.
 
sen tränade vi lucia fram till halv 8. and that's about it. Ingen häst idag.
förlåt för min negativa attityd just nu. är nere i en liten svacka. jag skulle vilja skriva varför men gör inte det för min egen skull. det löser sig.
 
det känns bättre inför julmarknaden på lördag iaf, kunde öva utan papper idag!
 

flying high

Kategori: Allmänt

idag har jag haft en ganska dålig dag. men bra. den hade kunnat varit bra.
 
efter skolan åkte jag hem och såg på greys. och det har jag gjort i 5½ timme..
 
nu ska jag träna på luciasångerna. ångesten som uppstår.. DOM DÄR JÄVLA TEXTERNA...
 
godnatt.

familjehelg

Kategori: Allmänt

den här helgen har varit väldigt full av familjen. Johan och kattis kom hem, så i lrdags hade vi tårta och sådär, för att mamma fyllde år nu i veckan, det var roligt. Idag så var jag felix johan kattis och pappa på himlabadet. KAOS! två skadade knän, en hjärnskakning, stukade fingrar & tår och MASSOR av blåmärken..! vi borde varna allmänheten när familjen åkerström får för sig att åka ruchkana. men kul vare!
 
Det har kommit 50 cm snö i helgen. toppen tyckerjag! Tibbe och jag har galopperat fram i skogen som två ligister. Både idag och igår. såå himla kul! klart den bästa ponnyn har jag! nu är jag lite utpumpad känner jag. Ska nog julpynta lägenheten och sen glo på grey's :)
 
hare bra!