Helgen

Kategori: Allmänt

Jag har haft en väldigt rolig helg (dock blir det svårt att beskriva det så, läs förra inlägget). Johan (min bror) och kattis (hans tjej) har varity här. johan och bandet han är med i (OH MY!) har spelat in en musikvideo som jag var statist i. Det var roligt och nytt :)

Sen har vi spelat sällskapsspel, jag har spelat massa keyboard och fått massor av tips av både johan och kattis. Sen så har även kattis provat rida på tibbe! Hon red först på volten bakom stallet sen gick vi en väng i skogen. tibbe gick som ett ljus hela vägen. som alltid :) Jag blev väldgit stolt över honom när han skötte sig så fint. det var liksom lite bekräftelse på att han inte längre är "lille tibbe" utan att han börjar bli en lugn och trygg vuxen häst :)

Jag mår bra av att vara med familjen såhär coh rensa huvet ibland. :)

hm...

Kategori: Allmänt

sitter på skolan nu och har matte. jag är så värdelöst kass på det så efter att ha gjort två tal medan alla andra runt med sittter och förklarar för varandra hur fantastiskt lätt det är med matte så sket jag i det. gick in på toan och grät lite för mig själv. Ja, jag blir sårad när folk säger sådär. Jag förstår att dom inte menar nåt men när man själv sitter och kämpar mot gråten bara av att ta fram böckerna och titta på talet så är det inte så roligt...

Jag blir besviken gång på gång på gång på mig själv för jag vet att jag KAN, men det fastnar liksom inte hur jag ska göra och så fort jag känner misnta lilla motgången så ger jag upp och gråter istället. ända sen 5an har det varit så.

så just nu borde jag alltså räkna matte men jag sitter här. hur känns det? Förjävligt eftersom jag kommer ligga ännu mer efter (vi ska ha räknat 60 tal men jag har gjort 3...) och bli ännu mer stressad vilket förstärker motviljan för att göra det. hur tar man sig ur en sån här grej?

Jag vill inte be om hjälp heller för det känns så... Jag känner mig bara ännu sämre då för jag vill ju så gärna kalra det själv. Men jag inser såklart att jag behöver det... Utöver 57 uppgifter matte så har jag även 4 andra saker som ska lämnas in imorrn och på ons... Kul!!! Det värsta är att jag själv sätter mig i den här sitsen. Varför gör man så?

Fotograf/filmare sökes

Kategori: Allmänt

Jag skulle så gärna vilja ha lite fina ridbilder/filmer på mig coh tibbe från denna vinter. jag har inga bilder alls just nu, vilket känns jättetråkigt när vintern snart börjar ta slut.

jag brukar vilja ha iaf en uppsättning med bilder från varje årstid. Så.. jag undrar om någon skulle vilja fota lite fina vinterbilder på mig och tibbe nån dag? i helgen kanske?

de senaste ridbilderna jag har på tibbe är från september (!).

jag har kamera (om man inte har egen att fota med då) dock ingen filmkamera. Säg till isåfall om ni är intresserad, det skulle göra min dag!!

lördag och söndag

Kategori: Allmänt

igå blev tibbe vaccinerad mot hästinfluensa. Väterinären hade inte med botulismsprutan så den få han om några dagar istället. så nu blir det att te det lugnt i ett tag IGEN. fan vad less jag bli. hela hösten har det skitit sig lite för mig och tibbe. det känns som vi trampar på samma ställe och inte utvecklas. 

Det har ju varit massor av grejer på senaste tiden som gjort att jag måste ställa av honom. först åkte jag till stockholm (shs), sen blev han ju sparkad, jag åkte till mormor över jul, jag har inte haft nån sadel och nu blev han vaccinerad och ska snart bli det igen. 

Jag kommer inte ha råd att köpa sadel förrän vi har flyttat. och vi kommer förmodligen flytta i mars. men när vi har flyttat så blir det som en nystart och mitt liv kommer förändras till det bättre.

* Tibbe kommer bli min på riktigt (fast sånt vågar jag inte hoppas på för mycket) 
* Jag kommer kunna köpa en splitter ny utprovad sadel till tibbebus.
* när jag säljer pessoan så har jag typ 7000 spänn i fickpengar (ny ridhjälm + ridstövlar?) Kanske jag köper en westernsadel? (vill ju lära mig western med tibbe.)
* Jag och mamma kommer bo i en jättefin lägenhet som är lagom stor.
* jag får närmre till stallet, och plattare väg, vilket kommer motivera mig till att cykla/gå/springa till stallet oftare. 
 

IAf back to subject. jag skrittade ut med tibbe igår tillsammans med helena. tibbe var snäll men lite töntig. skyggade för saker och så.

Idag... hm ja.. jag har väl inte haft den bästa söndagen. jag vaknade vid 10 och hade inte ens hunnit äta upp frukosten innan jag fick världens migrän. jag gick och la mig och tyckte synd om mig själv. gick till toan med jämna mellanrum och ville kräkas, men slapp det som tur var. tillslut somnade jag och vaknade vid halv 6.. nu känner jag mig lite bättre. har lite ont i huvudet fortfarande och ser lite knepigt. men jag ligger inte i sängen och grinar längre.

Fina lilla mamma tog hand om mig hela dagen också :)

så det blev inget stall för mig idag som ni förstår. Tova var så snäll och mockade och fixade maten åt honom. vet inte om hon gjorde nåt mer?

BTW igår var jag på biteline med tova, det var trevligt. käkade pizza och glass och snackade skit :)

fredag den 13e

Kategori: Allmänt

idag fick tibbe vila, jag var inte sugen på att rida och tibbe sov med sitt huvud i min famn och dreglade ner min arm så jag tror inte han var så rastlös heller.

nu har jag köpt godis och kollat på vampire diaries. har utsläpp imorrn = det är snart dags att sova :O

nu ska jag äta (vet sent) herrå

Hurtig tjej

Kategori: Allmänt

idag var jag på skolan och hade mitt sista NK-prov NÅGONSIN! ojoj. härligt värre. min karriär som naturare är över for good.

sen slutade jag för min sv lärare har precis blivit pappa, så han var inte på lek såklart :) åkte hem och städade mitt rum inför visning på huset. sen till stallet

det blev en riktig snabbvisit där idag. red övre och nedre på tibbe lite flackt och flängigt, men men. han fick röra på sig iaf.

sen.. åkte jag iväg med min kära vän Hanna och simmade! det var riktigt skönt och jobbigt. dessutom visade sig simhallen vara ett riktigt bra spaningsställe för snygga pöjkar ;) tihi

så hädanefter varje torsdag blir det simning med hanna. kul!

dagen

Kategori: Allmänt

Kan börja med att säga att jag hopptränade igår och det gick helt ok. :) vi har ju inte "hoppat" på hur länge som helst, bara galopperat över bommar. Idag blev det runt hela 60 cm!! 8)

Idag longerade jag. Fick låna helenas inspänningstyglar, men tibbe verkade trivas bättre med sina egna. Nu har jag provat iaf :) Tibbe gick omkull en gång oxå :( Det var inte speciellt halt, vanlig snö liksom och tibbe travade. Så bara halkade han omkull lite diskret på sidan, reste sig upp och fortsatte. lol. Jag blev ju rädd först att han hade gjort illa sig, men det verkar inte som det. hästar tål mer än man tror. Men det är ju faktiskt sånt som händer. han har förmodligen gått omkull flera flera gånger i hagen. Jag har sett han gå omkull 5 gånger :P

I övrigt var han pigg och glad :) Nu har jag tvättat schabrak, benlindor och mina stableboots (snabbandage).

Tänker börja träna

Kategori: Allmänt

Vem är på, på detta?

Friskis, ligger i nacksta.

pris, terminskort (9jan - 31maj) 650:-
Sporthallen, motionssim 10ggr kort 295:-

Tänkte väl då att jag skulle simma en dag i veckan och gå på friskis 2 gånger i veckan.

Till exempel:
Tis- 17-18 spinning bas friskis
tors- 16.30- 17.30 simma på sporthallen
lör -10-11 bas jympa friskis

Jag tycker att det här verkar rimligt. Simma är iaf ett stort ja. Skonsamt för kroppen och man får både muskler och kondition. Spinning är jobbigt, men det är skönt efteråt när man känner att man verkligen jobbat på. Jympa är både kul och bra träning :)

Nån som är på? Kom ihåg att exemplet bara är ett exempel... simma kan man ju även göra fler en en dag i veckan. ja ni förstår. Kanske nån vill va med på bara en av dom? :)

Frågestund?

Kategori: Allmänt

Om nån är intresserad så kunde jag ha en frågestund :) fråga vad du vill om vad du vill behöver inte vara hästrelaterat.

Kör på, svarar när jag fått några stycken ;)

dagens ridning

Kategori: Allmänt

Idag så red jag, tova och helena runt kvarsätt.

Tibbe var ganska hysteriskt pigg/stressad (det är en fin linje mellan pigg och stressad..) och höll på med diverse rodeo och studsahoppa. Jag fick alltså inte ut nåt vettigt alls av det, men det kändes skönt att ha min glada och pigga gosse tillbaka.

Imorrn ska jag köpa kraftfoder till honom. Krafft grov 60 (som kan liknas med krafft-ponny som ej finns längre) och vetekli ska han börja få. Blötlägger då kraften och kliet tsm. en dl av varje morgon och em. Känns bra.

justja haha.. Nu har jag kommit på att jag ska lyssna på ridläraren när dom säger "slut handen" hela tiden. För ÄNNU än gång har jag lyckats stuka ett finger då tibbe sparkar bakut och jag ska ta tag i mankammen.. :P

Värt att tänka på

Kategori: Allmänt

"Du är vacker som du är, du måste vara som du va
Det är knappast fel på dig, det är fel på världen här idag
Knyt båda nävrana och fokusera på nåt bra
för innerst inne vet dom om att dom har fel
och du är underbar."

Svar på fråga

Kategori: Starla

Var nån som undrade vem starla är.

Starla var en häst som jag hade i vintras, samtidigt som tibbe. Kort sagt så är hon ett varmblod f.04. jag red henne när jag var 13 och hon precis fyllda fyra, det är så jag visste vem hon var sen innan.

fick veta att hon skulle åka på slakt förra vintern för att ingen ville ha henne som ridhäst och hade varit dumma mot henne. Så jag räddade henne och gav henne en andra chans. Vid den här tiden hade jag väldigt många tankar snurrandes i huvudet. gymnasieval, slutbetygen, stress över hästarna och några andra saker som jag håller för mig själv. Jag orkade helt enkelt inte psykiskt. Det stod mellan tibbe och starla, vem jag skulle ha kvar.
För mig då, var det givet att ha kvar tibbe. Så jag lät starla gå. Mitt livs största misstag.

Hon mår förvisso som en prinsessa nu, föl i magen och allt. Men jag gör inte det. Om det är något jag ångrar i mitt liv så är det att jag inte kämpade för henne. För första gången i mitt liv gav jag upp på nåt jag trodde på. och det sög.

Som sagt, jag har några planer på att försöka ta tillbaka henne till hösten, när hon blivit avvand fölet. Men vi får se hur det blir...

Det räcker nog som svar. Starla är alltså min förra häst som jag inte har kvar.

Nu har man suttit och snyftat....

Kategori: Allmänt

Till denna film i två timmar.  detta är min absoluta favoritfilm.

"He asked me why I wante to come here.
I told him that I love you...
Did I ever tell you?"

Film Dressyren

Kategori: Tävling

Här kommer filmen från idag. Emma var så snäll och fixade ut den på yt trots att hennes dator hade pms.



Säger det igen. Detta är alltså en DEBUT. Allt är alltså nytt, dressyrstaket, domare osv. plus att jag inte är nån dressyrryttare :) Småmissar här och där men helheten är klart godkänd som debut enligt mig.

Tio saker ni kanske inte vet om mig

Kategori: Om mig & Tibbe

  • Jag är allergisk mot katter, men jag har en katt. Jag väljer dock att ignorera det och myser på med kissen ändå.
  • Jag tänker otroligt mycket och på ganska konstiga saker ibland. Många av dom kan läsas här i bloggen.
  • Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag saknar min fina älskade starla. Jag vill så gärna ta tillbaka henne till hösten, men jag vågar inte fråga. om dom säger nej så kommer jag gå i bitar.... Börjar gråta av att skriva detta.
  • Jag är rätt så hyffsad på att sjunga.
  • jag har ganska sneda tänder, så jag kommer förmodligen få tandställning om typ... två veckor.
  • Jag jobbar mycket mentalt med mig själv och försöker vara medveten om hur jag beter mig mot andra och vad saker jag säger och gör kan uppfattas som. Och försöker vara öppensinnad, inte döma folk och sånt där.
  • Jag fullkomligt hatar när folk är otacksamma. Vi i sverige och andra rikare länder är så fåfänga. vi är inte tacksamma över allt vi har och vi är inte rädd om det vi har. Jag har träffat människor som inte har någonting alls. Som skulle göra vad som helst för att få gå en endaste dag i skola, samtidigt som andra skolkar och tycker att det är jobbigt. Tänk för fan!
  • Jag är otroligt svag för romantiska snyftfilmer. Några av mina favoriter är The red baron, pearl harbor och remember me.
  • Jag har otroligt buskiga och fula ögonbryn om jag inte fixar dom. har noppat dom sen 5an.
  • Jag var ganska mobbad när jag var yngre. Har aldrig haft speciellt många vänner och ibland förväntar jag mig att folk ska kasta iväg nåt ord efter mig. har också blivit trakasserad av en vuxen människa som jag gav all min tillit till. Denna människan hoppade på mig flertalet gånger under 1½ år och det gick så långt att vi tänkte polisanmäla henne.

 

Valen vi gör...

Kategori: Tankar & funderingar

Ibland funderar jag väldigt mycket på hur saker och ting skulle kunna vara, hur de skulle kunna se ut.

Det kan vara småsaker som idag när jag skulle ta bussen hem från stallet. Jag missade bussen så då gjorde jag ett val och gick en genväg till en annan busshållplats för att hinna med. Sen när jag satte mig så var det en snubbe med dålig andedräkt så då gjorde jag ett val och bytte plats. Även på navet valde jag att ta 4an istället för 3an. Hela hela tiden gör man val. och livet påverkas av alla småvalen vi gör.

Det är ganska sjukt egentligen eftersom alla de där små valen kan leda till så stora saker. Mig och tibbe till exempel. om inte jag hade satt mig ner den där dagen och skrivit i smyg  till anette. Då hade jag förmodligen inte haft tibbe idag. Men- vem vet? jag kanske hade haft en annan häst och vem vet vad vi hade gjort nu? Vilka meriter vi kunde ha haft.

Fast om man tänker på alla dessa val innan man gör dom så blir man lätt förvirrad. Man kan inte tänka tex att om jag tar 4an istället för 3an, vad kan det innebära för framtiden? Kanske sitter min drömprins på 3an, då missar jag honom. Eller så kanske 4an kör av vägen så jag dör. Faktum är att sånna tankar rinner genom mitt huvud dagligen. Jag övertänker och analyserar allt jag gör, hör och ser. Kanske inte i stora drag, men liknande.

Jag vet egentligen inte riktigt vart jag vill komma med detta. Men jag känner att jag vill dela med mig av den här tanken för jag tror att många kanske också kan känna igen sig i detta.

Jag tycker inte att det är nåt fel med att tänka kring alla dessa småvalen, även stora val. Det finns egentligen inget rätt och fel när man tänker. För man kan inte tänka "fel". Tex om jag frågar vad du tänker på om jag säger köttbulle och du svarar rövhål så kan inte jag säga att det är fel. För din tanke är bara din, ingen kan ta den. Kanske är det den lilla tanken som formar vem du är.



Valen kan ibland framstå som lite skrämmande, tex gymnasieval. Men istället för att få beslutsångest (vilket jag lätt kan få tex om jag ska ta 4an eller 3an) så kan man se det som en dörr. eller en fortsättning. Som en fortsättning. Jag valde skvadern som gymnasie och jag ångrar mig inte en sekund. Ett tag ver det nära att jag flyttade ner med maja till linköping, men sen insåg jag att jag inte skulle ha gjort det för min egen skull. Det är ett ganska stort val, men det var samtidigt rätt. Jag följde mitt hjärta.

Ibland kan små val vara svåra och stora val lätta. Kanske vet du precis vart du vill jobba, men du har ingen aning om vilken hårfärg du vill ha.

Om man väljer fel då? Misstag kan alla begå. Ibland blir det fel, så är det bara. Livet fungerar så. Då får man helt enkelt försöka igen. It's that's simple. Med de flesta sakerna iaf. Och man lär sig av sina misstag. Om du verkligen ångrar dig så gör du inte om det. Men ibland kan det som känns som fel val vara det rätta, för det kan leda till något positivt. Och tvärt om.

Jag tror att det viktigaste med allt detta är att helt enkelt inte tänka på det. Bara det är ett val. Rätt eller fel val? Bestäm du! 

Ångra aldrig något som gör dig lycklig.
Gör aldrig något som du kommer ångra. 


Addering till min och tibbes "meritlista"

Kategori: Tävling

Jag och tibbe har ju inte åkt ut på nåt annat än pay and jumps och klubbtävlingar, men jag har ändå gjort en liten meritlista :)

 

Datum Klubb Klass Bedömning Resultat Placering Rosett Övrigt Om ej felfri, Varför?
8/3 - 2009 SFRK 40 cm Bed A (CR) 4 fel - - 3e gången jag hoppade Tibbe Drog iväg med mig
8/3- 2009 SFRK 60 cm Bed A (CR) 0 fel - - -II-  
 9/8- 2009  ARK  L:D  Bed A  0 fel  -  X    
 31/10- 2009  SRK  L:C  A0+A0  4 fel  5a av 8  -  våran första "riktiga" tävling KM  Gjorde halt pga att han blev lite för stark
 6/6 - 2010  SRK  60 cm  Stil bed  0 fel  -  -  Mini Summer horse show  
 6/6 - 2010  SRK  L:C  Stil bed  0 fel  -  -  -II-  
 4/7 - 2010  ARK  60 cm  Bed A  0 fel  -    Hoppade 60 pga att han varit lite svajig i hoppningen
 10/10- 2010  SRK  75 cm  idealtid  0 fel  13 av 27  -    
 7/1- 2012  SRK  L:B2  dressyr  58,3%      Dressyrdebut  
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 

dressyrdebuten

Kategori: Tävling

Idag debuterade jag och Tibbe dressyr tillsamans :) L:B2 red vi.

Det var lag-maskerad och jag var tillsammans med emma som var dressyrryttare. jag var hoppryttare. Haha problemet är att om jag ska klä ut mig så blir jag tyo som "in it to win it" men tibbe klara inte av sån mundering! Då äre bättre att klä ut sig lite.

Iaf, på framridningen kändes han mjuk och fin. han har börjat fatta fel galopp i vänster, förmodligen för att jag kommer åt honom. Men i högergaloppen var han finfin. Han var lite lat idag igen. eller asså han är egentligen inte lat, LAT. Men jag tycker att han är lat när jag inte måste hålla in honom. Jag gillar honom bättre när han är lite på lite piggare humör. Men alla har ups and downs, även tibbe. SÅ egentligen kan man väl säga att han var lugn helt enkelt. Fast "valack-trög" lite loj liksom.

Jag jobbade mycket tempoväxlingar. Och vänstergaloppen. Sen blev det min tur...

Tibbe gick in och såg sig nyfiket om. Jag travade runt lite innan, fattade även galopp nån gång. Han blev lite spänd och sådär, tittade lite på staketet. Själva programmet gick bra. lite småmissar här och där och jag satsade inte fullt ut i galoppökningarna, av den enkla anledningen att jag inte får tillbaka honom om jag låter honom springa. Men helheten var bra och jag tycker definitivt att det var godkänt som debut!

58,3% slutade vi på. Komentaren var "Fin uppvisning på trevlig ponny! Försök visa mellangångarterna lite mer."

Är jättenöjd som sagt. Det gick bättre än vad jag väntat mig. Han gjorde allt jag hade förväntat mig och mer därtill, min fina pojke. Han Tuggade även sönder en bit av mitt protokoll! haha

Såhär såg vi ut idag: (lånade bilden av Emma i smyg)

 

Fina tibebus. Min bästa vän kommer du förbli för ingen har så kul som vi. Så sant så sant.

BTW FILM KOMMER!

Underbar dag

Kategori: Allmänt

Idag så red jag ut med helena. Vi red kvarsätt. Både tibbe och fortis var otroligt lugna och harmoniska. ITbbe kändes superfin. lite lat (!) i början, men efter lite galopp blev har piggare ;) Dom var helt underbara båda två. Jag och helena kacklade hela ridturen, vi travade bredvid varandraoch babblade på. Inget bråk från nån av dom heller vid tex kossorna broar bilar osv.

Helt fantastisk ridtur!!!

När vi red hem kände jag mig helt lugn. Inge nervör inför imorrn, lugn inombords, nöjd.

Sen fixade jag ordning inför imorrn. Tvättade benen och svansen, flätade manen, smorde osv. Mys :)

Tibbe sov i gången, han fullkomligt ÄLSKAR när man ger honom lite extra ompyssling. :)

Tagga tills imorrn nu då, åker till stallet kl 6!!

mot stallet!

Kategori: Allmänt

Ska til stallet nu. Fett peppad på att mysa och fixa inför imorrn hela kvällen :)

OMGOMGOMGOMGOMGOMGOMG

Kategori: Allmänt

Kollade precis på CDOM.com. THE RED BARON är inte slut längre!! OMG!! Det är min absoluta favorit film. Of all times. Så jäkla grymt underbart fantsatiskt bra film.

och denna hottie spelar huvudrollen:

Justin bieber top 5 failar

Kategori: Filmer

Nr 10:
Justin får träffa sin hockey-idol och blir mållös- Inget pokerface! Det händer ca 7min in i filmen.





Nr 9:
Busted! Justin klappar händerna men hans röst låter fortfarande. playback.





Nr 8:
Justin glömmer texten till sin egen låt och gör ett otroligt failat försök att rädda sig själv.





Nr 7:
Justin blir slagen i huvet och sen krockar han med en kille. Pinsamt!






Nr 6:
Justin går in i en glasdörr. Dessutom fångades det på film!





Nr 5:
En gång, OK. Men två!?







Nr 4:
Någon kastar sourpatch kids (inte en vattenflaska) på justin inför en fullsatt publik. frågan är om detta är fail för hon som kastade eller för justin?





Nr 3:
Justin och hans dansare har tränat in ett riktigt ninja-nummer. men justin krockar och ramlar platt på rumpan och går av scenen...






Nr 2:
Justin vet inte vad German är. Behöver jag säga nåt om det? I tysk tv dessutom!!






Nr 1:
Justin snubblar när han ska in på scenen och öppna upp för Taylor Swift. Han bryter foten men kämpar tappers genom hela låten. Hans dåligaste fail, men man måste ändå ge honom cred till att han ändå genomförde uppträdandet! Men hör att han har ont oxå :(





Vad tycker ni? är det kul när jag slänger in lite bilder och filmer på roliga kändissaker som detta, snygglistan och när zac efron pratar svenska??

Min fina <3

Kategori: Allmänt



What's not to like???? <3

Kategori: Bilder

Vackra människor. Bra människor.

Matthias Schweighöfer



Colin Farell


Ian somerholder


Zac efron




Steven R Mq Queen




Paul Wesley




Justin Bieber



Michael Trevino




Elvis Presley


Robert Pattinson



Brendon Urie



Vem är snyggast??? Jag kan INTE välja, gillafr alla <3

sadelprovning

Kategori: Allmänt

idag var det sadelprovning. det var det absolut drygaste jag gjort. tibbe höll nog med. jag kom halv 12 till sidhuset, som jag och utprovaren kommit överens om. kl 1 hade jag inte fått prova än... jag kunde dessutom inte köpa sadeln idag eftersom man måste ha målsmans underskrift om man är omyndig. så mamma skulle prata med henne ikväll så får vi se.

jag och tibbe galopperade fort upp för backen bakom ridhuset sen iaf. för kul skull. jag med sadelgjorden i ena handen och tyglarna i andra medan tibbe hoppade åt olika håll för att undvika att bli anfallen av stenar osv. perfect match <3

jag lagade tibbes innetäcke och hans svart/röda utetäcke oxå. sydde ihop hål. känner mig duktig. sen gick jag till bussen och kallare än satan var det. jag hann precis till bussen oxå sprang ut över vägen (dumt gjot, jag vet) och hann precis. tur man är snabb annars vore man platt som en pannkaka nu.

nu vill jag ha godis godis godis!!!!!! Tror jag ska gå ner på ica... stänger kl 9. vill ha chocklad eller nåt. men då får jag lov att inte äta godis imorrn eller i helgen. japp. så får det bli.

på lör är der dressyrdebut för mig och tibbe.
Vi ska rida en L:B2. Jag måste åka till stallet kl 6 på morgonen. dryyygt -.-

Just det. Efter många om och men så har jag fått klart för mig. Tibbe behöver svanskappa. För alltid. Lite surt, jag tycker personlige inte att det är det snyggaste i världen. Men behöver han det så är det klart att han ska ha det. Vi kom fram till att välvda revben + överbyggd bak + rak rygg + ingen manke = svanskappa.

ensam hemma

Kategori: Allmänt

är ensam hemma tills på sön.. Nån som vill hålla mig sällskap???

jag red vera idag i ridhuset och tibbe fick vila. Det regnade så jag tog bara in honom vid halv 4 och lämnade honom inne. Han gillar inte kallregn.

Jag och vera jobbade på att hon skulle ta med bogarna när hon vänder och inte gå mot bettet. basics helt enkelt. . hon var otroligt stel och ovillig i början men det blev bättre mot slutet.

Omg brendon urie är såå snygg här...

Kategori: Allmänt

haha fail

Kategori: Allmänt

Svenska är svårt

Kategori: Allmänt

dagen

Kategori: Allmänt

jag hade utsläpp idag så jag var tvungen att kliva upp tidigt! inte ok. efter att jag slöppt ut hästarna gick jag och sov i omklädningsrummet till halv 12. sen skrittade jag och anna ut till mink.

jag tog även uppställningsbilder på tibbe idag. :)

åh nu är jag trött så jag ska bara sitta vid datorn och chilla. jag ska lägga upp en ny foderstat samt göra en slags träningsgrej för resten av veckan.

Bloggtävling

Kategori: Bloggtävlingar



klicka på bilden för att komma till tävlingen

btw

Kategori: Allmänt

Den 19e har jag blivit kallad till tandregleringen :) För er som inte vet det så har jag två tänder som är vääldigt sneda. Lite sjukt eftersom alla andra tänder är spikraka. Hoppas jag får tandställning nu då :)

Alltid trevligt med raka tänder ;) Och bäst att få det när man är ung.

hm..

Kategori: Allmänt

jag bör nog gå och lägga mig nu.. jag har utsläpp imorrn, vilket innebär att klockan ringer halv 7. Blir lite senare utsläpp imorrn för jag hade inte skuts förrän 7. Men vissa i stallet tar ju alltid ut då satt. själv brukar jag vara där senast kl 6.

Godnatt!

dagen

Kategori: Allmänt

red ut med anna först med tibbe. Vi red på galoppbanan och tibbe var jättelugn. Dessutom så vände jag "bort från stallet" två gånger utan att han tjafsade nånting!!! åååh sånna småsaker gör mig glad :)

han var väldigt lugn och  fin idag. trots att boye var en liten studsboll så påverkades inte tibbe. det är faktiskt väldigt skönt att han inte påverkas av att andra hästar blir pigga. Han kör sitt rejs ;)

Sen red jag med hälge till ridhuset. Han var jättesnäll. Skönt att rida en häst som är lite mer självgående. Inte för att jag ställde några krav xd hehe Blev mest skritt och trav eftersom vissa människor inte kan hålla koll på hästen dom sitter på så att andra hästar bir rädd :O

Mål för 2011

Kategori: Nyårslöften

Nu är det hög tid att skriva nyårslöften. Fast jag ser det inte så mycket som löften, mer som mål.

Personliga mål:
* Få bättre självkänsla och självförtroende
* Se motgångar som utmaningar och utmaningar som något positivt.
* Bli bekväm med mig själv
* Börja träna!!! (nu har soffan snart blivit "rump-formad")
* Äta nyttigare. Mer grönsaker och mindre godsaker.
*

Mål med Tibbe:
* Få en närmare relation och mer förtroende för varandra
* Komma ihåg att Tibbe är Tibbe, men att han aldrig vill något illa.
* Stärka galoppen
* Kunna göra slutor i både trav och galopp
* Få bättre flyt i hoppningen
* Starta iaf en lokal hoppning och dressyrtävling
* Kunna reglera tempot hur jag vill i alla gångarter.

That's about it. Skriver till mer om jag kommer på.

gym

Kategori: Allmänt

hm.. vill börja träna på ego. Vekrar vara det bästa gymmet i sundsvall. Dom har dessutom studentpris. Skulle ju börja träna två gånger i veckan till och börja med.

kolla på http://www.ego.nu/ för mer information.

Dom har flera olika träningsformer. Har dessutom blivit rekomenderad att börja träna mer eftersom jag har ledproblem. Om man håller igång mycket så får man inte lika ont. me like. dessutom så mår man allmänt bra av att träna :)

let it be

Kategori: Allmänt

ååh han har fått tillbaka sig själv

även om man inte gillar jb.. lyssna

kollar på kalle och chockladfabriken och äter pepparchips. vilket härligt liv <3

Kategori: Allmänt

Viendo la cabeza y chockladfabriken y comer patatas fritas pimienta. lo que una gran vida<3

Japp

Jag har en spansk  "vän" på fb.. :)

första januari

Kategori: Allmänt

jag och emma vaknade typ 10 över 10 imorse trots att vi somnade vid halv 5 xD vi hann plocka undan madrasser, städa upp i köket och gå på ica på en timme! skills!

jag åkte med henne til lstallet. det tog typ en halvtimme att mocka sen igår :O haha

tibbe var konstig idag. jag gick ut en sväng med honom och han fick nå bryt! han studsade, stegrade och knuffades och bet mig. Jag fattade ingenting. jag var tvungen att ta grimskaftet runt mulen på honom, annars hade jag tappat honom.. :O

sen red jag ner till ridhuset. kändes säkrast så. men han var lugn när jag red. tränade på dressyrprogrammet och nu kan jag det :D

orkar inte skriva så mycket mer just nu. imorrn ska jag rida ut med anna. Ha de bra!