Just gonna stand there and watch med burn.

Kategori: Allmänt

"åh. alla tankar far runt inuti mig och jag vet varken ut eller in. På ett sätt är jag säker, hjärnan har alla svaren och vet vad jag borde göra. Men hjärtat vill något helt annat. och på ett sätt är jag glad men sen när jag känner efter ordentligt så är jag så himla ledsen och trasig inombords. Jag ska försöka förklara.
 
Jorden snurrar. men jag står still. Jag står still, men jorden snurrar. omkring mig växer mina kompisar upp. Folk förlovar sig, skaffar barn. Ikoner blir gamla och dör. Jorden snurrar. 97or ska göra gymnasieval. Moa har tagit körkort, hanna ska snart fylla arton. Min vän, som jag för snart nio år sedan tiggde chocklad av, när vi stod i stallgången på ridskolan och skulle vara med på ridläger.Hanna, som då berättade att hon har en hundvalp. Den här valpen är nu vuxen. För att jorden snurrar. Och den snurrar alltid, ALLTID åt samma håll, frammåt. Jorden ser inte tillbaka. Men det gör jag."
 
Det här började jag skriva förut. Men jag insåg att jag har så många undertryckta känslor så jag gick över till word. Nu har jag skrivit 3 sidor med rena känslor. Undertryckta känslor, hur allt som var så bra kunde bli så dumt. Och det är mycket jag har lämnat ute. Som jag kanske vågar skriva in sen i de tomma raderna. För en gångs skull är jag ärlig.Mot mig själv. Och jag är stolt över det. Jag måste reda ut ett och annat med mig själv och jag måste se framför mig hur allt började.  
  
 

Bra filmer/filmer jag vill se

Kategori: Allmänt

 • The red baron
 • What a man- vill se
 • Charlie st.cloud
 • LOL
 • Soul surfer- vill se
 • Worried about the boy
 • Schlussmacher- vill se
 • Remember me
 • Dear John
 •  21 jump street
 • Alla dödligt vapen- filmer
 • alla rocky filmer
 • Keith
 • Bad Teacher

Irriterad och känsloladdad

Kategori: Allmänt

EN sak som jag är less på- LUCIA. Jag tycker att det är skitkul att jag är en av kandidaterna och att/om folk röstar på mig. MEN- jag blir smått irriterad när folk frågar mig 4 gånger varje dag "hur går det med lucian?" varför jag blir irriterad vet jag inte. men det är en sån jäkla konstig fråga. Vad är det som KAN gå dåligt? det GÅR inte någonting med lucia, vi träffas och tränar, thats it. Det kan inte gå något. Åh fy. gå vidare i livet, det är inte så coolt som ni tror att va luciakandidat. SKitkul är det verkligen men det är ingen big deal.
 
för övrigt har jag sett på the red baron nu, så därför är jag känsloladdad till tusen just nu. här är en länk: http://www.movie2k.to/movie.php?id=324844&part=2

chachaa

Kategori: Allmänt

idag har jag inte haft några lektioner så jag har varit hemma och kikat lite på musikteori.se. En bra sida :) gjorde det samtidigt som jag kollade på greys, spelade farmville, chattade och spelade gitarr, så hur mycket av det jag tog in kan vi ju lämna. 
sen gick jag till statoil och skulle köpa köttbullsmacka, men det fanns inte! Så det blev kycklingsallad istället, men det duger väl. Vi hade ingen mat hemma haha.
 
nu funderar jag på om jag ska dra mig mot ponnyn min. det är soligt ute, men ack så skönt i fotöljen också!
kanske ska städa rummet först? eller..sen? nä, det är skönt att rida i dagljus!
 
såhär "vacker" är jag idag :)
 

Går och lägger mig..

Kategori: Allmänt

.. med en känsla av förvirring och samtidigt hopp. Ikväll har jag än en gång insett saker. Och det är bra Fast det är en lång väg att vandra, men jag kan klara det här. Jag måste klara det.

Will I make it without you?

Kategori: Allmänt

de senaste dagarna har varit fyllda med bus och skoj! Jag har tillsammans med klassen spelat musik i massor, busat med emma och fanny, och varit med min älskade polle.
 
Jag har inte så mycket att skriva om egentligen. Idag var jag och kollade på thea när hon red lekion med fina fina finaa tibbe. Han ska tydligen va med på ridskolans dag nu! Det kommer han tycka är buskul!
 
nu har jag stoppat i mig en stooor kopp cappochino och en halv grapefrukt. Jag har för övrigt blivit helt besatt av kaffe och grapefrukt. Mums! och nu ar jag skojj-spelat in lite gitarr på datorn. och lyssnat på andrew belle hela kvällen. SJUUKT bra artist som jag upptäckte idag :)
 
men pööss nu så länge :)
 
 
 
 

ahopp

Kategori: Allmänt

idag har det varit öppet hus på skolan och då har min klass och gamla elever spelat.
 
är så sjut trött nu, ska äta chips och se på zorro nu :)
 
 

Det 4e året

Kategori: Tibbes och min historia

mitt och tibbes 4e år tillsammans börjar som det slutade (no shit) med att jag fortsatte leta efter en sadel. Helenas kompis carro hade en syntetsadel som bara låg och skräpade så jag fick prova den, och den låg helt ok med en svanskappa. Så nu var det bara att köra. Jag skriver månadsvis så är det lättare att hålla koll :)
 
nov:
Jag började sätta igång honom efter ta det ugnt perioden han fick innan jag hittade sadel. Hopptränade för mattias varje vecka. vi jobbade väldigt basic med bommar bara. Just då tyckte jag att det var ganska tråkigt att inte få hoppa, men smtidigt så förstod jag hans upplägg.
 
i slutet av november åkte jag till stockholm horse show och då fick tibbe vila.
 
dec:
den 3e decemper hade vi gymkhana i stallet. det var himla roligt! efteråt fikade alla tillsammans.
den 8 december var jag och tibbe med på en 2 dagars träning för arnold assarsson. Tibbe skötte sig huuur bra som helst, men tyvärr så passade inte arnolds träningssätt för tibbe. Men vi är en erfarenhet rikare.
den kom et och klämde lite, spänningar i magmusklerna hade han, som alltid. och i samband med det s blev han sparkad i ansiktet i hagen! JAg tog in honom och då hade han blod i hela ansiktet som han dessutom hade kletat av på sna vita ben. Så då fick han ta det lugnt en vecka igen..
i  övrigt så gick det okej med honom hoppträningarna rullade och han var fin i dressyren oxå. sen kom julen och då fick han vila igen. När jag kom hem så var han fin! vi provade en dressyrsadel av emma, men den låg i framvikt, tyvärr, för den var skön. i slutet av december var tibbe värd flera miljoner för då var han så himla fin :)
 
jan:
första januari skulle jag gå på promenad och tänkte inte på att han kanske var spänd, så det slutade i kaos, jag tppade honom nästan och han var helt crazy! men dagen efter ar han sig själv igen .
sen var vi på sadelutprovning, trots en oproffisionell utprovare så fick jag till sut en santa cruz maximus utprovad. ett ridpass från januari kommer ja ihåg så väl. Jag och helena red runt kvarsätt och tibbe var SÅ himla fin. lugn och harmonisk. han brukar alltid vara spänd och hetsa i skogen, men den här dagen var han så bra. vi travade på vägen förbi galoppbanan och då kunde jag verkligen bara sitta och åka, så perfekt. Tror int att jag har haft en sån känsla ute på honom sen dess.
den 7 januari var en stor dag för oss. VI var med i våran första dressyrtävling. L:B2. Vi slutade på 58.3% med komentaren Fin uppvisning på trevlig ponny! Försök visa mellangångarterna lite mer. jag är jättenöjd med hur han skötte sig. Det var dessutom lag-maskerad och jag var tillsammans med emma och tommie. Hon var dressyryttare och jag hoppryttare. Jag minns att efterå så åt tibbe upp en bit av protokollet :P
 
 
 
 
 
sen rullade allt på igen. jag och mamma bestämde att vi skule flytta och kom fram till att då skulle vi KÖPA tibbe, så han skulle bli min på riktigt <3
 
hela februari flöt på väldigt bra! Han var duertrevlig att jobba med! I mars.. Jo, jag KÖPTE ju honom <3 Först skulle vi besikta honom hemma, han gick inte med på böjpdov och var tydligen oren bak efter? Fram kunde vi inte böja honom för han stegrade bara. Och så sa veterinären att han hade börjat slita ner hörntänderna? Så vi fick göra en ny besiktning på kliniken. Där bremsade vi honom så vi kunde böja och det va inte ett fel i benen eller nåt på honom. Men han hade ju börjat slitit ner tänderna, så jag bestämde att jag skulle rida bara på hack ett tag. MEN- den 19/3 skrev vi kontrakt, och då var han officiellt min <3
 sen så bestämde jag mig för, lite impulsivt, att jag skulle debutera på hoppbanorna med Tibbe. Den 13e mars. Nu hade jag just precis köpt en ny sadel, men jag tyckte inte att den passade och jag trevs inte i den, så tävlingen fick blir i syntetsadeln. Men iaf- Han var hur duktig som helst! Jag hoppade L:D och L:C. Låter filmerna tala för sig själv.
 
 
TIbbe fungerade iaf inte så värst bra med hack. Han sparkade bakut och försökte komma udan hela tiden.. Men med bett var han fin ändå. I april tävlade jag första bortatävlingen- i bräcke. L:D/L:C. Filmerna är lvar i kameran än. Han var otroligt pigg och sparkade bakut efter hindre haha. Felfri L:D och ett stopp i L:C. Han tittade till ;)
 
 
efter det här fick han vila lite från tävling. Ang bett- Först tänkte jag rida bara på hack, men eftersom han inte funkade så bra så red jag med bett i ridhuset.
 
Så för övrigt i april så var han ganska fin!
 
I maj så fortsatte han va ganska fin. Jag red ju med bett ändå när jag skulle trimma. Jag hoppade lite (ramlade av en gång i geggan på nya haha) och trimmade, busade i skogen. hade kul.
Jag började träna dressyr för Lena Ullström. En jätteduktig tjej! Och jag och tibbe fick slipa på öppnor, för han slarvar och går som en sluta ofta. I hoppningen tyckte jag att det hade gått lite sämre, men en en kväll var jag själv  ridhuset och hoppade över ett räcka bara och oooojj! Han flög över 95 cm.
så den 26/5 tävlade vi på näset. han var tittig och gick inte frammåt, men vi var felfri i båda klasserna L:D/L:C. jag hade den nya sadeln, och jag tror att det var för att den inte låg nå bra som han var så.
 
 
I början av juni blev det lite vila för honom för jag va på gotland och sådär. Men den 20 juni var det dags igen fö tävling. Den här gången i matfors. Han gillade verkligen matfors klubb! Det här är defiitivt de bästa rundorna vi har haft. SKitfin.
 
 
efter den här tävlingen åkte vi hem till Emma i vattjom några dagar. Vi busade i skogen, hade mysigt, tog fina bilder. aah, helt klart sommarens höjdpunktpå hästfronten.
 
I början av Juli fortsatte det roliga med hästeriet. Tibbe var jättefin och lugn och jag svävade på små moln <3 Jag jobbade mycket under juli, men jag försöte rida så bra jag kunde iaf. och tibbe var fin när jag väl red. Han var inte nå rolig att rida dressyr på dock i mitten av juli, så jag busade mest i skogen och tog det lungt.
sen så fick The, 10år rida tibbe. För jag hade kommit fram till att jag faktiskt vill göra annat än att rida hela tiden. Hon klarade av honom bra så hon fick prova honom några gånger. Men sen skulle hennes mamma och hon köpa en ponny så då sa dom ifrån sig :( Då provade jag en annan tjej, (i början av aug) men det funkade inte så bra. Så utan medryttare var jag! men vi fortsatte mysa på iaf. Speciellt när vi utforskade stigar i kvarsätts tätskog själv en gång kommer jag ihåg. ÖVer stock och sten i 2½ timme och vi bara njöt båda två. <3
och ett hoppass när vi flör över hinder som låg på 90-1mpå bana och han bara svävade finaponnyn.
 
Sen i september så blev det lite vila i början för jag skulle springa tjejmilen, vi hade läger med skolan och sådär. men tibbe var väl fin. i dressyren med hack (rider honom enbart med det nu) så var han jobbig. stelopererad i vänsterarvet och springer sluta i galoppen i högervarv. Så jag tappade lite suget, även fast jag var pepad efter att ha pratat med malin i stockholm. Tävlingarna la jag på hyllan, hade inte tid/råd/lust.
 
men jag började på hjälp med tibben igen i okt. Thea skulle inte ha nån ponny så då ville hon rida tibbe. skönt med vastning för mig. och tibbe fick va med på ridlektion med henne dom har klubbhoppat, varit med på ridkolans dag. Haft kul och tibbe gillar henne :)
 
i övrigt så fick jag nog på att tibbe tramsar när man trimmar så jag slängde på honom graman och novabett. Sen va han fin några gånger! Dock så ramlade jag av en gång på väg hem från ridhuset hehe.
Det skulle bli hyreshöjning i stallet och då kollade jag på annat stall. Jag bestämde mig för att flytta, sa upp stallplatsen. Men sen blev det ändrade omständigheter så jag stannar kvar på kungsgården.
 
nu så rullar det på. Vi är nere i en liten svacka (va iaf jag har inte trimmat på ett tag) så just nu har jag bara lust att va ute i skogen och luffa. Men jag har haft mycket att göra senate veckorna. Tibbe har sin lilla medryttare 2-3 dagar/vecka och trivs med det!
 
Älskade ponny! <3
 
 
 

idag är det löööööördag ;)

Kategori: Allmänt

imorse hade jag utsläpp tibbe va lite halt igår men jag såg inte så mycket idag, kanske att han var lite stelare.
 
Nu ska jag städa mitt rum och resten av huset, hur många ungdomar vaknar på morgonen och tänker att "idag ska jag städa badrummet!!"
 

i coun't down the hours to the time we meet

Kategori: Allmänt

Idag red jag ner till ridhuset med tibbebibben. Blev inte så mycket firande, men en genomkörare ;)
 
red med novabettet utan graman idag och det gick preciiis lika bra, stjärnan vetni :) i början försökte jag göra slutor och öppnor, men han var på tok för olydig för skänkeln, så jag gjorde istället övergångar skritt-halt längst fyrkanten. Och efter ett tag var han jävligt fin på det :) 
 
Sen skulle jag göra fattningar på volt, men haha.. varje gång jag kom på medellinjen så laddade han för galoppombyte, så det blev jättekonstiga skutt hela tiden. Så eftersom han uppenbarligen var lite för laddad för fattningar så gjorde vi galoppombyten på 8 volt och idag.. Så gjorde han sitt första byte utan att lägga in trav!! Såå mammastolt blev jag då :') 

Sen lämnade vi det och gjorde faktiskt inte så mycket mer! men han var himla fin!
 
hihi.. Han tyckte dock att det var himla obehagligt att gå till och från ridhuset idag, undrar varför (a).. Haha nackdelen när man känner varanda så bra som vi gör är att man bir så påverkad om den ena beter sig konstigt, så tibbe var spänd, förmodligen för att jag ramlade av sist, och då blev jag räd för älgar??? haha, losers vi är.. Två rädda ensamma i skogen <3
 
 
 

I fyra år...

Kategori: Allmänt

Har jag stått ut med den här stollen! Och minst 4 år till hoppas jag att vi kan få dras med varandra ♥♥♥♥♥♥♥
 
 
 

♥ Dag 2 – Min familj.

Kategori: Allmänt

Jaa, min familj består av mig, mina två bröder och mamma. Mins föräldrar är skilda och min ena bror bor i stockholm. Plus att pappa har en tjej med en dotter, så dom två kan också räknas till familjen. Och min äldsta brors sambo :)
 
Har tyvärr inga bilder på dom.
 
Förutom dom då så har vi ju katten och hästen. 

♥ Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.

Kategori: Allmänt

 
1. Jag har en inramad bild av Craig horner på mitt skrivbord... 
2. Jag älskar att segla på sommaren! Det är så himla mysigt att åka ut på en tur med familjen eller ta med sig några vänner till haaavs.
3. En gång i tiden spelade jag fotboll (i selånger)! Jag var tyvärr inte så bra på det eftersom jag inte är nån bra tävlingsmänniska. Men det var väldigt kul! 
4. Jag älskar att titta på jättetöntiga kärleksfilmer/tonårsfilmer när jag är ensam. Igår såg jag på Prinsen & Jag...
5. Jag har en liten besatthet av ögonbryn, kollar alltid in folks ögonbryn och är petnoga med mina egna, dock blir dom ju ALDRIG likadana :'( 
6. Jag har varit med i selångers scoutkår :) Råbandsknop jaooo
7. Jag och min klass tog guld i basket DM när jag gick i 5an. 
8.  Förut ÄLSKADE jag justin bieber, men sen växte jag upp och började lyssna på rival sons istället. :)
9. Jag hade en period när jag åkte både inlines och skateboard, fast jag vet inte om jag fortfarande är så duktig på det! 
10. Jag tycker om att gå på hockey. laget jag hejjar på är timrå IK :)

Faller för grupptrycket

Kategori: Allmänt

Gör en såndär skitlista då :)
 
♥ Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
♥ Dag 2 – Min familj.
♥ Dag 3 – Såhär såg förra året ut
♥ Dag 4 – Om jag vann en miljon skulle jag
♥ Dag 5 – I min väska
♥ Dag 6 – Den bästa tiden på året är
♥ Dag 7 – Det vackraste jag vet är
♥ Dag 8 – Mitt senaste köp
♥ Dag 9 – 10 saker ni inte visste om mig
♥ Dag 10 – Mina favoritskor
♥ Dag 11 – Vad jag åt idag.
♥ Dag 12 – Det här faller jag för
♥ Dag 13 – Mitt livsmål är
♥ Dag 14 – Det här hade jag på mig idag
♥ Dag 15 – Mina favoritserier är
♥ Dag 16 – Bild på mig och min bästa vän.
♥ Dag 17 – Det här är mitt favoritplagg
♥ Dag 18 –  Mitt favoritminne.
♥ Dag 19 – Kyssar är
♥ Dag 20 – Det här upprör mig.

Bra och dåligt pass MINST sagt..

Kategori: Allmänt

idag red jag i ridhuset med tibbe. Han kändes skitfin! Gjorde öppnor, slutor, skänkelvikningar. Fokuserade mest på lösgörande i traven, red även ganska mycket serpentinder med volter och sånt. Och han kändes faktiskt fin i traven, sådär "normal-fin" men idag kändes det som mycket mer då eftersom det inte varit så vanligt på ett tag ;) I galoppen red jag en 8-volt i hela ridhuset och det var meningen att jag bara skulle göra ett snabbt avbrott och fatta ny galopp MN- Tibbe blev astaggad! Så jag var tvungen att trava massa volter mellan byterna och jag kan ju säga att avsakningarna INTE skedde på medellinjen ;) skitkul, för då har man liksom "något" att jobba med, gillar när han är sådär pigg. 
 
iaf, så var han skitfin överlag, red i nästan en timme i ridhuset (borträknat vägen dit och hem)
 
okej, det var det bra med passet :)
 
Det sämre var på väg hem.. 
 
jag skrittade på lång tygel upp för backen i kolsvart mörker, hade ingen lampa. Står dessutom i lättsits och har helt långa tyglar. Och tibbe lunkar nöjd och belåten. Helt utan förvarning (tror jag iaf, jag såg inte ens hans orön pga mörkret..) exploderar han och gör en 180 grader toksnabb vändning och börjar skena.. Jag for i backen när han vände och landade på den frusna knöliga leran..Fy helvete vad ont det gjorde, först tog jag mig inte ens upp och alling snurrade ett tag. Tibbe hade stannat några meter bort och stod och glodde ;) Men som den prins han är, när jag hade lyckats ställt mig upp så kom han gående till mig, så jag kunde luta mig en stund mot honom till världen hade slutat snurra lite ochc sen lyckades jag kravla mig upp iaf.Som den mindre snälla hästen han är så fortsatte han tramsa på väg hem, men hem tog vi oss iaf. 
 
Jag tog av honom grejerna och bara ställde in honom i boxen utan borstning eller någonting. 
Pappa var mindre glad när han hämtade mig. och tibbe sjönk rejält på favortilistan. 
 
Men det var inte lillpluttens fel, han skämdes faktiskt i stallet <3 
 
Nu är jag lite död, vågar inte vakna imorrn hehe... 

Straighten upp little soldier

Kategori: Allmänt

Idag har jag faktiskt bara varit med min fina ponny. Så skönt och lite för länge sedan. 
 
Jag tog en uppfriskande joggingtur till stallet, det var sjukt skönt faktiskt att komma ut en stund :) 
 
sen red jag och anna travslingan. Blev lite lugnare, men ändå bra för tibbe att komma ut ordentligt. Han busade till det några gånger, det var kul ;) Skönt att få lite livstäcken!
 
Efter det åkte jag hem då. Det låter inte som så mycket, men jag hade saknat min lille tibbebus <3
 

This is what you're livin' you're life for

Kategori: Allmänt

Idag. Efter att josefine hade åkt så följde jag med calle och några av hans kompisar på hockey. Det var roligt, fast jag va lite osocial ;) Timrå vann mot modo iaf med 3-0 (!!!!)
 
Nu har jag frossat pizza och tänkte sätta mig och redigera lite bilder jag tagit :)

x2

Kategori: Allmänt

nu har jag vaknat, ätit frukost och sådär. Emma åkte hem för en stund för, jag och josefine har intagit seriöst chillmode! 
 
Igår hade jag förvånansvärt kul. Blir ju alltid lite galen på fest haha. Vi åkte vid två (tror jag) och jag emma och josefine fick skuts till donken. Bästa fyllekäket <3 
 
sen GICK vi från tågstation hem till mig. Josefine och emma trodde dom skulle dö :) Kom hem vid 4. Chill promenix liksom.
 
Nä, nu ska jag göra nåt vettigt, typ gå till hästen? :)
 
 

A sad old song keeps on ringing in my head

Kategori: Allmänt

Nu är det lov, och jag har haft massor av grejer att göra :) 
 
I onsdags var jag på halloweenfest, det blev ganska vilt och sent, kom hem nästan precis kl 6, hehe.. 
 
Thea red tibbe på lektion igår, han briljerade. Jag är så fruktansvärt stolt över honom, han har blivit så himla himla lugn och snäll, precis som jag alltid velat <3
 
Okej, är väl inte så mycket. Men ikväll blir det fest igen :) med klassen!