Tjatja!

Kategori: Allmänt

Hej! Nu är snart första veckan i skolan över. Det har gått som på räls måste jag säga. Två nya lärare och de båda verkar väldigt bra. Kanske till och med de teoretiska ämnena blir uthärdliga denna gång? Jag har varit i stallet varje dag med boriz, dock bara ridigt i tisdags och gått en promenad i måndags. Igår red hans ägare för det var så otroligt varmt när jag var där på em.

Nu ska jag dit faktiskt. Hanna har laddat upp med kameran och ska med hon också :) ska bli spännande! Andra gången jag smyger ut själv med honom också :)

Hej!

Kategori: Allmänt

Jag ska försöka knåpa ihop en liten text om den här sommaren som har gått. Det blir kul :)

Sista kvällen av mitt sista sommarlov

Kategori: Allmänt

Det känns häftigt och lite pirrigt. Nu är jag på upploppet vad gäller skolan. Ett litet år kvar. Läskigt också tycker jag. Vem vet hur livet ser ut om ett år? Tjusningen med allt kanske?

Idag, eller ja, hela helgen har johan och kattis varit här. Igår åt vi middag och spelade sällskapsspel. Idag har vi varit på himlabadet, sen åt vi middag hos mamma. Jag har agerat chafför hela helgen också, skoj ;) snart har jag nog mitt körkort!

Ikväll har jag plonkat på pianot. Det var så härligt för avkorden bara kom och orden bara kom! Så skönt när det flyter på.

Jag känner mig på rätt bra humör ändå. Lite peppad på skolan och sådär :) nu köööööör vi!!!

Sista typ.

Kategori: Allmänt

Det jag vill säga är: ÖPPNA ÖGONEN INNAN DET ÄR FÖRSENT!! Annars blir du en bitterfitta som ingen orkar lägga energi på. Jag väljer mina strider. Var försiktig med den du blir. Den du var är inte den du är. Och den du är är inte den du borde bli.

Och ja..,

Kategori: Allmänt

Jag är medveten om att jag inte är perfekt. Det är ingen. Men jag blir så less när man ser personer som är negativa. Det är inte fel att vara ledsen. Men det är så fel, så fel, att för ens en sekund tro att man inte har något. Att allt är dåligt. För vad har vi? Vi har så mycket att vara tacksamma över, möjligheter som andra inte ens drömmer om. Och vi är så jävla otacksamma. Folk som har det svårt och dåligt ställt är fighters. De ser det positiva, de måste se det positiva för att kunna andas. Men vi ser det vi vill ha, istället för det vi har. Mycket vill ha mer. Det är patetiskt.

Jag vill inte ställa mig i det ledet och mata de människorna. Jag vill vända det. Jag väljer.

Jag väljer

Kategori: Allmänt

Jag väljer att vara glad.
Jag väljer att lägga rätt energi på rätt saker
Jag väljer att göra mitt bästa för att se posotiva saker, även när det är svårt.
Jag väljer att le.
Jag väljer att vara den bästa jag kan.
Jag väljer mina strider.
Jag väljer att må bra.
Jag väljer livet.
Jag väljer.

Vad väljer du?

Andra ridpasset på boriz

Kategori: Allmänt

Igår red jag i paddocken med honom, första passet sen flytten till hällomstallet. Där var han lugn och snäll. Idag red jag ut med ingela. Han var på helspänn till en början och blev dessutom rädd för en lastbil som dök upp från ingenstans bakom oss. Inte lätt att va liten ;) vatten var ingen hit heller. Jag har rivsåt över hela armarna nu bara för att han gick världens omvägar för att slippa blöta net sina kungliga hovar.

Over all så kan jag bara säg. I loooove the horse. Jag är så himla peppad på att komma igång nu och lära känna honom på riktigt. Det känns att det blir en utmaning, storhäst, länge sen jag jobbade med en unghäst. Dessutom så räknas han nog mer som 4 än 6 erfarenhets/utbildningsmässigt. Men potensilen finns där!

Nä, peppad är förnamnet. Challenge accepted!

Ses i november busfrö <3

Kategori: Allmänt

Buuuhu det kändes mycket jobbigare än jag tänkt mig att lämna bort tibbe igen.. Förhoppningsvis kan boriz fylla hålet lite. Tibbe har det ju så bra där borta så honom går det ingen nöd på. Jag siktar mot att åka dit den 9e nov. Sådeså.

Undrar vad denna dag bjuder på då? Jag ska nog hem till mamma och hämta cykeln nu och sen ska jag och felix på selånger marknad. Tror jag.

Boriz :)

Kategori: Allmänt

Nu kan jag berätta om boriz. Jag har gått och blivit halvfodervärd på i mina ögon en sån jäääävla fin och charmig och söt häst. Han heter somsagt Boriz, han är ett 6 årigt halvblod efter Akribori. Ganska stor, ca 170 hög och lika snäll!

Ja, nu kommer även han vara med i bloggen och i mitt liv och jag är såååå peppad på att lära känna den här hästen. Han klättrar och klättrar upp på listan (men han blir ju den eviga 2an efte busbobben då.. Haha).

Hejhej!

Kategori: Allmänt

Idag är en bra och dålig dag. Det är skönt att det är sista arbetsdagen, och ikväll ska jag göra en rolig och pirrig sak. Imorrn åker tibbe tillbaka och det börjar kännas lite :( så ikväll ska jag packa hans saker och gå ut och mysa med honom. Han har haft en lugn vecka nu för jag tänkte att han kommer ju inte få nån direkt vila på ridskolan. Så passa på att chilla tibbebus.

Busi är föressten bara förnamnet på honom. Guuud vad han har busat på sistone. Knasponny.

Hörshej :) om allt går bra ikväll så släpper jag kanske en liten hemlis ikväll.

Helåååååuu :)

Kategori: Allmänt

Det var ett tag sen jag skrev nu. Jag har iaf jobbat, ridit och festat. Tibbe har fått sin höstduracellenergi så han är outtröttlig nu. Han åker till helgen, nog på lör. Känns tråkigt, men jag blir nog inte hästlös iaf.... ;)

Sista veckan på jobbet nurå och det känns bra! Skönt sen att få lön hehe ;)

Nu måste jag jobba hörshej!

Edit till förra

Kategori: Allmänt

Den 8nov är det min och tibbes 5års dag, men det är en fre så jag ska dit lör den 9e. :)

Tibbebus åker...

Kategori: Allmänt

Nu är det bestämt när lillbubben ska tillbaka till svenstavik. Känns inge roligt alls fakiskt :'( men jag vet att han trivs och har det bra där och dessutom får jag åka dit hur mycket jag vill och hälsa på.

Den 9e nov har jag räknat in att jag ska dit och hälsa på, för då är det min och tibbes 5års dag! Älskar honom lika mycket som alltid, om inte mer!

Sommaren gick så himla fort, det känns som att det var den 15e juni alldeles nyss och tibbe kom hem. Nu är det snart dags att säga hejdå igen..

Åteigen, han är så omtyckt av barnen på ridskolan och ridlärarna är så nöjda med honom plus att han har sin brud där.

Dessutom tror jag att det har varit och är väldigt nyttigt för tibbe att vara borta, för då får han ta tag i utmaningar och lära sig/göra saker utan mig som trygghet som han har haft sen han var liten. Jag märker att han är lite mer stabil nu, men såklart är han fortfarande min busiga gulliga livliga duracell-ponny! <3

It's for the best, och jag lär nog hålla mig sysselsatt.. ;)

Regn regn regn och... Regn

Kategori: Allmänt

Igår red jag och emma ut i skgen. Vi red genom skogen till jävilsbacken och red upp för hela den. Jag jobbade med tibbes vänstersida, den har vart lite stel. Han var faktiskt riktigt trevlig igår. Lite bänglig med huvet men ändå trevlig ridkänsla emellanåt. Kul :) kom fram till att han inte har haft en vilodag på 9 dagar så han ska nog få vila imorrn eller ikväll beroende på vädret ;) för det regnar ute idag.

Fick föressten en otrevlig överadskning imorse när ja cyklade i regnet. Mina regnställsbyxor är tydligen inte vattentäta... Haha

Har inte hunnit så långt än med dagen. Precis fikat och druckit en kopp kaffe och nu väntar jag på bättre tider ugefär. Nämen det är väl inte det roligaste jobbet jag har, meb lärorikt iaf och bra att ploppa in i cv:t

Ses pöss pöss häjj

(Bilden är hur jag känner mig innan kaffet)