Brist på saker att göra.....

Kategori: Allmänt

...kan göra så att man sover till kl halv 12 varje dag. Eftersom man är vaken till 2 på natten! Lol! Jag har vänt på dygnet! Ikväll ska jag försöka gå och lägga mig runt 12! Ska skriva...

Kategori: Allmänt

Jag tänker mig att jag ska göra två blogginlägg: ett om tibbes och mitt femte år (pinsamt att jag inte har gjort ett än...) och ett om mitt 2013. Det här har varit ett galet år. På gott och ont! Ett år när jag har tänkt väldigt mycket, menven gjort en hel del roliga saker! Och svåra saker. Mycket som jag inte har skrivit här, men som jag kommer skriva i det inlägget. Mamma mia, för ett år sen kunde jag aldrig tro att allt skulle bli en sån här karusell. Fep

Kategori: Allmänt

Idag har jag repat med Emma inför våran spelning den 10e. Vi ska vara med på en singer/songwriterkväll så vi ska spela egenskrivet. Jag har skrivit låtarna i grunden men det är jättekul att få samma ställa allt med nån annan som kan komma med idéer. Igår gick vi igenom alla bara, och idag har vi gått lite djupare in på hur vi vill spela, vilken känsla vi vill förmedla med låtarna, hur dynamiken ska vara. Kul!

Vi båda blev så mosiga i huvudet tillslut så vi satte oss och såg på shrek istället. Men det är så himla kul när man kommer in i det så mycket att man bara stänger av allt annat. 
Nu ska jag se på en film med älskade mellan. Mel gibson alltså, jag gillar honom :) 

Tjaaaarrå :)Mitt hästintresse?

Kategori: Allmänt

Idag följde jag med Emma till ridhuset när hon skulle hoppträna med en av sina hästar. Jag tänkte lite medans jag satt på läktaren i det kalla ridhuset med stelfrusna tår och huttrade. Jag har ju ingen häst alls nu, och det känns ganska konstigt. Jag växlar mellan att tänka att "ååh, vad jag saknar det här! jag vill ha en häst!" och "faaan, vad skönt att slippa den här skiten asså.." 
 
Det förstnämna  hände i ridhuset. Det är ju verkligen så himla roligt och givande att få träna, vara ett med hästen.  När vi kom tillbaka till Emma och skulle mocka och sopa osv, så tänkte jag mest på det sistnämnda. Vet inte om det var för att jag var frusen, hungrig eller bara bekväm. Men jag har då ingen lust att stå i ett stall och frysa, rida ut i kolmörkret på blankis efter skolan. Jag blev lite ledsen av att känna det här, för samtidigt som jag fortfarande kan känna den där motivationen och "gnistan" för hästar och allt vad det innebär, så är jag sååå himla less på det. All tid det tar, alla pengar man lägger på det. Vill man inte gå in för det 110% så är det bara att lägga ner tror jag.
 
De sista 1-1½ åren jag hade tibbe hemma så tränade/tävlade vi ingenting. Våran sista start tillsammans var i matfors den 20 juni 2012. Vi var med på en hoppträning förra jullovet, som jag kommer ihåg var superbra, men det var nog  våran enda officiella träning för tränare sen den sista starten. Jag vet inte om det var en kombination med att jag började få andra intressen, framför allt musikintresset tog en otrolig fart i tvåan på gymnasiet. Tibbe blev lite åsidosatt och det kändes inte längre "värt" att lägga pengar på massa träning. Jag hade en medryttare som hade med tibbe på lektioner på ridskolan och så, så det gjorde inget för honom att jag bara slappade i skogen och tog nåt pass i ridhuset då och då. Jag blev bekväm helt enkelt och hade uppenbarligen tappat intresset för själva sporten ridsport.
 
Intresset för tibbe fanns ju dock kvar, och det var nog därför jag envisades med att ha kvar honom så länge som jag hade. Innerst inne så kände jag nog att om jag ska viga hela min fritid åt det här så vill jag ju i alla fall fortsätta utvecklas. Och var det något jag inte gjorde under tibbes och mina flummiga galopper i skogen så var det ju att utvecklas. Jag försökte lära honom mer saker, försökte få oss att utvecklas. Men Tibbe, med sin tråkiga exteriör, och jag, som var i längsta laget för honom tog oss inte längre. jag blev besviken och ville att tibbe skulle vara något han inte var. föresetällde mig ett fint halvblod när jag tuffade runt på min lurviga ponny.
 
Någonstans i vintras så insåg jag att det inte var hållbart. Tibbe, fina fina, tibbe. Han förtjänar att få vara omtyckt för den han är. lära nästa generation allting han har lärt mig. Vara någons första prioritering, inte någons dåliga samvete. Det var då jag valde att lämna bort honom till Bergs ridklubb istället. Sista månaderna jag hade honom var det mestadels tjejerna i stallet som red honom eftersom jag inte hade nån motivation. Jag bråkade bara på honom, fastän han gjorde sitt bästa. 
 
Hela historien ovan, tror jag kan vara en orsak till att det växlar så mycket för mig om vad jag känner för hästar nu. Jag har inte tränat för en tränare på ett år, har inte tävlat på 1½ år. Jag står stilla. Självklart känns det inte värt att lägga pengar och på ett sånt intresse, eftersom jag vill mer än att skritta ut i skogen för typ 3000kr/mån. Om jag ska hålla på med hästar nu, då vill jag ha en storhäst och iaf få träna för någon ibland. 
 
När den där plötsliga längtnaden och motivaitonen sköljer över mig så är det just tanken på att få gå in i ett varmt ridhus och rida ett riktigt bra pass, rida ut en solig vinterdag i den gnistrande snön, eller gå en lång promenad en sval sommarkväll och bara andas. Eller bara sitta i boxen en kväll och låta hästarnas lugn skölja över mig och få mig att känna totalt lugn. Det är vad jag kan sakna så det känns som om hela jag skulle kunna brista.
 
Men de gångerna när man sitter på bussen påväg hem från skolan och kämpar för att hålla ögonen öppna, eller när man har så mycket plugg att man inte vet var man ska börja, eller när man har jordens förkylning med 40 grader feber och ändå måste släpa sig till stallet för att mocka. Det är sånna dagar som man kan stå ut med i längden om man får tillbaka det alla andra dagar, vilket jag ju inte fick.  
 
Hur kan jag då sakna allting så förfärligt mycket, fast jag vet att jag inte vill ha det längre? Eller är det så att jag vill, men vet att det inte är rätt tid just nu? Jag vet ju inte ens vart jag bor om ett år. Det känns som att jag går runt och försöker dämpa saknaden hela tiden, samtidigt som jag känner mig lättad över att slippa allt. hur går det ihop ens? det är nog det här som är hatkärlek. 
 
Jag vill, och hoppas att jag nån gång i framtiden kommer kunna skaffa min storhäst och få känna den där glädjen och motivationen på riktigt igen. Men jag hoppas ännu mera på att jag kan se tillbaka om några år och känna att det jag skriver just nu verkligen är vad som är rätt. Jag har valt bort det som jag en gång tyckte definierade vem jag var, för att ge något annat en chans. Jag vet inte om jag kan kalla mig för hästtjej längre. jag kanske bara är en.. tjej? 
 
genom den här struliga och långa texten så ville jag nog bara försöka sätta ord på alla tankar som har snurrat runt i mitt huvud senaste halvåret. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jullov!

Kategori: Allmänt

Hej! Nu är det redan jullov! Shit vad snabbt det har gått, lite obehagligt. Men det är mycket som har hänt också. Och nu sista året så är det mycket i huvudet som ska redas upp. Vad man vill, vart man vill. 

Har hänt många roliga och mindre roliga/konstiga saker. Jag har slutat helt med Boriz nu. Det suger, men jag vet att det här är det bästa för mig. Uppkörningen tornar upp sig framför mig, det knyter sig i magen när jag tänker på den. Skolan tuffar på, mest musik där. Det går upp och ner med min musikaliska kreativitet/motivation nu. Det känns som att jag vill plocka fram något inom mig och göra en grym låt, men jag får inte riktigt till "det". Dock skrev jag en låt på typ 20min häromdagen som bara blev så jäkla bra. Jag har till och med spelat den för mig själv i högtalarna. Har aldrig hänt förut! Det kanske är så kreatovitet egentligen ska vara. Naturligt och enklet. Eller är det kärlek jag pratar om nu? Haha. Bitterfittan in the house! 

Just nu sitter jag på barista själv. Är ute och köper de sista julklapprna och har tagit en kafferast. Senare i em ska jag, mamma, johan, kattis, felix och ev elvira äta på indisk resturang! Gott.. :) 

Helt ärligt, ja nu blir det här inlägget lite för långt. Men jag är lite allmänt less. Det slog mig idag att jag ju faktiskt inte har nån tillflyktsort längra. Ingen häst att springa till när jag känner för det. Idag hade jag velat det. Men jag tror väl att jag kommer klara mig. 

"Det jag känner nu kommer ändras." 

Punkt. Juuuul juuuul

Kategori: Allmänt

Hej :) fredag nurå :) det är ju kuuul. Jag var i stallet förut och nu har jag ätit middag och chillat bara typ. Inget invecklat ;) kanske går ut sen, kanske ser på idol, vem vet :)Ååh....

Kategori: Allmänt

Nu har det snöat typ 30 cn ute! Jättemysigt. Jag önskar att jag kunde glädjas helt över det, men.. Tibbe. Ja kan bara tänka på att åååh vad jag skulle vilja åka dit direkt efter lunchmusiken idag och busa i snön med  fina tibbe. Ja kan inte sluts tänka på att snö är det absolut bästa han vet, och att han hade blivit totalt överlycklig när han gick ut imorse om jag hade honom nu... Jag har känt så himla mycket senaste månaden att jag bara vill ha hem honom igen. Speciellt nu när jag är nere i en liten svacka. Och allt skiter si med boriz... Jag har alltid haft tibbe att fly till, gråta lite i hans man, slänga på hacket och galoppera full fart i skogen ett tag och låta hans grymma inställning till livet smitta av sig på mig. 

Men nu.. Jag vet inte vart jag ska fly. Jag känner mig lite vilsen. Det kanske är fjantigt att känna sig vilsen utan sin häst, men han har alltid varit så mycket mer för mig än "bara" min häst. Han har varit min vän genom allt. Bara genom att finnas till och vara det glada individen han är. Bara genom att titta på mig med sina busiga skelande ögon. Mullra för sig själv när man kommer. Man vet inte vad man har förrän det är borta. 

Fina fina tibbe, en dag så hoppas jag att vi kan få vara en igen. Man kan inte leva med ett trasigt hjärta. ♥