I can tell you that I love you, but I never want to see you again.

Kategori: Allmänt

Nu ska jag gå och lägga mig. Och jag känner mig arg. Arg på människor i min omgivning som inte förstår. eller inte bryr sig. om mig, eller sig själva. Som inte ser att deras handlingar gör andra illa. Fy fan för sånna. Usch. 
 
Godnatt på er som inte är sånna. 

Tjena

Kategori: Allmänt

Tänkte bara kika in en snabbis och säga att TIBBE VAR FIN IDAG! PÅ NOVABETT!?!? Han har funkat ok, ridbart på novabett när jag har haft graman, men idag red jag ut barbacka en sväng och han var fiiiin. Omg. Hoppas verkligen att det inte var en engångsgrej. 
 
iaf så var det extremt mycket dimma. Jag överdriver inte om jag säger att jag såg max två meter åt alla håll när vi var ute. Tibbe tyckte det var läskigt och lekte bakskygg hahaha. Positivt med det var att han inte hittade något annat att bli rädd för :) Vi var bara ute en kortis, 40 min skritt och trav. men ååh han kändes som en ridbar häst idag med novabett. tror det var nyttigt för honom att ridas med pelham ett tag. 
 
Imorgon har jag friluftsdag så då tänkte jag passa på att gå till ridhuset och prova novabettet där om jag vågar. annars väntar jag med det och kör pelham imorrn. Fast jag vill inte rida för mycket på det då tibbe kan bli kaxig mot även det då. ;/ får se hur jag gör! Kanske tar med det och tar på det om han bråkar. 
 
Jag har varit busig och kollat på en klubbtävling på ridskolan som kommer va den 3e mars. Funderar på att va med, dock får privata bara va med i avd b. Men man får ju liksom lite feedback. Är sugen på att prova L:A3 (2013) men om jag är med lär det ju bli L:B2 typ. haha. Det är förvänd galopp med i L:A3 och vi har inte tränat på det så mycket, och när vi har gjort det så har tibbe oftast ballat ur och tjaffsat hehe.. :P
 
bild från i år som josefine har tagit :)

häj

Kategori:

i. brist på liv så bloggar jag en snabbis innan jag somnar. känner mig lullig och tankspridd som vanligt. byyye

tibbe fick gå promenad 25 min.

Balåååu

Kategori: Allmänt

Har städat mitt rum ikväll, det tog TID att sortera alla papper... Men nu ser det ut som att det bor någon i rummet iaf :) Nu slipper hälsovårdsnämnden dyka upp haha..
 
gick till ridhuset idag med tibbe innan skolan, släpade fram lite skrot och rullade på det. Han kändes fin idag, lite "trög" På tors tänkte jag gå dit igen, fast rida igenom honom ordentligt, ev med nova bettet. Vore väldigt bra om han lärde sig trivas med det oxå :) ska prova att dränka in mungiporna med helosan innan så friktionen bir mindre, inbillar mig att det är det han inte gillar, novabetten är ju ganska sträva. 
 
Han va tokfin när jag travade hem från ridhuset iaf. Totalt avslappnad. Det var så skönt att han slappnade av UTE haha. Senaste tiden har jag ju fått kämpa som ett as bara att få honom går förbi snöklumpar.. Skönt att bara kunna åka med liksom. 
 
Skolan var ju som vanligt, piiiiiina. efteråt åkte jag hem ohc jobbade lite på videon om mig och tibbe. Gick inte så bra dock ,hela realplayer (som jag konverterar alla videor i) tjurade. 
 
Ja, och nu har jag städat rummet somsagt.  skulle egentligen ha tränat på inså låten, men får göra det imorrn på lunchen istället och hoppa över träningen. 
 
pööössss på  er, kära 5 läsare. 
 

håller på...

Kategori: Allmänt

att klippa ihop en film om min och tibbes resa :) Det har varit blod svett och tårar (bokstavligt talat), men ändå så fantastiskt och tibbe har faktiskt lärt mig nästan allt jag kan om hästar :)
 
roa er med provridningsvideon medans ni väntar ;)
 
 
 
 

2013

Kategori: Allmänt

taggar 2013 med tibbbop!
 
Skriver upp alla tävlingar. Vill åka till bollnäs i år, men haha vem kör???
 
timrå först ut iaf. Får de hur länge vi behöver för att starta L:B :)
 

Tibbe v.4

Kategori: Allmänt

Mån- RIdhuset. Fin häst! Hoppade lite oxå, som en panter. mums på honom.
Tis- VILA
ons- Galopperade 4 gånger upp för den långa backen till vänster på kv vägen. PIGG! sista gången var det riktigt nära att jag inte fick stopp :P
Tors- Red till ridskolan och tillbaka med jenny och vera. Skritt och trav, pigg pigg ponny. 
Fre- VILA
Lör- Galoppintervaller med jenny. Galopperade 6 gånger upp för skogsbacken. Fin :) Inge bus dock :(
Sön- Runt kvarsätt, alla gångarter. Lugn faktiskt . Var ute ganska precis 1 timme. 
 
Även den här veckan blev rätt lugn. OM VINTERN SKÄRPER SIG SNART SÅ KANSKE MAN KAN BÖRJA JOBBA HÄSTEN ORDENTLIGT!??!?
 
 
"EN ÄNG!?!??!?!"- Tibbe i somras
 

Hoping one day you make a dream last

Kategori: Allmänt

nu är det äntligen fredag. i need! Överväldigad av tonårsdrama och då är det bästa att åka hem till en bra vän och äta godis och prata om livet. Så jag kommer vara hos hanna ikväll :) VI ska väl hyra film och äta mums
 
annars tänkte jag väl försöka gå på bio imorrn och på söndag blir det väl till att bränna presentkortet på cubus eller birsta (eller bådahaha)
 
;)
 
Har redigerat en bild som jag och hanna har fotat för ett tag sen. Den blev lite cool. 
 

Börja simma eller sjunk

Kategori: Allmänt

Idag har varit en lite jobbig dag. Jag har satt mig själv på "avgiftning" från godsaker. Helt seriöst så har jag blivit sockerberoende för jag är inne på 4e dagen nu och har mått skit i två dagar.. :P Blev till och med yr och fick typ hjärtklappning på stan förut haha.
 
Iaf så skärpte jag mig sen och red ut en sväng på tibbe. Galopperade upp för en backe 4 gånger, mer än så orkade jag inte hehe. men han var riiiktigt pigg idag. Sista gången jag galopperade upp fick jag helt seriöst nästan inte stopp. Och när jag väl fick ner honom från galopp så hoppade han jämfota i dikeskanten 100 meter innan han kunda sansa sig hahaha. kul sa han ;) 
 
imorrn ska jag till ridhuset. Förhoppningsvis får jag sällskap av vera och silver. :)
 
Godnattttt :)
 
somaaaaaarr! 
 

chill

Kategori: Allmänt

sitter och chillar, tar ut ackord till alla texter från i somras och transponerar om dom.. :P No life stämpeln är??
 
idag fick tibbe vila, jag hade huvudvärk och kände mig allmänt opeppad att rida ut i över 20 minusgrader. NÄR SKA VÅRAT AVLÅNGA LAND BLI BEBOELIGT IGEN!?!?!?!
 
igår gick jag till ridhuset med honom, han va fiiiin. hoppade lite sockerbitar. hade en linje med fem långa (banhoppningstempo) galoppsprång och vid x hade jag oxå en, så man kunde rida en mindre bågå, som en kvarts volt och ta fem kortare galoppsprång. så jag blandade lite hur som helst och tibbe hoppade som en panter, finaste. 
 
När jag kom hem igår var jag fullkomligt helt jäkla slut. det var inte ens kul igår med hästarna. Slutade vara roligt när man hör ordet dubbla jourer. haha.
 
 
Ny och oredigerad bild från i söndags på tibbup :) 

Jan. 20, 2013

Kategori:

tibbe v.3

Kategori: Allmänt

eftersom jag inte har nån stallbok (än) så får det här agera.
 
v.3
 
Sön- (vet inte om jag skrev) josefine fotade. Pigg och myycket fin polle. 
 
mån- Till vänster på kv vägen och sen slutet på mellanvägen. Fin ponny,se. Pigg ohc glad. Dock lite pigg och jobbig på väg hem, men gjorde fina skänkelvikningar iaf ;) 
 
tis- Longering skritt och trav ca 15 min. 
 
ons- Red till vänster på kv. vägen och över till mellanvägen till svarta hålet. Han var jobbig! men ändå lite kul.
 
tors- VILA- kallt
 
fre- Skritt nedre med carina. sbinkallt, men mysigt. tibbe pigg och glad. ca 1h.
 
lör- Trimm på ridskolan. SJUKT FIN HÄST! Skrev ett långt inlägg om det. ca 1h. 
 
sön- Uteritt med Jenny och Tove. Vi galopperade upp för en backe några gånger. Tibbe hade mycket energi och var väldigt pigg och busig. Jag lät honom bocka hur mycket han ville det var kul ;) Var ute kankse 30-40 min. 
 

Han bara är så <3

Kategori: Allmänt

Jan. 19, 2013

Kategori:Höst 2009

Kategori: Bilder

Våren 2009

Kategori: Bilder

idag var han värd pengar!

Kategori: Allmänt

Idag var hästen värd pengar :) 
 
Åkte med carina in till ridhuset idag, skönt med skuts och bra träning för tibben. 
 
Idag tänkte jag prova bettet ordentligt och försöka att rida igenom honom hyffsat. 
 
Började med att följa fyrkanten och rida skänkelviknin bara några steg in och sen ut på fyrkanten igen så det blev som flera småbågar. Jag vile att han skulle bli lydigare för sidförande och så försökte jag få honom att Hålla ställningen ohc inte spänna sig samt att baken inte fick hamna före, som den lätt göt med tibbe. gjorde så ett tag tills jag kände att det gick ok.
 
Sen gick jag in på en volt i trav och lekte lite med ställningen för att försöka mjuka upp honom och få bogarna på plats. och när jag bytte varv så gjorde jag en 8volt över i det nya varvet med honom utåtställd, så han redan var "rättställd" när jag kom i det nya varvet. För att jag inte skulle behöva "ställa om" så snabbt fr då blir jag lätt lite ryckig och tibbe blir spänd. 
 
sen fortsatte jag med skänkelvikningarna jag gjorde i skritt fast i trav ett tag. det gick bra med lite övertalning. Gick över till öppnor på långsidorna vilket faktiskt gick riktigt bra! Gjorde nån sluta oxå, dom sitter bra nu i trav. 
 
Eftersom han tagit det lugnt cå tänkte jag inte göra nån grej av galoppen, bara smyga in det lite diskret. Så ur en öppna fattade jag galopp och hade en idé om att fortsätta med öppnorna i galoppen. Försökta några gånger och fick til nåt steg då och då men,  den tanken fick jag slå bort snabbt. för tibbe blev lite het när han fick galoppera cå jag fick fokusera på att hålla hyffsat lugnt och kontrollerat tempo och bara rida på en volt och leka med ställningen som i traven. Jag gjorde det lite i galoppen i båda varven och sen gav jag mig. Han kändes faktiskt bra i galoppen ändå, han blev inte så blockerad på slutet utan då var han mest pigg bara.
 
överlag så var han fin idag! I skritt och trav var han hur fin som helst. Om han hade lugnat sig några snepp i galoppen så man kund jobba med den så hade han fått extra pluss, men han har ju faktiskt tagit det lugnt och han är ju väldigt oriden just nu överlag.
 
Känner mig riktigt peppad nu på att rida mer dressyr och få honom bättre, för han är ju som sagt lite oriden. Men idag kändes han faktiskt som den ponny jag slitit med i år och dar :) 
 

godnatt.

Kategori: Allmänt

Nu ska jag lägga mig och sova och jag har bestämt mig för att imorrn är en ny början. Då jävlar. 
 
Här är den där bilden föressten som jag har pratat om. Efter att jag försökte dricka ur vattenflaskan och han fick panik ;) Tibbe nybliven 6åring på denna bild ;) 

hej mina 3 läsare.

Kategori: Allmänt

sitter på skolan och funderar på varför just jag är så dum i huvudet...

Nyårs MÅL/ÖNSKNINGAR

Kategori: Nyårslöften

Hej. jag har funderat på vad mina och tibbes mål för i år skulle kunna bli. Jag vill inte sätta löften, eller mål som jag inte kommer nå. Så det här blir en mix. det här är ju saker jag vill med tibbe, så då blir det ju alltså som mål. men om jag inte uppnår dom så vill jag inte bli allt för ledsen. Så here it comes: 
 
Tibbe:
* Hitta en bra sadel som passar och ligger bra på tibbe som vi båda trivs i.
* Hitta en fin och bra känsla i dressyren igen. Det har vi inte haft (mer än enstaka fall) på nästan 1 år..
* Fota på honom mer! Och filma!
* komma över min kombinationsrädsla hehe så vi kan:
* Starta L:B hoppning.
* Starta ett L:B och L:A (om vi blir redo) dressyrprogram ihop (med valfritt resultat)
* Köpa en dressyrsadel
* Komma ihåg att Tibbe är Tibbe och att han aldrig menar illa.
* Inte bli arg på tibbe när han busar
* Jobba med Tibbe helhjärtat och få ännu mer förtroende och ge honom all tid och kärlek jag tycker att han förtjänar.
* Lära mig tömköra honom bättre.
 
För mig:
* Försöka vara en bra människa som tänker på andra och vill hjälpa till när jag kan.
* Inte ta på mig för mycket ansvar på en gång.
* Lära mig när kroppen säger ifrån och lyssna då. 
* Hålla mig någorlunda på rätt sida med skolan.
* Prata med folk jag litar på om jag grubblar över något istället för att hålla inne.
* Lyssna på folk som jag bryr mig om när de behöver prata om saker som de grubblar på.
* Stå upp för mig själv, säga vad jag tycker och inte låta folk stampa på mig. 
* Byta tanken till verksamhet och göra istället.
 
FEL! När jag läste igenom alla dom här målen (kraven/förväntningarna?) till mig själv, så såg jag. Alla dom  här sakerna, man kan inte göra det på samma gång. Jag ändrar det till det här:
 
Jag vill alltid göra mitt bästa och det bästa för både mig själv och folk i min omgivning och tänka positivt. Ta ansvar över mig själv och ingen annan, samt lära mig att inte ta på mig mer ansvar en jag kan ta (säga nej).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

utsläpp

Kategori:

har precis haft utsläpp i gamla stallet.tomt där utan tibbebus!

trött i själen

Kategori: Allmänt

mmm. trött.se. jag borde egentligen plugga gemu just nu, men jag ORKAR inte. känner mig mentalt utpumpad. är hos pappa nu och har pratat med honom. om jobbiga och mindre jobbiga saker. 
 
Mina ögon håller på att klappa ihop just nu och jag har nog alla olika känslor man kan ha i bröstet just nu. hur botar man det? haha
 

finast på jorden <3

Kategori: Allmänt

 
I mina ögon är du alltid den bästa.

nu när jag...

Kategori: Allmänt

börjar bli till åren så har jag lärt mig att när tankarna böjar snurra för mycket så börjar det bli dags att sova!
 
när jag väl kom till stallet efter hoppträningen förut så var jag lite trött så jag tänkte longera. men det sket sig. tibbe fick skritta runt på en pinsamt liten volt på stallplan i 15 min.. haha. han hade lika väl kunnat vila, men han fick iaf sträcka lite på benen?
 
nu är jag trött trött och trött. kollar lite på greys. och fasar inför skolstarten på måndag ;)
 
 

hej hejhejj

Kategori:

sitter på ridskolan nu och väntar på att leif träningen tar slut. har fortf. inte varit i stallet och ska rida och fixa allt. yey. hejdå ;)

i'm back :)

Kategori:

hemma nu. haft en mycket trevlig dag. hade först utsläpp och red runt kvarsätt med en tjej som heter jennie. imorrn tänker jag gå ner till ridhuset!

sen fixade jag till mig hyffsat och åkte till calle. åt och skitsnackade där en stund och sen gick vi på the hobbit. jag tyckte väl inte att den var skitbra, men den dög väl. var otrologt välgjord iaf :) sen blev det en kort kaffe hemma hos calle innan jag drog mig hemmåt. så en trevlig dag :)

imorn tänkte jag dra till med lite bilder på nya stallet om jag kommer ihåg :) kram!bio

Kategori:

nu ska jag snart se the hobbit :)

vilket jävla år.

Kategori: Allmänt

Sjukt vilket år jag haft. en känslomässig bergochdalbana. och mycket bra saker såklart.
 
 • Jag överlevde första året av gymnasiet.
 • Sommarjobbade för första gången OCH drev egen verksamhet.
 • Fick gå på sundsvall buissnes awards
 • Blev luciakandidat och fick ta del av flera otroligt fina upplevelser och det kändes underbart.
 • Träffat flera nya supermänniskor
 • tagit avstånd från flera idioter.
 • överlevt hem.
 • flyttat
 • köpt en häst
 • lärt mig av mina misstag.
 • utvecklats musikaliskt, lärt mig spela piano, gitarr och börjat lära mig ukke.
 • tagit tag i min egen musik.
 • äntligen tävlat  några lokala tävlingar med tibbe.
 • kämpat som ett as med honom hela sommaren/hösten- gav upp, bröt ihop och fick det att fungera igen.
 • upplevt hur det känns att nästan få underkänt i alla kurser jag läser i skolan.
 • sprungit tjejmilen
 
Vad har ni haft för år?
 
 
 
 

 

 

tibbes nya stall :)

Kategori:

nu har tibbe bytt stall. det gick bra att gå dit och sen blev det en heldag :) tibbe bekantade sig med mirå och sin nya box. och jag försöker lära mig hur allt funkar ;)
imorrn ska jag rida ut med en tjej (som jag inte vet vad hon heter) det blit nog skoj :)