Tjabalabbagabbanabbarabbakabba

Kategori: Allmänt

Hej :)

Idag blev en lite slitsam dag. Stod på framhoppningen på ridskolan från halv 2 till halv 7 och mellan och efter hjälpte jag till att bygga bana (när jag inte åt hamburgare då höhö) men många fina hästar ocv duktiga ryttare iaf. Klias i fingrarna på mig lite, Jag skulle oxå vilja ha en fancy storhäst och hoppa omkring med.

efter det åkte jag till tibbeboppen och kondotionstränade. Ville göra nåt som inte va så jobbigt. Räknade dock inte in att stå i lättsits störra delen av passet och hålla ihop duracellen. Dessutom var det typ 25 grader varmt så det blev liksom rätt tufft ändå.

Cool edit till ridpasset; det åkte förbi ett persontåg och två godståg när jag red ca 8m bredvid järnvägen. (Samanlagt asså inte samtidigt) och ett av godstågen kom framifrån när jag galopperade och tibbe rörde knappt på örat <3 (dessutom glömde han bort att låssas va rädd för gräset i diket. Hallå, gräs vet man ju kan äta hästar. Eller var det tvärt om..?)

Blev sjuuukt solbränd idag. Iiinte kul. Imorrn se det ut som att jag ska rida typ 7 på morgonen och sen kolla på tävlingarna. Imorrn känns det som läge att bygga fram ett hinder eller två :) sen ska jag kolla på tävlingar och om jag orkar/hinner så rider jag nasse. På kvällen ska jag till josefine, kul :)

Vad livet vill oss lära, är att framtiden är vår?

Kategori: Allmänt

 

blöbb

Kategori: Allmänt

har sånna där "klumptankar" som jag kallar det. tankar som framkallar massa känslor som blir en klump i magen/bröstet. jag har suttit och kollat på hästannonser, lägenheter och gårdar på internet. och nu blev jag sådär igen. ååååh, jag vill veta vad jag vill :( 
 
halvblundarn

Igår och idag med tibbe

Kategori: Allmänt

Igår:
Igår hade vi ett jätebra pass. fick lite wow-känsla i galoppen. började snäll med övergångar, kravlöst på form,  jag ville bara ha hans uppmärksamhet. Sen red jag öppna på ena långsidan och sluta på andra och stämde av då och då med avbrott/halt på kortsidorna i skritt och trav.
 
Till galopparbetet hade jag en bom på X och red på en hlt vanlig volt över bommen. Simpelt, men det blir roligare för både mig och tibbe. han bukar bli stark och dragigi i galoppen, och då är det oxå bra med en bom, för då kan han inte bängla på för mycket. För att behålla han uppmärksamhet så gjorde jag halt varje gång jag passerade "mittemot" bommen på volte. gjorde sen ny fattning från skritt.
 
Utnyttjade alla delar av ridbanan och red inte mer än några steg utan att det hände nåt. Kul tycker jag,  Extra skoj med det passet är att jag tänkte väldigt mycket på hur jag red. tex så spänner jag lätt armarna när jag rider sidförande, så jag tänkte extra mycket på det. Voila så blev ju såklart tibbe mer avslappnad ;) massa sånna småsaker filade jag på och av döma av tibbes fina arbete så blev det rätt.
 
idag:
det regnade så det blev ett till pass i paddocken. dock ett lättare skritt och trav pass. red lite serpentiner och volter där jag flyttade ut baken och försökte få honom loss i innersidan. sen visade det sig att han fuskade och flyttade bogen istället för baken, så då tog jag ner honom i skritt och gjorde massa framdelsvändningar. sen gick det bättre. 
 
Jag var lite opeppad idag (var det hela dagen, vet inte varför). Imorrn kanske han får vila, han har ju inte världsbäst kondis. tänkte prova skutta lite nån dag med honom. skoooj :)
 
 

hejj jag igen

Kategori: Allmänt

hejhej..
 
ikväll har jag sånna där tankar igen. varför kan livet inte vara lätt bara? alltså jag blir galen på mig själv. det senaste året har varit så sjukt gelet för min del, jag har fått tänka om både en och 60 gånger och så mycket har hänt. Tankarna snurrar. vad vill jag? vad ska jag göra nu? imorgon? om ett år? ska jag stanna i sundsvall? flytta söderut? kanske ut ur sverige? vad ska jag göra med tibbe? sälja? Ha kvar själv? förtsätta vara utlånad? skaffa storhäst? eller inte? vill ju ha min tibbebus? men han kanske mår bättre med nån liten tjej ändå? vad vet jag? ha jag honom för min eller hans skull? vänta och se? flytta hemifrån? plugga vidare? VEM ÄR JAG??? lol. ååh jag vet inte. VARFÖR är jag så kluven. så förvirrad som jag har varit den senaste tiden har jag aldrig varit. jag har verkligen ingen aning om vad jag gör med mitt liv just nu. eller vad jag vill eller borde. det är jobbigt. problemet är väl kanske att jag vill lite allt möjligt, men det är svårt. 
 
ja. allt jag vet är att jag har tusentals känslor i mig just nu, och tillsammans blir allting en stor klump som jag inte riktigt kan kontrollera. vet ingenting just nu. hjälp?
 
 

Hej!

Kategori: Allmänt

Ojoj, nu var det länge sen ja skrev. Hänt mycket på kort tid så har väl inte hunnit med mig riktigt. Ja när jag kom hem från seglingen åkte jag typ direkt till linköping. Det var roligt att va där. Tågatrul på hemvägen, första tåget körde ner en älg så det gick sönder, nåt tåg efter stod still i 2,5 h för blixten slog ner. Lol.

Tibbe är hemma nu iaf :D så skönt. Han är lika mysig som vanligt. Kanske att han har blivit liiite gubbig. Men han är ju typ gubbe nu satt ;)

jobbb

Kategori: Allmänt

Hej!
Min hästabstinens börjar bli lite för stor, och jag är avundsjuk på alla som har häst. Så jag tänkte att jag kunde försöka hitta nåt kvälls/helgjobb och skaffa typ en foderhäst eller bara bli medryttare på nån. till hösten alltså. om jag fortfarande känner fört. Iaf skaffa ett jobb vilket som. luddigt. aja. Har impukssökt till bigboy, och när jag kommer hem till Sundsvall tänkte jag skriva ut ett ordentligt CV och gå runt och dela ut. lär ju inte få nåt, men ändå. Om nån har nys om nåt, SÄG TILL!!! haha....
 
aja. Spanar ju. har hittat två hästar, som jag spanat på länge och några fler som ska säljas, men som jag tänkte höra om dom skulle kunna tänka sig att låna ut till sommarn. kuuuul ju :)
 
och ååååh tibbe vill hem till mamma. nu är jag inne i en såndär hästperiod igen. jag vill ha tibbe och en storhäst. har inte råd, så tänkte skaffa helgjobb. men när ska man leva då? med skola och vänner? Plus att jag vill skaffa lägenhet. haha jo tjena, detta är en fantasi. typ. om jag inte hittar ett torp nånstans ;) övergivet och ihopfallet.
 
skit samma. just nu är jag så kluven. musik/hästar/musik/hästar. jag älskar ju hästar och att rida. jag älskar musik. och pendlar mellan det heeela tiden. ska jag söka till London? då är hästarna att fetglömma. Stockholm då? då kanske mamma kan flytta med och vi kan dela på en gård med två boningshus? då kan jag ha tibbe och en storis. det enda jag är säker på i allt det här är att min gulliga pluttetibbsebus stannas hos mig så länge båda lever. för han är minminminminminmin. och min. plupp <3 så länge det är möjligt alltså. Men ETT år till tills allt kan skridas till verket ändå. kanske borde prata med mor min??
 
deepshit. vi får väl la se va framtden för med sig. men jag vill allt just nu. seriöst. haha...
 

Läääängtar

Kategori: Allmänt

4 dagar kvar tills min gulliga mysiga ponnytok kommer hem! Saknar hans mule och att krama och pussa på honom och att galopera fort och bara titta på honom. Och prassla med papper för att han ska gnägga gulligt <3

Borta bra meb hemma bäst

Kategori: Allmänt

Kom hem sent igår kväll, stoppade i mig maxmat. Och sen däckade jag. Vi sträckseglade i 12 timmar från bönhamn till söråker. Trött!!!

Nu sk jah duscha och sen ska jag träffa maja ;) vi har inte setts sen i påskas så det ska bli roligt ;)

Det var iaf en rolig upplevelse att långsegla sådär. Nu har jag upplevt det mesta och jag stoppar det i min seglarväska :)

Ps. Man ser liiite skillnad på havet när de va stiltje hahaha

Update från lisa simpson

Kategori: Allmänt

Pappa har döpt båten till lisa simpson, för den är gul. Period. :)

Idag var ett litet äventyr. Igår blev det stiltje så vi guppade i 0.6 knop i flera timmar, vilket gjorde att vi tillslut fick ta motor in till skagshamn vilket gjorde att vi inte tog oss till trysunda som vi tänkt oss och to slut på hälften av bensinen. Så idag seglade vi till ulvön för att tanka men sånlart var deras tankar inte igång. Men ett toalettbesök fick jag iaf (man lär sig uppskatta det lilla efter att ha använt båttoan, huvva...) justja, vi hittade inte in dit först, vi missbedömde kursen så det tog typ en och en halv timme länre tid.

Så det blev en omväg. För att spara tid så lagade vi mat i båten mitt på bottenhavet. Vid det. Här laget hade det blåst upp bra så vågorna var ca en meter höga. Pappa glömde dock stänga av lågan u köket innan han ställde in det i skåpet igen så det började brinna i taket hehe... Så nu är det ett fint hål där.

När vi kom till bönhamn så fick jag en tour av pappa (han var här mycket på somrarna.) och sen visade det sig att det kosstade 130 spänn att sova över, fine. Sen var servicehuset låst med kod och numret vi hänvisades till ledde bara till en telefonsvarare. Jag och pappa var less och tänkte inte betala. Jag hade dessutom sett fram emot att duscha. Sen kom det några damer och gav oss en kod, jag blev glad, men när jag ska slå på duschen kommer det inget vatten?! Jaha, då visar det sig att det kostar fem kronor var 4e min. Seriously tänkte ja och duschade håret i Handfatet. Det tog en stund och var bökigt men så fick det bli.

Vi träffade en jätterolig tysk här i hamnen som seglade från tyskland den 1a maj och är påväg nårrut. Coolt :) annars är det jätteksönt att va ute på havet. Borta från civilisationen liksom.

Nu sitter jag i båten och myser. Snart ska vi sova och imorrn siktar vi på att komma fram till härnösand.

Pus och kram skumbanan, ses nån gång :)


Hej!

Kategori: Allmänt

Nu är vi iväg och ska till nordmalin. Hämta båten! Åkte precis förbi skuleberget. Jag fyllde år igår så det var fest hela natten typ och jag somnade kl 4. Trodde jag var ganska pigg, men jag somnade tydligen innan vi hade kommit ut från parkeringen :p

hejjee

Kategori: Allmänt

idag var vi tetris på skolan. kul. 
 
nu har jag kollat på en film. funderar på att kolla på en till. vet inte.
 
imorgon fyller jag år. och det är tio dagar tills tibbe kommer hem och jag får sommarlov. imorgon är en bra dag, då ska jag vara glad. jag ska ha grillfest och äta tårta. och vara glad. Godnatt.