snart så.. <3

Kategori: Allmänt

Saknar pluppen såå mycket! Det svider i hjärtart. Men snaart så ska vi pussas igen (eller jag pussa honom...) :')
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen!!

Kategori: Allmänt

Idag skickade jag in den sista uppgiften i skolan, det kändes SÅ skönt! eftermiddagen spenderades i musikhuset med emma, sen gick vi ner på stan och åt  glass :) 
 
När jag kom hem såg jag på tv och sen åt jag jättegod middag, räksallad med vattenmelon och grejer! <3 Det är något med sallad och frukt på sommaren. 
 
Nu har jag bestämt med pappa när han och jag (och felix) ska gå på handledarkurs. den 18e juni. Sen äre bara körkortstillståndet (kan man fixa det innan kursen??) och så äre bara och tuta och köra, bokstavligt talat :)
 
Ja, annars rullar livet. Har en känsla av att den här sommaren kommer gå väldigt snabbt! Har några roliga resor inplanerade, tibbe kommer hem, jobb osv :) kuuul :) 
 
 

Hej.

Kategori: Allmänt

Sitter och ser på tv och dricker en kopp te. Senare är det insåredovisning. Jag har ärligt talat panik. Jag har inte gjort en enda bra redovisning och den här kommer nog vara lika traumatisk som de andra. Haha.... Hej f.

Lämna mig ifred, för jag orkar inte mer

Kategori: Allmänt

Körkonsert ikväll. det var bra. kul. imorrn ska jag till nasse. det är kul. snart fyller jag 18 och får sommarlov. Det är kul. sen åker jag iväg coh seglar. Det är kul. Vidare till linköping med bästa maja. Det är kul. hämtar tibbe efter det. Kul. har honom hemma resten av sommaren. Ungås med mina vänner. Jobba. Gatufesten. allt är kul. 
 
Varför känner jag inget? Torka bort det där vidriga leendet, för du menar det inte. 
 
 
chalalala såklart det är tonårshormoner. 

edit...

Kategori: Allmänt

Arg, svar ja. Det är tanken som räknas, sägs det. Om du visste vad jag tänker skulle du inte behandla mig som du gör. För jag är inte anledningen till dina problem, du är det. Nej, det finns inga blommor, för du tog allt jag hade och det som var kvar efter det. 
 
Saker blir aldrig "bra" automatiskt. Jag kan släppa allt, men jag glömmer fan aldrig det du säger.

Jajjemen

Kategori: Allmänt

Ska vi ut och äta eller?
 
"Nu måste jag ju betala en stallhyra som jag trodde jag skulle slippa. Det blir så dyrt. Och så är det ju massa födelsedagar som dyker upp. Måste hushålla vetu. OCH hämta hästen, det kostar ju säkert en tusenlapp" 
 
Jag kan läsa mellan raderna. Jag kan känna. Ja, jag blir ledsen när du ALLTID skyller allt dåligt i ditt liv på mig, som att du slösar pengar på cigg, snus och skräpmat istället för att spara när du VET att det är morsdag. Men såklart. Det är mitt fel. På samma sätt som att när jag visar att jag blir irriterad när du frågar om jag vill har spaghetti och köttäfärssås på morsdag istället för att äta ute eftersom jag tar alla dina pengar.
 
Då har JAG återigen förstört allting. igen. 
 
Välkommen till världen Lovis. 
 

Vad hjärtat önskar

Kategori: Allmänt

Jag lovade mig att jag aldrig skulle ge dig en del av mig. Jag sa att jag inte behövde dig. Men jag vill ha dig här. Jag hatar att jag gillar dig så mycket.

21 dagar

Kategori: Allmänt

Om 21 dagar. Den 15e juni så ska jag krama om min fina ponny. Om 22 dagar ska jag rida ut på honom och njuta. När livet är perfekt.

Hellaou

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade jag prov hela fm och på svenskan hände inget vettigt. Åkte ner och kollade på mösspåtagningen på torget. Sen fick jag nasses ev framtida sadel. Provar den i helgen då :) pratade med henna sen om massa saker. Man ska nog lyssna på äldre för dom har ju redan gjort misstag åt oss som vi kan lära oss av.

Se. Cyklade jag hem och har sett på tv sen dess. Huvudvärk hej!

Godnatt!

Nasdag 21/5

Kategori: Allmänt

ingen ridning, Behandlad! 
 
 

Long time no see

Kategori: Allmänt

Hejhej!
Idag försov jag mig i vanlig ordning! Det gjorde inget dock för jag hade "hemmalektion".
Vid lunch kutade jag till frisörn och klippte mig. Det försvann nog en dm iaf och ny ser håret inte ut som svinto längre :)

Sen inså. Gick bra! Börjar få till låten lite nu :) fanny fyller 18 idag så vi fikade gofika, muums!

Efter skolan så har jag faktiskt BARA pluggat fram tills alldeles nyss. Är helt slutkörd i skallen. Så nu ska jag nog somna till tvn.

Nasdaq 19/5

Kategori: Allmänt

Egentligen skulle jag ha jobbar med bogarna idag, men det visade sig att det var vänster bak som han behövde jobba med idag! 
 
Jag försökte mig på några steg diagonala slutor. För höger skänkel gick det okej att få med baken, men då fick jag passa så att han inte ramlade undan för skänkeln för mycket, att han faktiskt gjorde det ordentligt. För vänster skänkel ville han smita med bogen, och det som är bra med sluor är att han inte kan göra en sluta om bogen inte är på plats. Det märkte han såklart och försökte ett alldeles egenpåhittat 3-stegsprogram för att komma undan:
1. Istället för att flytta åt  höger så flyttar man helt enkelt vänster, lovis kanske inte märker att jag går åt fel håll!?
2. Det funkade inte, då försöker jag förböja mig åt vänster och smiter med bogen!
3. Funkade inte heller. Då står jag still!
 
Så gjorde han VARJE gång i samma ordning haha. Dålig fantasi ja ;) Men jag fick till några steg, och det är ju trots allt det som räknas nu i början. 
 
Jag gjorde mest slutor idag, eftersom han "bråkade". Gav mig när jag var nöjd och avslutade med bara några halter för att han skulle tänka på nåt annat än de jobbiga slutorna i slutet. 
 
I övrigt så kändes ha pigg och mjuk, trots att han gick lopp dagen före (kom tvåa, duktig!). 
 
Nu har jag märkt att både vänster bar och höger bog (vanlig kombo) spökar. Så jag jobbar på med det! Pratade med Henna om att man skulle ta och fixa några bommar han kan traksa över, för att få lyfta lite extra och jobba med ryggen (en av anledningaren för att jag rider honom är att han ska muskla sig mer på överlinjen). Henna tycker även att han ser så lugn och fin ut i hagen nu så han tycker jag ska ge mig ut i skogen nån helg :) Skoj. 
 
 

Blairghatshigh

Kategori: Allmänt

Hej!

Idag har jag suttit instängd med öriga es elever i blackbox på skolan. ett svartmålat fönsterlöst och syrefattigt rum. VI har lssnat på es3ornas utvärderingar av deras pa/uf. Det är intressant egentligen men när man har suttit ett tag och man börjar få ont överallt så blir det tungt. 

 

Efter skolan hade jag planerat ett långpass i ryggis, MEN när jag skulle ta på mig skorna så visade det sig att dom är hos pappa så jag sket i det. Tänkte jobba med min sv uppsats istället, men motivationsnivån och koncentrationn låg väl på typ -13 så jag sket i det oxå efter ett tag hehe.. Städade hela lägenheten istället och nu ska jag duscha. Efter det tänkte jag göra ett nytt försök med uppsatsen. Vill stryka den från min att göra lista!!

 

Hejdå! :)

 

Nystädat kök. Fräsch känsla!

Nasdaq 14/5

Kategori: Nasdaq

Idag jobbade ja vidare mest med skänkelvikning och halter. Nu förstår han verklige. Sidförande. Jag mÅste passa så att han inte flyttar ut baken istället för runt skänkeln. I vänstervarvet är bogen ute och cyklar fortfarande men jag tycker att det har blivit bättre. När jag gör halt i vänstervarvet vill han inte hålla ihop sig så jag får göra halterna vid staketet för att hjälpa honom.

På slutet provade jag några steg i trav för att se hur han reagerade. Han orkade inte trava i mer än några steg och det var väldigt obamanserat. Det gick inte att rida lätt i. Han var snäll iaf.

Nästa gång jobbar jag med att ha honom utåtställd på volt. Jag måste få koll på yttersidorna!

Mysigt med kissen

Kategori: Allmänt

 
 
 Mamma är bortrest i veckan så jag är ensam hemma. Det är ganska skönt. Jag och oliver myser, eller ja just nu är han i ett annat rum :P 
 
imorrn har vi nationellt prov på skolan som jag kommer missa. kuuuul. missade senaste oxå -.-
men en positiv grej är iaf att jag ska göra mitt grammatikprov på ons. Då är det ur världen iaf. alltid något!
 
 
men jag har varit med om det förut, skolskiten haha. Så jag har lärt mig att på nåt mysko jäkla vis så klarar jag det alltid. Så innerst inne så vet jag nog. 
 
nu ska jag kanske gossa lite mer med kissen, attentionhore ;)
 

Ååhhheeeeh

Kategori: Allmänt

Jag ska gå om 4 min. Ligger i sängen i morgonrocken. Tror inte det finns hopp om att komma i tid idag heller? Jag lär mig liksom aldrig att 45 min inte räcker till att bli klar? Aja. En min kvar. Kanske bäst att klä på sig?

Nasse 11/5

Kategori: Nasdaq

 
Jag fortsatte med volterna från förra gången ohc det märktes lite skillnad. Jag tyckte att han tog skänklarna bättre när jag formade honom runt. I vänstervarvet stack han fortfarande iväg med yttersidan men jag tyckte ändå att jag kunde parera det lite bättre än förra gången stundtals. Efter att ha ridit volterna att tag så började jag försöka flytta för skänkeln. Red på fyrkanten och flyttade honom bara 2-3 steg skänkelvikning mot mitten. Han tar båda skänklarna, men han flyttar bättre från högerskänkeln än för vänster. För vänster skänkel så sticker bogen iväg ibland istället för att baken flyttas. Men för höger så flyttar han baken. 
 
Avslutningsvis så gjorde vi några halter och jag försökte få honom att hålla ihop kroppen bättre. Det gick över förväntan. I igångsättningarna försökte han slå sig fri ibland. 
 
Hanna tog kort, vilket var bra för då fick jag lite bekräftelse av det jag känner på ryggen. Det jag främst la märke till är att jag vill att han ska komma längre in under sig med bakbenen både i halter och annars. men det kommer! 
 
Nästa gång: Fortsätt med skänkelvikning och halter. Börja introducera framdelsvändningar´. då ser jag om han förstår att han ska flytta undan med baken. och det är mjukgörande.

Seriöst...

Kategori: Allmänt

Stalljourerna håller på att ta kål på mig1 Jag är så himla less på dom. Imorrn ska jag och mamma ha utsläpp. Problemet är bara att mamma åker bort? Så hon kan inte. Vi får inte tag på carina. Dessutom vet inte jag hur hästarna ska stå i hagarna för det ändras hela tiden. Så mamma kan inte och även om hon kunde så måste vi ändå få tag på carina för annars kan vi ju ändå inte släppa ut dom.
 
Om jag vore i stallet varje dag coh faktiskt hade en häst där så kanske jag skulle bry mig mindre men det faktum att jag betalar förr att åka och släppa ut hästar en gång i veckan och kvälla en gång i veckan är inte så kul.
 
Lämnade bort hästen men är ändå fast. yey. 
 
 

Bilder Nasse 11/5

Kategori: Allmänt

Dör så göllig han är ;)
Hanna har fotat alla bilder. Nasseponken.
På vissa bilder ser man att han flyttar in baken under sig när jag trycker med skänkeln och i hörnpasseringar så ser man att han är avslappnad i innersidan och runt skänkeln :) Det tar sig!

 
 
 
 

Yolo

Kategori: Allmänt

Ligger i soffan med mensverk from hell och ser på flintstones. Yolo?

Jamen dåså

Kategori: Allmänt

Slut på bensin. Tack o hej typ.

Dagen började med att mysa på altanen i vårsolen, sen cyklade jag ner på stan och köpte strängar till pappa. Vidare till nasse som vi skulle prova sadlar på. Det är såååå mycket enklare att hitta sadel till storhäst.. 1,5 år till tibbe och ett dygn till nasse ;)

Efter det cyklade jag hem igen och bjöd hanna på middag och sen cyklade jag ner till stan IGEN och lyssnade på pipelines onscafé. Man kan tycka att dagen är slut sen, men då stod ett 1,5h danspass på schemat.

Chair pole provade jag. Det var otroligt roligt och sjukt jobbigt. Så trött i armarna att jag knappt fick av mig linnet hemma haha. Och jag kommer nog ha blåmärken lite överallt imorrn. Men sjuuukt kul vare.

Sist men inte minst så skulle man ju ta sig hem igen. Helt slut var jag och tjurig som man är så skulle jag fan klara backen till granloholm ändå. I did ;)

Så. Fullt upp och kul. Älskar att ha mycket att göra utan att det blir stressigt. Har börjat cykla/gå till ställen nu och det rekomenderas. Du sparar pengar och får träning på köpet.

Imorrn ska jag på hattparaden och kolla när nasse startar och hämta hans sadel :)

Nu- SOVA

Tatuering

Kategori: Allmänt

Funderar på att tatuera mig. En not/g-klav eller liknande. På handleden, alltså ej så stor. Här är några bilder:

Kom med åsikter!!!!!

Nasdaq 7/5

Kategori: Allmänt

Red ca 20 min i skritt i hagen.
 
Jobbade först med att han skulle följa fyrkanten och i hörnen vända RUNT min skänkel istället för att lägga sig på den och "välta inåt". gjorde det i båda varvan. Han la sig lite på högerbogen vilket gjorde att han i höger varv föll innåt mot skänkeln och i vänstra varvet istället lutade sig mot staketet. Detta korrigerade jag genom att försöka få honom att i höger varv gå undan för innerskänkeln samtidigt som jag ledde utåt med yttertygeln. I vänster varv hade jag lite rakare yttersida och var noga med att verkligen "leda" in framdelen runt skänkeln. 
 
Sedan utökade jag med att lägga en volt i två hörn/varv. Detta för att stämma av att han förstod hjälperna även när han inte hade staketet till stöd. I höger varv gick det ganska bra, när han la sig på skänkeln gick det hyffsat att trycka ut honom. I vänstervarvet har han svårare, så jag gjorde samma sak där som förut, rakare yttersida och stadig ytterskänkel. 
 
Överlag så kändes han väldigt lugn och "openminded" idag. Han tog till sig det jag bad honom utan att tjaffsa. Några gånger blev det missförstånd och då stannade han och väntade på instruktioner istället för att bråka. 
 
En skillnad från sist är att han förstod mina korrigeringar bättre coh jag kände flera gånger att han flyttade undan från skänkeln ordentligt. 
 
 
Nästa gång:
Fortsätta jobba med volterna i hörnen. Börja introducera skänkelvikningar mer om han känns redo/på humör. 
 
 

Bibbebus

Kategori: Allmänt

Saknar Tibbe!

Saknar tibbe. Annars mår jag väl. Imorrn ska jag rida nasseman. Det är kul iaf. Inså redovisning imorrn. Panik. En månad kvar i skolan och sen jääääävlar. Gonatt!

Dör <3

Kategori:

Typ den ärligaste blicken jag sett i en hästs ögon.