Tillbaka

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma, hade gryyymt kul i stockholm!!! Med johan och kattis och Malin!

Igår tränade jag för M igen, det gick bra. Vi galoperade över en bom och tränade på samma sak som förut med balansen och sånt. Sen så red jag på en upphöjd bom på en 20-meters volt. först på 22 steg, sen 20 och sen 24. Det gick ASBRA!!! Verkligen, jag trodde inte att jag skulle klara det :)

Var inte så j*vla snabb med att trycka ner...

Kategori: Allmänt

Blev lite irriterad precis nu.... Älskar hur folk inte tror på att tibbe är så pass "svår" (misstolka inte) som han är...

Han är ju inte direkt svår att få att se fin ut, böja på nacken och så. Det svåra med tibbe är att kunna honom. Att kunna rida honom rätt, att kunna rida honom i skogen (det kan verkligen inte vara det lättaste om han sätter den sidan till), att få honom att vilja samarbeta. Det svåra med honom är att han är så jäkla känslig. du kan inte bara hoppa upp på honom och rida, du måste veta hur han fungerar. och om han blir hetsig i skogen är det inte bara att "säga åt honom", utan man måste lirka med honom och få honom att vilja göra det du ber om. Det är det som är svårt. Samma sak i hanteringen. Du kan inte tvinga honom att gå snällt till och från hagen, du kan inte tvinga honom att gå in i en transport osv. Det går bara inte.

MEN- när man lyckas med det och när man väl har lärt sig honom och fått honom på sin sida. Då är han inte en svår häst, snarare tvärt om. Man behöver liksom bara tänka det man vill göra, han är verkligen helt galet underbar. <3

Jag försöker inte få honom att framstå som välrldens svåraste häst nu, jag vill bara försöka förklara hur han är.
Jag brukar ibland för höra att det är tibbe som gör allt, att jag inte är så duktig, utan det är tibbe som bara gör alllt jag vill utan vidare. Och det gör han ju i princip nu. Men vägen dit, den var fan inte lätt.

Senast igår hade jag två diskutioner om honom i stallet... Jag sa att jag inte vill låna ut honom för att han inte funkar med andra ryttare än mig. Då sa hon att "ja, det är ju klart att man tycker att man rider sin egen häst bäst". Men det är inte det det handlar om. Varje gång nån har ridit honom förutom jag, tex om jag har varit bortrest. Så han han varit konstig flera veckor efteråt. Och han har stuckigt, varit hård i munnen och inte gått ett steg rätt coh därför fått spänningar och blivit stressad.

Jag kommer ihåg några saker som folk har sagt:

"Jag blir så irriterad när du rider på tibbe, det ser ut som att du bara sitter där, men jag vet hur jävla svår han är."
"Jaaa. Du vet ju hur han är, det är ju du som har skapat honom. Han var ju en gangster."
"Idag fick jag prova rida tibbe litegrann, och det var INTE lätt. Han är helt ärligt den svåraste ponnyn jag suttit på."
"Näää, jag vill inte rida honom, jag ser hur han håller på.  Jag vill inte rammla av..."
"Jag önskar dig en ny häst. Du är alldeles för duktig för att rida den där ponnyn, han kommer aldrig kunna bli nåt. I vissa fall kan ryttaren lyfta upp hästen, men Tibbe förstör bara din ridning."

Flera av dom här komentarerna har jag fått av tränare.

Och flera gånger har  jag fått trevliga lovord osv och andra gånger har folk tryckt ner oss. Dom som har gett oss dom negativa komentarerna är för det första okunniga som inte ser den kapacitet han har inom både hoppning och dressyr. Alla dom trevliga sakerna folk säger tar jag åt mig av, såklart. Det jag vill säga är att jag är så jävla less på att folk ser ner på honom. Varför? Jag ser inte ner på era hästar. Det finns ingen anledning att göra det heller. För tibbe är den roligaste och trevligaste hästen jag har träffat. Han är verkligen helt igenom godhjärtad och jag är så tacksam över att jag har honom.

Jag vet.. Huvudsaken är att JAG vet hur allt ligger till. Det är ju ifs sant. Men jag blir såklart ledsen av att höra när folk förklarar för mig hur dålig han är. Bara för att vi inte är världens tävlingsekipage. Men lägg det på mig då. För att HAN skulle hur enkelt som helst kunna gå MSV hoppning och L:A dressyr med BRA resultat. Men jag. Jag är inte intresserad av det. Så se inte ner på honom isf, se ner på mig.

Även fast ni tycker massa saker, folk gör det, jag med. snälla håll det tyst. Jag tar gärna emot beröm och KONSTRUKTIG kritik. Mn saker som bara är avsedda för att få mig att må dåligt och trycka ner, dom kan ni spara.
För det spelar ingen roll. Tibbe kommer stanna hos mig och let's face it. Det är ingen tvekan om att han har det bra hos mig. Han är välriden, välmusklad, glad och pigg och busig osv.

¨

Nu har jag kommit ifrån allting helt. Men jag vill avsluta med att säga att Tibbe är inte svårare än nån annan häst, jag är inte duktigare än nån annan ryttare. Men jag känner tibbe och han känner mig. Och jag försöker heller inte säga att jag har gjort ett sånt himla bra jobb med honom, för det första vet jag inte hur han var innan jag fick honom. Men han var inte i kondition då. Och jag klarade inte heller av honom i början, det tog tio månader innan jag förstod minsta lilla av honom.

Men jag älskar honom, och kärleken övervinner allt <3

Mot stockholm

Kategori: Allmänt

Åker till stockholm snart! Efter att ha köpt dom röda ridbyxorna igår blev jag jävligt peppad på att köpa ett klarrött JW schabrak på shs. Vi får se vad jag får med mig hem. Klarrött och marinblått (även lite vinrött) är tibbes färger, så vi får se.

Det som står på inköpslistan är iaf:
* Schabrak
* Tröja
*Ridbyxor

Kommer inte ha råd med allt, men ajaa

Lite shopping!

Kategori: Allmänt

Köpte lite grejer igår! En vattenhink, grimskaft, ridbyxor och två par skor!


igååår

Kategori: Allmänt

Igår så klippte vi honom. Han fick ett hjärta på rumpan oxå xD
Sen var det skoning och sen skrittade jag övre och nedre med tova. Efter det var det däcka i sängen som gällde, och den vaknade jag klockan 10 idag. Känner mig sämre idag än igår tyvärr :( Men jag får inse att jag måste vila idag så det blir typ vila eller longering för ponnyn idag. För imorrn drar jag till STOCKHOLM!!! :D

Dagen

Kategori: Allmänt

Eftersom jag är sjuk (suck) och hemma så har jag inte så mycket inplanerat annat än tibbe.

Malin och jag ska klippa honom, han ska vinterskos med sulor och brodd.

Sen ska jag skritta ut eftersom han jobbade på hårt igår. (kan inte säga att vi hoppade för 30 cm bommar räknar inte jag till hinder :P)


haha älskar den här bilden, tibbe tuggar på kameraväskan xD

Hoppträning (igår)

Kategori: Allmänt

Skriver om hoppningen idag eftersom jag kom hem typ 11 :P

Vi gjorde en otroligt simpel, men VÄLDIGT svår övning. Vi red på två uphöjda bommar på ena långsidan med 6 galoppsprång mellan. Vi skulle pricka precis rätt och hästen skulle vara i balans hela tiden, annars fick den inte springa ur svängen efter övningen. Då skulle vi göra halt i fem sekunder och sen börja om.

På andra långsidan skulle vi galoppera på kvartslinjen med hästen lite utåtställd. Så rullade vi på tills det funkade, dvs typ 1000000timmar. tibbe försökte som vanligt gasa i svängen efter hindret och när jag då gjorde halt blev han INTE glad. haha. Då skulle han inte gå fram sen uten då jag bad honom gå började han backa, kicka och resa sig.. -.- Men efter ett tag insåg han att han fick springa och skutta över bommarna om han lyssnade på mig så då skötte han sig!

Överlag är jag nöjd!

Tibbe och jag skuttar över bom våren 2010.

Jäklar

Kategori: Allmänt

Asså det här är ju helt SJUKT! Visst lite väääl mycket ibland men OJ vad hon är duktig! <3<3

That's what you get for beeing fun!!

Kategori: AllmäntBakgrunden till denna video r att Bam margera blev överfallen av en 59årig tans som slog honom i huvet med ett basebollträ!! För att hon hatar honom. Ja.. Titta på viedon,  den är ganska rolig faktiskt!

Hemma

Kategori: Allmänt

Är hemma från skolan idag. Eh jaa, lite personliga orsaker till det (if u know what i mean)

Men jag tänkte försöka jobba lite skolarbete hemma och städa upp lite för att hjälpa min fina mamma. För er som inte vet så bor jag coh min mamma ensamma i ett storrt radhus och eftersom mina syskon har flyttat hemifrån och min låssaspappa jobbar och bor i stockholm så ska vi flytta. Så mäklaren kommer på onsdag och ska knäppa kort och lilla mamsen är stressad för hon tror inte hon kommer hinna städa klart. Så jag tänkte hjälpa henne lite idag så hon blir överasskad när hon kommer hem :)


Jag älskar dig mamma <3

Om nån har en timme över...

Kategori: Allmänt

...Så tycker jag verkligen att ni kan titta på detta. Det handlar om Steve-O (från jackass). Helt sjukt och helt fantastiskt och så jävla tragiskt på samma gång.


Höst

Kategori: Allmänt
Höstbilder som jag knäppte på väg till skolan för nån vecka sen!Tyx? Jag blev väldigt nöjd med vissa av bilderna :) Lekte lite med ljuset och så!

uhuuu

Kategori: Allmänt

Känner mig deprimerad :( 

Känner mig lite nere just nu :( För lite olika saker. Har haft lite ångest dom senaste dagarna över skitgrejer (som vanligt) Och så är jag lite deprimerad för att star for life är över för det var så himla roligt :') 

Men min tokiga sura pms ponny gör mig gladare :) Han fina lilla ansikte och hans fula tänder som ser ut som åsnan i shrek! <3

 

Sura hästar och dåligt väder :P

Kategori: Allmänt

Hm.. Idag har det regnat hela dagen. Men jag och tova trotsade vädret och skrittade ut en timme! Men våra hästar verkade inte imoponerade av trotsandet, dom ville helldre stanna hemma, iaf tibbe.

Han försökte gå hem fyra gånger.. -.- Genom att resa sig typ 35 cm och plöja genom snårskogar och diken. Men det funkade inte såklart.

Vera var också super pmsig idag, hon försökte sparkas och tränga in oss i väggen i gången idag :P

Plus att tibbe gjorde VÄRLDENS mest failade studshopp när vi skulle ta in honom.. xD Haha han hoppade rakt upp i luften och vände ett halvt varv med benen spikraka medan han typ "nöffade" hahaha xD Jag och tova höll på att dö av skratt. Sen lyste det ponnybus ur ögonen på honom hela vägen in i stallet ;D

Helt sjukt häftigt!

Kategori: Allmänt

Hemkommen från star for life konserten.. Helt sjuk. Är översvämmad med känslor. Nu finns det ingen utväg. Det här är vad jag ska göra. Vad jag föddes för att göra. Så jäkla sjukt. Ååhååhhh jag kan inte skriva ner nåt nu för jag är aldeles översvallad. Nu jäklar kör jag igång på riktigt med uppdrag följa mina drömmar. Börjar med att slänga iväg ett mejl till universal music....... När jag kommit på hur jag ska skriva. Och att spela in en demo så jag har nåt att visa upp. :)

Galet pigg häst

Kategori: Allmänt

idag har jag gjort jordkonst med emma, fanny och ronja. Det var lite långtråkigt, men det funkar! haha

sen åkte jag till stallet och tänkte rida innan det blev mörkt. Och det hann jag! Vi red mellan mastbacken och hovstallet (enda stället där det var relativt mjukt.) och först gick det jättebra, han kändes super. Men det fick han galoppera lite (har inte galopperat ute på över en vecka pga kolmörker, is och sadellöshet) och DÅ blev det krut i ponnyn. Han gjorde även ett halvlamt försök till att försöka gå hem. Men det gick inte så bra, så han gav sig ganska snabbt. Iaf, galoppen. Han studsade, galopperade sidled, fäktade med frambenen och gjorde kosparkar. Han var helt galet pigg haha! Men det var jättekul jag bara skrattade åt honom! Sen skrittade vi runt ridskolan som avskrittning.Sen väl hemma så gjorde jag och mamma kantarellsoppa, muuums!Nu vänstar jag på att klockan ska bli 7 för då är det VAMPIRE DIARIES!!!!

...

Kategori: Allmänt

Blir så jävla less ibland på folk som inte bara kan erkänna när nån har gjort nåt bra eller hjälpt en. Utan man tar bara all cred för det nån annan har gjort och vågar inte ens erkänna att det var jag. Det är inte första gången det händer, och jag HOPPAS att det är sista. Det är inte mitt fel att jag "råkar" hjälpa ibland. Men gör det så jävla ont att visa att jag hade nåt med det att göra? För jag kommer aldrig visa det, men jag hoppas att DU vet att jag och alla andra vet vad jag gjort.

charm-knutten?

Kategori: Allmänt

Idag blev det longering för Tibbes del. Det var stenhårt i marken så vi tränade bara lite övergångar mellan skritt och trav. Tränar på att han ska lyssna på röstkomandon tex trava, galopp osv.
Komandon frammåt tar han varje gång, men han tog kanske 3 av 30 bakåt.. Suuuuck. Nonchalant? komandot ptroooo har han väl kunnat hundra år? 8)  Lite charmigt är det ju att han är så pigg och glad, men jobbigt på samma gång för han lyssnar ju inte!

Jag hoppas även att jag kan klippa honom typ imorrn eller på lör :P För björnpälsen han har nu lär ju inte uppskattas!! (av mig)


Kort päls= gillas!

Senaste dagarna

Kategori: Allmänt

De senaste dagarna har jag inte haft så mycket för mig. Gått i skolan osv. Jag coh tibbe hopptränade i måndags. En VÄLDIGT mycko hoppträning, men en nyttig sådan!

I förrgår skrittade jag ut övre och nedre med moa. Och igår fick han vila eftersom jag inte hen. Var tvungen att göra lite stallarbete som andra skulle ha gjort men är för lata för att göra.. :/

trimmat

Kategori: Allmänt

i ridhuset två dagar i rad nu, känns inge bra :( Jag vill inte va i ridhuset så ofta för det sliter på dom och det är tråkigt.

Men är det stenhårt i marken och hästen har mycket energi så är det så. Han har iaf varit fiiin. skitpigg men fin.

Imorrn ska jag nog hoppa för mattias.

Sadeln ligger bra, men den åker fram på honom. Jag ska testa he på en svanskappa, det kanske kan duga tills jag hittat ny. För om den inte gled fram så skulle den ligga perfekt.


saknar <3

Och vidare nu.

Kategori: Allmänt

Äntligen hemma haha.

Gick till skolan. Släpade med mig kameran och tog mågra mysiga kort.

Sen vare lektion och efter det åkte vi till matfors och hämtade sadeln. Vi tog oss dit och hämtade den då och snackade lite me carro. Sen åkte vi till mammas kompis Eva och fick tåårrrta. Sen till stallet och mockaade, gjorde mat, duscha skärten och PROVADE SADELN. Guess what. det låg skitbra. enligt mig då. Jag är ju inte så jättebra på sånt, men enligt mig låg den såååååå bra. mkt bättre än pessoan iaf.

Imorrn blir det till att provrida, hann inte det idag. Jag tror jag gör klokt i att rida först i paddocken och sen ut. Då blir risken att smaka grus mindre. Han lär ju va pigg :)

Mot skolan och vidare

Kategori: Allmänt

Nu är klockan halv 10, dags att dra sig till skolan. Till fots :(

Sen ska jag nog hämta sadeln, ska bara flörta lite med mamma! Ganska lugn dag ändå, vi har egen arbetstid fram till halv 1 (därav att jag sitter vid datorn, fortfarande hemma) sen har vi konstarterna och samhället till klockan max halv 4. Och det är rätt toligt ämne faktiskt. Förra gången såg vi på en film om gatukonst och nu ska vi skriva lite om den filmen och kolla på folks redovisningar om olika konstformer (Jag har redan redovisat min, performance art)

Skvaderns schema är faktiskt bra när jag tänker efter. Vi börjr 08.45 varje dag. Sen har vi lektion till ca 11.00-11.30. Och nästa lektion börjar alltid kl 13.00. (förutom på fredagar då vi har gjort en specialera så vi får sluta lite tidigare). Sen har vi schema till kl 4 varje dag, men vi brukar oftast få sluta vid 15.15-15.30 nånting. och i läser i block, vilket innebär att vi bara har några ämnen åt gången. Nu har vi NK1, Konstarterna och samhället, Estetisk komunikation, SV1 och irdott. Alla ESMUS har kör oxå, men det är ju bara en fördel :)

Om nån undrar så går jag första året på skvadern, estet med musikinriktning.


Min klass :)

När jag ändå är igång :)

Kategori: Allmänt

Hihi. Tibbes och fortis sommarhage som dom hade i somras! Haha den är verkligen gigantisk :PDet är inom det röda som ni kanske förstår :P

ahaaa

Kategori: Allmänt

EDIT: Hm... På en närbild på sjön så är badplatsen på andra sidan... Men det ser ut som att det går en väg/stig dunt, men den är ca 1,8km. frågan är om det är den som är igenväxt och sunkig? :(

Där mellan sträcken jag är osäker på om det går att ta sig fram. Ser även ut som att stigen tar slut oxå. plus att det är nån jäkla bäck om man ska över. och vägarna kan vara sånna som slutan vid nåns gård, och då får man ändå inte rida där. Men det visar sig! Det måste ju finnas nån sags strand som man kan få vara på med hästarna som inte ligger runt hela sjön??
Hihi, nu vet jag hur man kan rida till segersjön!! DIT ska jag rida nästa sommar. Glodde runt på hitta. det är en bra väg. Man rider på mellanvägen över till kvarsättsvägen. Man tar vänster på lvarsättsvägen och följer den ända tills den nästan är slut och då viker man av den sista utfarten till höger före stora vägen och följer bara den tills man kommer till sjön. Buslätt! DOCK så vet jag inte om jag har hittat en badplats eller bara sjön. Men om inte annat så är den vägen säkert plogad i vinter :)

STOR HISS till hitta.se


Det går ju en stig till höger där sträcket slutar och den går ihop med en annan stig drån vägen ovanför. Kan det vara en badplats??

Håller på...

Kategori: Allmänt

...Att göra en video där jag har med allting från 2008 till nu, 2011. Ganska kul faktiskt att se förändringen under tre år, det hinner hända en del!

Dock så saknas det massa saker, har filmer på laptopen, på felix dator osv. Så det saknas mycket bla från sommaren 2010, våren 2010. och hösten 2009. osv :P

Men ni får se, har knåpat sen tisdags. Tror ni kan få se på fre eller lör. Men den är lång! typ 12 min.

ujuj...

Kategori: Allmänt

Jag såg denna video på Danny, och jag måste säga att jag iiinte gillade vad jag hörde. Denna låt var aldeles för svår för honom och det var både tre och fem toner som inte låg rätt. Sen det där otroligt gayiga ljuder oooooooooooh TA BORT! haaha shit. Bitvis så låter det dock helt ok, faktiskt bra. Han har en väldigt behaglig röst att lyssna på när det låter bra (vilket det mestadels gjorde) Det enda oroande är att det där gayiga ljudet har följt med honom... :/

dayen

Kategori: Allmänt

Var på skolan, såg en fantastisk show med norrdans!! Amazing <3

Sen till stallet, skrittade ut med helena övre och nedre. Tibbe börjar bli tjock!! Han knockade mig föressten, den djävulen, jag kommer få en stor bula :(

Förässten så ska jag åka till Carro (storen carro) och hämta en sadel som hon är så gullig och lånar ut till mig!! Hoppas att den passar någorlunda..! Så tusen tack till henne och även helena som gav idén! Guldvärt! <3

Nu är jag så himla trött, jag väntar på att middagen ska bli färdig så jag kan soova. Men förhoppningsvis kanske jag kan typ gå ner till paddocken imorrn ock RIDA.Det tredje året....

Kategori: Tibbes och min historia

Mitt tredje år med tibbe har varit fullt av motgångar och framgångar.

I nov förra året så fortsatte dressyrträningarna för Marika. Men efter att hon sa till mig bokstavligt talat att hon önskade mig en bättre häst eftersom Tibbe förstör min ridning (enligt hene) så slutade jag. Jag tränade istället enbart för Malin, vilket gick bra. Han började kunna slappna av igen istället för att bara streta emot och snart hade jag min fina ponny tillbaka!

På nyårsafton så fick jag en till häst, Starla. och efter det hann jag inte med Tibbe (eller henne) så mycket. Så det blev mest att jag gjorde det jag behövde och sen åkte jag hem. Men Tibbe fick en medryttare för första gången. Malin hjälpe mig med Tibbe en gång i veckan eftersom jag hade starla också. Men i mars lämnade jag tillbaka starla. Efter det gick allting fortsatt bra, men jag hoppade inte längre för att Malin flyttade från stallet och då blev det bara inte av!

Under våren tog jag ut en ET åt tibbe eftersom han fick lite ont i ryggen. Jag trodde att det berodde på sadeln och red barbacka, men det var inte det. Han var spänd i magmusklerna, vilket hade lett till att han även blev spänd i ryggen. Efter den där massagerundan så var han så himla fin i ridningen! Ååh vad underbart härlig Tibbe var hela våren. Lätt i munnen, samlade galoppen fint osv.

Ja, som en dröm var han, ända tills jag gjorde misstaget och lät en person rida honom.. Efter det blev han tvärkonstig och det höll i sig i ca 1½ månad. Han blev spänd och stressad, gick mot handen och sprang från arbetet. Ja, allt jag hade jobbat så hårt med att vänja honom av vid. Så jag var lite ledsen och försökte verkligen rida igenom det. Men Tillslut nån gång i slutet på juni/början av juli så fick han vila/ta det lugnt i ca tre veckor.

Efter det trodde jag att det skulle ha gått över av sig självt, men icke sa nicke. Ponnyn var fortfarande spänd som en fjäder då jag red.

Så en dag gick jag och Helena (Med Fortis) Ner till paddocken på ridskolan och jag gick back to basics. Red övergångar mellan halt och skritt, helt kravlöst. Bara få honom att lyssna och tänka. Sen efterhand kortade jag tygeln och började försöka jobba honom lite. Sen när jag smackade på honom till trav så kände jag, första steget han tog att JA äntligen är det igenom. Efter det släppte det till bra igen!

Jag började även hoppa lite för Mattias och det fungerade väldigt bra! Jag kände mig väldigt osäker dels pga orutin och dels för att jag alltid varit osäker i hoppning. Men jag sa inget till honom om att jag rent ut sagt var livrätt inför första hopplektionen och det var nog bra. För på en gång jag ridit för honom kände jag självfortroendet komma tillbaka sakta men säkert. Efter några gånger så kädes det faktiskt jättebra.

Jag minns särskilt en träning när jag och maja red ner med tibbe och piluttan (Mattias häst) ensamma och hoppade lite. Tibbe var så JÄKLA fin just den dagen. Det var typ 30 grader ute men superponnyn flög över hindren med spetsade öron. Synd att mattias inte såg då, för mumms vad fin Tibbe var då!

Det var sommar och sol! Vi plaskade i ån, vilket tibbe fullkommligt älskade! Han vägrade först att gå ner dit ända tilla han upptäckta att han skulle I vattnet, då skuttade han glatt ner och började plaska. Jag red på härliga långrittar i flera timmar och utforskade skogarna. Galopperade full fart på ängar och red ut sena sommarkvällar, bara han och jag.

Ja, det flöt på igen ända tills en dag.. Jag skulle hämta tibbe i hagen. Han hade varit ensam i nån timme, men han brukar inte bry sig så mycket. Men just den här dagen kände jag att det var nåt som inte stämde. För han gnäggade inte när jag ropade på honom och det brukar han alltid göra då han är ensam. Och när jag kom till hagen stot han vid grinden och då på en gång kände jag att nej, han är halt. Och ja hästen var halt, ganska mycket halt. Först trodde vi att det var en vrickning, men det blev bara värre, så vi åkte ner till ATG. Där röntgade, ultraljudade och öppnade benet på honom och konstaterade att han hade fått en infektion av ett pyttelitet sår. Så det var ingen fara med honom. Våtomslag tills det hade läkt, sen fick jag sätta igång honom. Det tog ca två veckor och under tiden hade Tibbe hunnit bli riktigt uttråkad, jag tror han demolerade sin sjukhage tre gånger.

Igångsättningen gick bra, han gick dock mer på två ben än fyra mestadels. Men efter igångsättningen var han fin igen och vi började hoppa och rida som vanligt.

I början av okt provade jag rida för johanna hammarstrand en gång, men efter det fick jag nytt schema på skolan och det visade sig att sadeln hade blivit på tok för trång! Jo, för han hade nämligen känst så märklig ett tag. Inte som att han var ovillig, utan mer som att det tog emot för honom. Han ville inte riktigt höja upp ryggen, utan knäppte bara av i nacken och släppte stödet på tygeln. Så då tog jag av sadeln och tro det eller ej, men då gick han som en klocka!

Så i nuläget letar jag med ljus och lykta efter en ny sadel! I övrigt så går det väldigt bra med tibbe! Han känns jättefin i dressyren, tyvärr blev hoppningen lagd åt sidan i samband med sadeln..

Som jag skrev i förra årets samanfattning så tror jag att han alltid kommer testa mig och JA det gör han. Ibland blir jag lite trött på honom, men 9/10 gånger så är han min lilla prins som är bäst i världen. Jag älskar Tibbe mest i världen och kommer alltid göra det!


3 år....

Kategori: Allmänt

Idag är det tre år sedan jag fick min underbara Tibbe!

Tårarna rinner...

Kategori: Allmänt

Den här filmen måste jag se! Fyfan vilken underbar film...

Förebild

Kategori: Allmänt

Svar på några frågor

Kategori: Allmänt

Några som har ställt lite frågor till mig och inte lämnat nån adress:

Vem är Starla och var är hon nu?
Starla är ett varmblod som jag hade en kort tid i vintras. Jag lämnade tillbaka henne för att jag inte orkade med allting fysiskt och psykiskt just då. Var inte rätt mot nån av hästarna. Nu är hon på västerbo stuteri, dräcktig och lycklig!

Kan inte du visa nån film när du sjunger?
Finns på yt! Men ha inte för höga förhoppningar! 

Varför ska du sälja sadeln?
För att den är aldeles för trång och tibbe visar tydligt att han inte trivs med den längre.
<3

Kategori: Allmänt


Behöver jag äsga nåt?
Vem gillar ni bäst??

Skolan är tillbaka..

Kategori: Allmänt

Bajs-skolan är tillbaka. Det suger hårt.

Men första dagen var väl helt ok.

Tibbe fick vila. Jag tror jag ska lägga in nån slags vila/ta det lungt period nu tills jag hittar sadel. Har ändå ingenting inplanerat förrän i slutet av dec/början av jan.

Alla hästar kan!!!

Kategori: Allmänt


Shettis
nordsvensk


fjording


varmblod

ROLIGT! :D

Kategori: Allmänt

jullåt som jag ska lära mig :)

Kategori: Allmänt

Jag tycker att den här låten är så fin :) Jag ska lära mig denna låt till jul!

Min dag

Kategori: Allmänt

Jag red med anna och tova först, men det gick inte så bra. så då galopperade jag tre vändor upp till masten. Sen gick/taktade vi hem och då tog jag ut honom på baksidan och lät honom rusa av sig lite.

Sen gick jag ner till ridhuset med Linn och shanti. Dom var jätteduktiga båda två! Linn har verkligen tuffat till sig och blivit mycket duktigare sen sist!!

Och jag tycker att det är väldigt roligt att vara ridlärare, jag har märkt att jag har otroligt bra tålamod när det gäller sånt där!:)Uscha

Kategori: Allmänt

När jag såg den är filmen om eric lamaze.. Tänka vad hickstead måste ha varit speciell för honom efter vad han gått igenom. Och nu ikväll fick han bevittna denna underbara hästs död, och det fanns inget att göra...

Fyfan vad tragiskt...

Kategori: Allmänt

Den världsberömda hästen hickstead ramlade idag ihop efter sin runda och dog... Jag finner inga ord...
Känsliga varnas..Vila i frid vackra häst, du kommer alltid att bli ihågkommen för den fantastiska som du var.

Läste komentarerna nedanför videon och blev rent ut sagt förbannad.. Hur fan kan man ens tänka såhär i ett sånt här ögonblick??

"Kan inte fatta att han bara står där och typ pickar hästen i huvudet med spöt. Om det hade varit min häst hade jag fått panik."

"så går det när man pressar djuren till max! hoppas han mår dåligt efter att haft ihjäl sin häst!"

"time for some hamburgers!!"

"hur mycket kosta den här hästen?"

Så otroligt hemskt och tragiskt... Jag blev verkligen ledsen när jag hörde vad dom hänt och ännu ledsnare då jag såg dessa komenterer.Hur kan folk vara så dumma??

dagen

Kategori: Allmänt

Jag var svintrött imorse, tova väckte mig typ halv 11. Städade lite hemma sen fick vi åka med anna till stallet.

Jag gick på en promenad med Tibbe. Vi gick en bit på mellanvägen. Men det var inte så kul. haha man är väl inte lika kaxig när man går bredvid hästen!?!?!? Tänk om det kommer typ en älg eller nåt 8)

Så både jag och tibbe gick och såg spöken, och en död ko :s

På väg hem, mellan kossorna så stannade jag lite och för FÖRSTA gången så trivdes tibbe där mellan. Han upptäckte att det fanns lite gräs där emellan. Så jag fick liksom SLÄPA med mig honom. och det kändes jävligt bra. Imorrn tror jag att jag ska gå dit igen med godis och träna lite där mellan. han ändå inte så mycket att göra när jag inte kan rida ordentligt. Jag har fått för mig att det inte är så jättebra för ryggen att rida barbacka och skumpa runt hela tiden :P


Tibbes fina promenad outfit. Sommaren 2010 (därav den feta buken..)

 Föressten så är det nån som är intresserad av min sadel, jag ska ringa henne imorrn. Och hon som har en rodrigo fast vidare har hört av sig :)

Sen hade jag ridlektion med Linn och Shanti. Det var jättekul och jag tyckte att hon har blivit duktigare sen sist! Imorgon ska vi ner till ridhuset och göra lite styrövningar tänkte jag.


Lilla shanti :)

Printad komentar...

Kategori: Allmänt

Från en blogg. Skriver inte ut namn eller så, men jag reagerade verkligen på detta..

Bloggaren hade skrivit att hennes hästar är ute mellan 7-4 och fick följande komentarer:


Oj vad tidigt de går in. En häst mår bäst av att bara stå inne högst 12 timmar. Hoppas det blir lag på att hästar inte får stå inne halva dagarna och nätterna. Bra blogg för övrigt :)


Svar på den komentaren:
Då har jag en mot kommentar till dig ****.. Vissa hästar klarar faktiskt inte av att gå ute i hagen.. Dom blir stressade och bara går och går, hur skulle de då bli om det blev lag på att hästar måste vara ute 12 timmar? Jag är absolut inte för att hästar ska vara inne men man måste anpassa sig till den individuella individen..

Vad menar dom med att vissa hästar inte skulle klara av att gå ute i hagen?? Så jäkla löjligt enligt mig. Hästarna på kungsgården är ute mellan ca 7- 5/6. Det tycker jag är för lite. :P


Shanti på bilden

Den 6e jan..

Kategori: Allmänt

Är det maskerad-dressyr på ridskolan. Jag coh tibbe ska såklart va med och vi ska klä ut oss till kossor!!! Haha

resten av dagen

Kategori: Allmänt

red på ridksolan då. Man fick välja och jag valde kakan. Kakan är alltså den ENDA hästen jag nånsin ridit som jag ab´solut inte kommer överens med. Men jag vill verkligen lära mig att rida henne rätt så därför fortsätter jag traggla. Jag känner när hon släpper till i en sekund hur fin hon blir, tänk om hon alltid var så!!

Jag var slut efteråt iaf. Men hon var dyngsur i svett också, så nåt rätt gjorde jag allt!

Jag och kakan. Dålig bild, men det är svårt att få bra i ridhuset!! :)


Uppdatering

Kategori: Allmänt

Ojoj, det har hänt en massa saker hos mig. Jag vill inte göra allting offentligt än men det är roliga saker :)

Inatt sov jag hur lite som helst, det var övernattning på ridskolan. Jag tänkte gå på en lång promend med tibbe, men det började regna. Tibbe är inte precis förtjust i regn. Han stod längst ner i hagen och gnäggade på mig när jag kom typ som: Matte, skynda, jag blir blöt!!! Haha han är för charmig <3

Vi badade hans svans. Han är lite risig i kistan (höhö) nu. Tror han äter olämpliga saker i hagen när han inte har hö. Men det blir bättre när det fryser på. Han har trots allt alltid haft lite känslig mage. Jag duschade alla hans vita partier, sen stod han i boxen med hö och myste. Släppte ut honom när jag åkte hem vid halv 2, dock så ville han in igen han ställde sig vid grinden på en gång :P

I övrigt så känns han finfin nu. Trimmade (barbacka) häromdan och han var jättepigg. Roligt pigg, iband blir han ju bara studsig och dampig när han är pigg men då var han rolig för han använde energin till "rätt" saker, dvs superbra fattningar, övergångar osv.

nu måste jag sova lite. Pappa ska hämta mig kl 5, jag ska nämligen rida ridskolehäst idag! tihi. Rider istället för en kompis. Undrar vilken häst jag tänker välja. Hoppas det finns ponny att välja på (läs nicky)