Jad har fått en idé...

Kategori: Allmänt

..Som jag hoppas ska kunna gå och genomföra. Måste bara prata med lite folk först. Men jag tror inte att jag vill säga vad det är för jag hoppas verkligen på det här. Och jag vet att vissa kommer reagera negativt och genast tala om för mig vad jag kan och inte kan. Och jag pallar inte att nån ska förstöra det här för mig nu.

Kurs, möte och busigt

Kategori: Allmänt

Imorse var det första delen av grönt kort kursen. Var där med frida :) Det var väldiigt lärorikt, men oxå krävande.

sen var det U-sek möte inför halloween-övernattningen. Såklart jag ska va med och skrämma småbarn!! Hehe, Så nu måste jag och emma klura på hur vi ska skrämma dom ;) Tips??

Sen red jag ut med anna. Jag ställde noll krav idag, kände mig lite trött. Tibbe och boye blev ganska skrämda av en minibuss och slängde sig ut i vägen och vågade inte gå förbi. Bilarna efter det tyckte inte tibbe om så nu vet jag inte om han är trafiksäker längre (igen). Lite bökigt med en häst som inte är helt 100 i trafiken.

Snart kommer frida hit, hon ska sova här :) Imorrn tror jag att jag ska trimma med tibbe, kändes som det var välbehövligt idag.

Lång dag

Kategori: Allmänt

Jag vaknade halv 6 imorse och kunde inte somna om. Hade dessutom världens mensvärk som har hållt i sig hela dagen. Men jag hade mycket att göra idag så det var bara att pallra sig iväg!

Först var det stallmöte, och jag var sekreterade (som vanligt). Vi kom fram till några saker och en av sakerna gav mig nåt att tänka på.. Det kommer visa sig tids nog.

Sen skrittade jag ut med Helena, vi kände oss matta efter mötet, så det blev inte mer kul än så idag, men mysig var det :)

Nu måste jag skriva protokoll från mötet, jag har även tagit på mig at uppdatera telefonlistan. Är en säkerhetsfråga också, tycker jag, att allas nummer finns tillgängliga ifall det händer nåt.

Vi syns imorrn, då är det fullt upp, grönt kort-kurs, u-sek möte, ridning (i mörkret) och sen halloweenfest, så vi får se om jag hinner/orkar uppdatera!

en bra låt

Kategori: Allmänt

dagen

Kategori: Allmänt

När jag kom tillbaka till stallet sen så red jag med Helena, en mysig tur bort till mink :) Sen typ plockade jag ordning bland mina saker och packade mat, sen tog jag in hästarna och åkte hem, kort sagt.

Nu ska jag snart beställa biljetter till SHS. men sen vet jag inge mer 8)

Utsläpp

Kategori: Allmänt

Ja har precis haft utsläpp. Eller ja, precis. Jag klev upp kl 6.

Eftersom jag har lördagsjouren så var jag tvungen att sopa heeela stall. Jag sopade foderboden (drog fram tunnorna och sopade bakom), kasa och torkrummet. Mamma sopade stallgångarna och stora sadelkammaren. Jag skulle sopa lila, men det stod saker över golvet, så jag orkade inte just då -.- Tovas & camillas saker och en stor kartong, förmodligen den som helenas sadel kom i.

Nu har jag ätit gröt och ska snart åka tillbaka. Vet inte vad jag ska hitta på, men jag tror att jag ska ta några höstiga fina bilder på tibbe för det är sol idag!! :)

Hur Tibbe blev min

Kategori: Allmänt

Tibbe kom till mig i november 08. Jag hade letat efter häst ett tag men inte åkt

och provridit någon. Jag börjar från början:Jag satt som vanligt och letade efter hästar på Blocket då jag såg ett maxad c-ponny sto som behövde fodervärd. Jag blev såklart väldigt intresserad och lyckades på nått vänster övertala mamma att ringa, men hon var redan tingad. Då såg jag en annan annons:C-ponny söker fodervärd!Gullig C-ponny på 5 år söker seriös fodervärd. Gärna liten vuxen. Han är tränad

regelbundet i dressyr och hoppning. Han kan vara lite busig och är därför ingen

nybörjarponny. Daglig utevistelse och hästkompis ett måste. Referenser krävs.

Du bör helst bo i Sundsvall med omnejd.Jag sa såklart till mamma, men hon tyckte att 5 år var för ungt och sa nej.

Jag fortsatte att kolla på andra annonser men jag kunde inte få just den annonsen ur huvudet. Veckorna gick och annonsen var fortfarande kvar. Jag frågade mamma igen om jag kunde få mejla i alla fall. Tillslut sa hon att jag kunde få mejla på ponnyn så jag gjorde det.Jag hade mejlat på säkert fem andra ponnysar, men det var bara denna som jag fick svar på. Jag blev mäkta överraskad så hans ägare föreslog att vi skulle provrida följande fredag klockan tre.Vi åkte till näset där han var uppstallad (det kändes som att det tog flera timmar att åka dit) Jag kommer ihåg så väl hur det kändes! Mamma satt hela vägen i bilen och sa nåt i stil med: Du ska inte förvänta dig så mycket nu Lovis, vi ska inte ta första bästa häst, och det är inte säkert att det blir han. Han är alldeles för ung.Tillslut kom vi fram och vi hade aldrig varit där förut så vi visste inte riktigt vart vi skulle gå. Då kom en tjej och frågade om det var vi som skulle provrida Tibbe? Ja, sa vi.

Hon visade oss vägen till ett privatstall på anläggningen. Då vi kom in i stallet stod det flera hästar på stallgången, men jag kände igen ponnyn direkt, men han såg inte ut som i annonsen. Han hade vinterpäls som en islandshäst och var tjock och omusklad. Mamma föll för honom på en gång eftersom han såg ut som en islandshäst. Jag kommer ihåg att hon sa: Ååh, där borta står det en islandshäst! Och jag svarade surt att: Det är ju han vi ska provrida..!Vi pratade lite med ponnyns ägare Anette och jag fick reda på att han hette Tiburtius, men kallades Tibbe.Han var redan sadlad när vi kom, så vi tog ut honom till ridhuset. Jag kommer ihåg att jag fick stå och hålla i honom ensam medan Anette gick och kollade om det var ledigt. Det kändes ovant, men jag gillade honom redan.Sen fick jag rida. Från första stunden jag satte mig i hans sadel så kände jag att; Det här är min ponny! Först vågade jag inte göra så mycket, jag skrittade mest bara runt, men sen kortade jag tyglarna. Jag gillade honom, men han hade jätteskumpiga gångarter! Det kändes väldigt coolt att rida på en privatponny, som dessutom kunde bli min.Anette föreslog att vi skulle ta hem honom på en gång på prov, men jag ville provrida honom en gång till först, så vi bestämde att jag skulle komma tillbaka fredagen därpå.Dagen för andra provridningen kom, med regn... Så det blev ridhuset igen. Idag fick jag även göra i ordning honom själv. Fast Anette fick hämta honom i hagen. Han ville inte komma in och gick iväg några steg, men sen fick hon fast honom. Jag blev lite osäker i stallet eftersom han stod och såg ganska sur ut i gången, men han blev gladare efter ett tag.Han hade hopptränat 2 dagar innan och sedan vilat så han hade hemsk träningsverk och i början stretade han bara emot, men på slutet gick det väldigt bra. Jag tror att jag blev väldigt sporrad av det faktum att han var stel, och att jag fick honom mjuk, för sedan hade jag bestämt mig.Jag skulle ta hem honom i en månad och se vad som hände. Han var väl inte den smäckra tävlingsponnyn jag ville ha, men jag trivdes med honom och han verkade faktiskt trivas med mig.Lördagen den 8 november 2008 kopplade vi på Fridas transport och hämtade hem honom och det kommer jag aldrig att ångra (eller glömma)! Tibbe ville inte kliva på transporten först, men efter ett tag klev han på med linor.I början var han dum och stack med mig i skogen och höll på men nu är han snäll. Visst, vi har våra duster och ibland blir jag less och vill inte ha honom, men för det mesta älskar jag honom mer en allt annat och det kommer jag alltid att göra!Tibbes och mitt 2a år

Kategori: Tibbes och min historia

Under vintern 09-10 gjorde jag och tibbe ganska stora framsteg i dressyren. Jag började kunna göra saker i dressyren, som att samla traven, hålla formen i övergångar osv. Han fick mer muskler och bättre kondition och blev överlag en gladare ponny.

 

Under vintern började han hålla på och tramsa och försöka vända hem typ 5 gånger varje ridtur. Han både sparkrade och stegrade sig när han inte fick som han ville. En ridtur när han hade varit extra jobbig kände jag verkligen att "nä, nu orkar jag inte mer. Jag vet inte vad jag gör för fel.." Efter den ridturen slutade han nästan helt.

 

våren 2010 hade vi en lite sämre period i dressyren, tibbe var lite stel och började gå tillbaka till som han var "förut" (innan vi gick förbi bilen i skogen som gjorde att han låssnade en gång för alla). Men sen gick det fort uppåt igen. Vi kunde göra klockrena fattningar från skritt i höger varv, lite tyngre i vänster.

 

När snön smälte kunde jag börja hoppa igen! första gången han hoppade ett litet kryss i paddocken så blev han så glad att han bockade så jag ramlade av! Vi började starkt, och tränade på L:B nivå (90 cm) i princip varje gång, men sen så trappade vi ner. Jag vet inte vad som hände, men jag hoppade inte så mycket. Eftersom han gick så bra i dressyren så blev det mer och mer dressyr istället för hoppning.

 

Under sommaren åkte vi till SRK och deltog i Mini summer horse shov och red 2 felfria rundor (60 & 80 cm) och slutade på 3e och 2a plats (dock en utanför placering i varje klass). Vi åkte även till ARK och red en felfri runda

 

Sen vilade han i 3 veckor och efter det tränade vi inte så mycket mer under sommaren, vi levde rövare i skogen och bara njöt av livet! För i början av sommaren hade jag nämligen ställt mig på kö till ett stall i selånger med ridavstånd till ridskolan.

 

Den 6e septemper flyttade vi in i vårat nya stall, där vi står nu (i skrivande stund).

Då tog vi tag i träningen och började rida på riktigt! Jag började rida i dressyr för min ridlärare som jag haft den jag var 8 år, Marika. Varje fredag halv 4. Jag hade lite problem med att hitta en tränare i hoppningen, men tillslut bestämde jag med Malin, som ha häst i stallet, att hon skulle hjälpa mig. hon håller på att utblida sig till ridlärare på strömsholm.

 

Träningen i dressyren gick först ett steg frammåt, men sen gick vi tre steg tillbaka. Den fd fina galoppen blev rena katastrofen, och tibbe la sig till med att sparka bakut när han inte kommer undar arbetet. Jag ska sluta i min dressyrgrupp och rida helt och hållet för Malin för att hennes träningssätt passar både mig och Tibbe bättre. (kan bero på att hennes häst är lik tibbe på många sätt)

 

IDAG (faktiskt) så hittade jag en nu knapp i galoppen som hjälpte i galoppen, så kanske är vi påväg tillbaka? :)

 

Tibbe testar mig fortfarnde jämt och stänindigt, han kommer nog aldrig slut med det. Men han vinner aldrig. Jag älskar Tibbe och jag vill aldrig lämna tillbaka honom. om jag kunde ha två hästar skulle jag köpa honom (om jag fick alltså).

Jag får ta mycket skit om mig och Tibbe, men kärleken till ponnyn är mycket starkare än de andras åsikter.

 

Det känns så bra just nu med tibbe. Ibland är jag rädd att vakna ur den här drömmen och inse att det var för bra för att vara sant. Vi tränar 2 gånger/vecka för tränare och tränar på L:B/L:B nivå.  Jag får hjälp med en massa saker Till ex så hjälper Malin mig att tömköra och Lena hjälper mig med träningen från marken.

 

JAG ÄLSAKAR DIG TIBBE! ingen har gjort ett sånt avtryck i mitt liv, i mitt hjärta som du har.

 

Du är den bästa vän jag har

Min bästa vän kommer du förbli

För ingen har så kul som vi

Vi hittar alltid på en massa trams

Om vi bråkar blir vi alltid sams

Du är den bästa vän jag har...

Tibbes och mitt första år

Kategori: Tibbes och min historia

som jag har skrivit så hämtade jag tibbe den 8 nov 2008. vi skrev

kontrakt till den 8 december för att se att jag klarade av honom och

att vi trivdes tillsamans. den första ridturen blev inte som jag hade

planerat. tibbe ville inte lyssna han började testa mig på en gång

genom att försöka dra iväg (vilket han lyckades med) så det slutade

med att jag nästan bönföll frida att ringa hennes mamma och fråga

ifall hon kunde hjälpa mig. efter att hon hjälpt mig ett tag blev det

bättre så då slutade jag för dagen. jag sov över hos frida och på

kvällen kunde jag inte hålla mig från att gå ut till stallet och borsta!

resten av månaden fortsatte han testa mig ordentligt. bland annat så

var han så himla pigg ute i skogen att jag var tvungen att använda

ett skarpare bett på honom. han började med ett riktigt irriterande

sett att få stanna kvar i hagen genom att helt enkelt inte ta ett steg

när man hämtar honom. det utökade han sen till att inte gå ut ur stallet

eller boxen. men han var ju trots allt bara 5 år. så fortsatte vi i ca 2

veckor innan mona hjälpte mig med "box" problemet. hon tog helt enkelt

ett dressyrspö och drev på honom med det bakifrån och efter det så

gick han alltid ut. eftersom att han var så pigg i skogen fixade anette

dressyrlektioner åt mig och tibbe. vi red 3 stycken tror jag och sen

kommer jag inte ihåg varför vi inte fortsatte..?  dom hjälpte iaf.

den 8e december var provtiden slut och nu var det upp till mig att

bestämma ifall jag ville ha kvar honom. det var ju inte ett svårt beslut!

allt gick bra efter det, vi red luciatåg tillsamans med frida och tricko och

 hanna och elix till granloholm centrum. som sagt allt gick bra (enligt mig)

enda tills han helt plötsligt blev väldigt annorlunda i munnen. vi kunde

inte hitta något sår eller nåt. tänderna var nästa ny raspade och han

hade inga vassa kanter.. så jag började rida honom med hack. i början

tyckte han att det var lite ovant och obehagligt men sen blev han tuffare

och tuffare och det slutade med att han bara drog istället och det verkade

inte som om han trivdes särsilt bra med det.  men det gjorde inget eftersom

munnen var bra igen. det enda problemet var att han hade blivit väldigt stel

och han blev inte rikigt mjuk. vissa dagar var han snäll men andra bråkade

han och stretade emot.

frammåt februari nån gång började jag, tibbe, hanna och elix åka och träna

på färsta. jag måste erkänna att jag faktiskt tyckte det var läskigt att hoppa

med honom. han var ung och ostadig och väldigt stark. men jag gav inte upp,

för jag VILLE ju kunna hoppa med honom. den 8e mars åkte vi på "tränings

tävling" på färsta där hoppade vi 40 och 60 cm. småpotatis för tibbe men det

var ju bara för att vi skulle träna. jag hade bara hoppat med honom 2 gånger

innan.

efter det så började snön smälta lite och vi började träna hemma i paddocken.

han var fortfarande stel och stretig och jag fortsatte försöka ställa honom och

det funkade men efter en vecka var han stel igen... vi började iaf  hoppa i paddocken

till en början 50-60 hinder för att vi skulle lära känna varandra lite. jag fick lite

hjälp  av en tjej men det förvärrade bara för oss för att hon ställde för höga krav

på oss innan vi litade på varran. när jag sa det till henne blev hon sur och ville

inte hjälpa oss mer. så vi fortsatt enesamma men jag ville ju ha hjälp men

vågade inte fråga nån. marina hjälpte mig en gång och det gick bra, så då 

blev vi lite säkrare. sakta men säkert höjde vi hindrena till 80-90 höjd och en

gång nån gång i juli tog vi till och med en 1 m oxer!

i aug var vi med på träningstävling på alnö och gick 0:a i L:D.

det gick bara framåt med hoppningen och bakåt i dressyren enda tills en

dag när jag red med hanna och pompe uppe i skogen. vi skulle gå förbi

en bil som stod parkerad där det inte brukar stå en bil. tibbe ville inte gå förbi 

 

så jag tog ett ordentligt tygeltag åt höger och vips så gick han där nere med 

huvet och gick snällt förbi. sen gick han  form hela den där ridturen och flera

efter den. hoppningen gick också bra så det såg ljusare ut för oss enda tills

en hoppträning. en dag tänkte jag och frida hoppa lite små gymnastik/titt hinder.

vi hade en 3 kombination som jag hoppade. det blev lite obalanserat över

3e hindret men tibbe skötte det. ca 3 galoppsprång efter  hindret snubblade

han så att vi ramlade. efter det blev jag lite osäker, även fast det inte var

med hindret så började jag om med mina 60 cm hinder i typ 2 tråninger

innan vi höjde igen. det gick dock inte lika smidigt. tibbe var lika glad men jag

ville inte låta honom ha lika högt tempo som innan och då river han mer

och så. han var iaf fortfarande lika fin i dressyren. hux flux hade min hopp

ponny blivit dressyrponny. 

i september började det gå bra i hoppningen igen. det fortsatte så och den

30e okt var vi med på tävling på SRK. L:C med 4 fel för att vi stannade en gång.

 

den 8e nov kom och jag borstade honom extra länge och så fick han "häst tårta".

 

nu är det helt annorlunda för mig och tibbe. jag rider honom med hack eller 3

delat bett. när vi är ute i skogen försöker han aldrig gra iväg med mig och dom

andra galopperar iväg skrittar han snällt vidare. jag är absolut inte rädd/osäker

med hoppningen med honom nu. han vägrar aldrig med mig eller gör nåt dumt.

om han får dåliga språng är det oftast mitt fel. jag ångrar aldrig att vi åkte och

provred honom.

 

En hästlös tjej letade efter en ponny och fick så mkt mer.

Berättelsen om Starla...

Kategori: Starla
Starla träffade jag för första gången sommaren 2008 då hon var 4 och jag var 13. Jag "jobbade" i Henna Svenssons travstall. Starla blev min favorit från första början. Jag fick höra flera gånger både av Henna och av Christina att vi var som gjorde för varandra, och jag håller med.

En dag frågade Henna ifall jag ville börja rida på två av hans hästar, Starla och VP (västerbo Premiär) det ville jag såklart.

Dom berättade att dom bara ridit på Starla några gånger, men att hon hade varit jättesnäll då. Så en nervös Lovis red sin första ridtur på världens snällaste starla! Visst hade hon sina idéer, men så otroligt SNÄLL och lättlärd och bara underbar. Än idag kommer jag ihåg känslan så väl.. Jag kunde inte fortsätta hjälpa till i Hennas stall, eftersom jag fick en egen foderponny, Tibbe.

Åren gick, jag tänkte på starla då och då och saknade henne mycket. Den lilla damen hade verkligen gjort avtryck i mitt hjärta.

En dag ca 2 år senare så sa min kompis Maja att dom skulle sälja Starla. Då kollade jag på blocket, och dom skulle lämna ut henne på foder. Jag mejlade till dom och pratade lite med dom. Sen lämnades hon ut på foder till en tjej i kanske 1½ mån. Hon klarade inte av henne, för Starla hade fått tagit över. Så då bestämdes det att hon skulle slaktas. Jag visste inte om det där om slakten, så en dag då jag smsade "Hur blir det med starla?" så ringde dom och sa att hon skulle slaktas.

Jag blev helt förkrossad.. Min älskade starla, skulle hon, endast 6 år gammal behöva slaktas för att ingen ville ha henne..? Jag ringde till mamma, som kom till stallet på en gång. Vi gick och pratade med stallägarna samma kväll och dom tyckte att hästen skulle räddas. Så 2 dagar senare hade vi byggt en box. Snabba ryck. Den 28 dec skickade jag smset om att jag kunde ta hem henne. den 31 dec kom hon till stallet. Vi lastade av henne vid vägen och Helena fick leda henne in till stallet för jag var så nervös så jag kunde inte hålla i grimmsakftet! Hon trivdes direkt i stallet, hon åt på en gång och hon rullade. Efter en halvtimma hade hon förstört vattenhinken! Senare på kvällen borstade jag henne och myste lite.

Det som följde sen var svett och tårar. Hon lekte med mig, min Starla. Hon gick med mig till hagen och bestämde själv hur och när vi skulle gå när jag red. Men jag kämpade. Jag jobbade henne på marken och det gav goda resultat, men jag var tillslut tvungen att erkänna för mig själv att jag behövde hjälp. Så jag ringde Till Henna och berättade hur det var och då skickade han hit en äldre kvinna, Marita som visade mig några tips. Bla så sa hon att hon aldrig skulle rida starla utan graman (vilket jag hade gjort)  och efter att den åkte på ska kan jag ju tala om en häst som blev väldigt medgörlig! :)
 Tyvärr så kände jag att jag inte hade tid för båda hästarna. Både Starla och Tibbe fick stå väldigt mycket och jag ville inte heller ta hand om starla på Tibbes bekostnad. Så jag tog det tyngsta beslutet i hela mitt liv och lämnade tillbaka henne, utan att veta om hon skulle få leva eller inte.

Men som tur var så fick hon göra det, Henna och Christina skickade ner henne till Västerbo Stuteri där hon nu mår bra och har ett föl i magen!

Ja, jag ångrar faktiskt varje dag mitt beslut och kan inte sluta tänka på vad som hade hänt om jag haft kvar henne. Men i slutändan så är det tack vare mig som hon lever och  det kommer jag alltid vara glad och stolt över. Men i slutändan så förlorade jag henne och det var hon jag kämpade för..<3

Inte lång tid efter återlämningen så började jag planera att ta tillbaka henne i framtiden. Jag gör det fortfarande, men först ska hon få ha föl och vara lycklig och stolt mamma ett tag!

Om mig och Tibbe

Kategori: Om mig & Tibbe

Tänkte skriva en text till er som inte vet vem jag och Tibbe är.

Om mig:


Jag heter Lovis och är 16 år. Jag går första året på musikestet på Skvaderns Gymnasieskola. Jag är en glad och frammåt person som är väldigt flummig emellanåt, men kan också vara seriös såklart.

Mina största intressen är hästar och musik. Jag har en häst nu, Tibbe. Förut hade jag även en häst som hette starla, men jag var tvungen att lämna tillbaka henne pga tidsbrist. Jag har hållt på med hästar sen jag var typ 8 år då jag började på Sundsvalls ridklubb. Efter det har jag haft sköthästar på ridskolan, hyrt sommarhäst, hjälpt till i travstall och haft två foderhästar (har kvar en nu då).

Mitt andra stora intresse, musik, har jag haft sen barnsben. Jag är uppväxt med musiken i familjen. Pappa håller jämt på att spela och sjunga och min bror spelar i band, OH MY!. För övringt gillar jag att fotografera, jag har en canon 1000D och på sommaren tycker jag att det är skönt att följa med pappa till havs i våran båt. Jag har även gått i fotboll, scouterna och bild.

Nu till vintern tänkte jag göra slag i en sak jag tänkt på länge, nämligen köpa ett par längdskidor. Jag gillar att åka längd och tycker att det är ett bra sätt att hålla igång även på vintern då man lätt slappar till.

Det är otroligt svårt att skriva en text om sig själv, men jag tror jag fick med ganska mycket.

Om Tibbe:Tibbe heter egentligen Tiburtius och är e: Magraf och u: My sunshine suprise. Jag fick honom den 8 nov 2008. Han är en korsning mellan arab (hans pappa är renrasig arab) och massa ponnyraser. Han är c-ponny, ca 138 i mkh. Han är en otroligt livsglad kille och är alltid med på noterna och älskar att vara i centrum.

I stallet är han världens snällaste och lugnaste att sköta om och han är snäll både att sko, klippa och lasta. Han är snäll att hantera också, men han kräver en fast han i allt man gör med honom för han tar gärna över och då är han rent ut sagt ett helvete att hålla på med.. ;)

Just därför har vi tränat enkla basics inom NH för att befästa ledarskapet på marken. Det tyckte Tibbe var otroligt jobbigt i början för han ville inte lyssna på mig, men nu börjar han acceptera alla nya regler.

I ridningen är han oxå världens snällaste, men även där så behöver han en bestämd ryttare. Han är pigg och glad och väldigt känslig. Han klarar inte av ryttarbyten för då blir han spänd och osäker, därför så är det bara jag som rider honom, och om jag inte kan så longeras eller vilar han.

Han älskar att vara ute i skogen och galoppera fort. Han går fram överallt, det enda han inte gillar är kossor (blivit skrämd) och mycket trafik. Under höst/vinter så kan ha bli lite bökig i skogen och sparka bakut i galoppen, men det är bara för att han blir pigg och glad när det är kallare, under sommarhalvåret är han snarare mot det lata hållet!

 Han gillar att hoppa och hoppar allt och är väldigt duktig på det! I dressyren har han inte riktigt kroppen med sig (lite taskig exteriör) men han försöker sitt bästa och tycker att det är roligt att jobba. Han är ändå lat och väljer gärna att springa från arbetet och ibland kan han bli tjurig och sparka/resa sig. Men det har blivit mycket bättre iom att han blir mer och mer vältränad.

Tibbe är världens finaste och snällaste kille och jag skulle inte byta ut honom mot nåt i världen! Men som många hästar så har han sina idéer och vissa gånger uppskattas dom mer eller mindre.

Vi har tränat regelbundet i hoppning på L:B nivå, men inte tävlat nånting. Dels för att jag inte haft grönt kort förrän nu och för att vi haft dåliga träningsförbindelser en lång tid. Nu i vinter/vår ska vi dock ut och hoppa lite L:D/L:C och jag hoppas att vi kan ha startat åtminstånde L:B innan sommaren! Han gör L:A rörelser i dressyren, men jag skulle nog ändå lägga utb nivån på L:B. så L:B/L:B.

Jag ska även testa rida western på honom. Följ med på våran resa, i framgång och motgång!
gjorde en jämförelse!

Kategori: Allmäntden till höger är den jar har nu och den till vänster är den andra pessoan. Den ser ut att vara väldigt lik min.

SADEL

Kategori: Allmänt

En tjej vill byta sadel mot mig. Hon har en pessoa lyth tait som ser ut såhär:


det ser ut att vara typ en likadan som jag har nu. Ser inte allt för svängd ut. 17" W.

Jag är faktiskt ganska sugen på den.

Sen tipsade Helena om en pariani (?). som jag mejlade på ang byte.


den är 17" w-xvid. 
dock ser den lite platt ut eller vad man ska säga, fast bilden är ju inte så jättebra.
fast om man lägger huvet på sne så blir det bättre haha xD

Så ligger det till nu iaf.

som jag brukar säga till Helena: Vad har jag att förlra?

Dagens ridning

Kategori: Allmänt

Idag orkade jag inte rida seriöst så vi stack ut i skogen med hack bara :) Vi red ner för ivarsbacken och travade upp, han fick trava precis hur snabbt han ville och jag kan säga att det var gaaaanska så snabbt, men han tog inte galopp iaf :)

Sen red vi ner igen och gjorde samma sak i galopp och DÅ var det minsann andra bullar... Han sprang allt vad han hade upp för hela backen och sen fick jag honom inte att skritta förrän vi kom till stallet xD han tyckte det var VÄLDIGT roligt óch jag med för den delen!!

Tibbes färg

Kategori: Allmänt

Till vänster nov/dec 2008 och till höger sept 2011Tycker ni han har ändrats mycket? i färgen alltså, bortsett från björnpälsen.

Har Tibbe fått tjockare svans?

Kategori: Allmänt


Sommaren 2009 (ignorera min sits, tack.)


Höst 2011

Visst har han fått det?

Gårdagen

Kategori: Allmänt

Igår kände jag inte för att rida så jag tog ut lilla ponnin på baksidan och tränade lite löslongering. Först fick han jogga igång lite i båda varven, jag märkte på en gång att han hade svårt att förstå mina signaler i mörkret, vilket är väldigt logiskt då man amvänder sig av kroppspråket. Men han gjorde sitt bästa, även fast jag fick vara lite övertydlig ibland.

Nästan på en gång kom han in till mig idag, det tog kanske två varv, sen stod han så gulligt vid mig :) Nu följer han mig utan tvekan när jag gå och idag så körde jag lite "spö-terapi" med honom lös.

Först när jag tog upp spöt blev han lite tveksam och ryggade nåt steg eftersom spöt vanligtvis betyder att han ska ut och springa. Men då lugnade jag honom och sen strök jag med spöt över hela honom, sen gick vi en sväng och sen skickade jag ut honom igen.

Anna-greta kom med sina hundar som hade blinkande halsband och då började ju tibbe höja svansen, studsa runt och fnysa på en gång. Då testade jag att be honom komma in och då kom han på en gång. Det är bra att han kommer när han blir rädd.

Min sötprupp! Är det nån som vill se film nån gång när jag jobbar honom lös?

SNÖ!!!!!!

Kategori: Allmänt

Nu vill jag att det ska komma snö!!!!!!!!!


Jag skulle typ ge vad som helst för att komma in och se ut såhär efter en ridtur <3

Tibbes stam

Kategori: Allmänt

tibbe är renrasig arab på sin pappas sida ända till 1810-talet.... haha coolt 8)

Är en timme tidig, så jag kan lika gärna...

Kategori: Allmänt

Jag börjar om en timme, och det är inte en kotte på skolan. Lite läskigt, det är inte ens tänt.... Förutom i mitt arbetsrum.

Kan ju lika gärna skriva om gårdagens ridning, eftersom jag inte hann igår!

Jag provade ju en sadel på honom, globus. Men den låg helt åt helvete rent ut sagt. Den låg i framvikt osså var den för vid i manken, men trång över ryggen, så var bommen för svängd. Men den låg bra på vera!

Så då blev det barbackaridning i paddocken på ridskolan. Jag och tova tog reda på var man tänder lamporna till den, och det kommer bli praktiskt. Asså om dom plogar paddocken i vinter så kommer jag nog väldigt sällan rida i ridhuset.

Men iaf så var tibbe så jääääkla fin!!!!!!! Åhh han har inte varit så fin på väldigt länge. Vi tränade skänkelvikning, slutor och lite tagen bakdel och att öka och minska tempot. Sen provade jag även att rida några varv i förvänd galopp och det gick oxå super!

Han tog ett jättebra stöd på bettet och hade sjukt trevlig bjudning utan att bli springig. Det kändes verkligen som om jag kunde göra vad jag ville med honom, vilket jag i princip också kunde! Han var skitfin... <3

Jag har slagit ett världsrekord...

Kategori: Allmänt

I att dansa fulast i hela världen! Vi har haft afrikansk dans och slagverk hela förmiddagen. Det var riktigt riktigt roligt, men jag sög verkligen! Så leende från öra till öra klumpade jag runt medan de andra dansade haha! Det var så härligt att känna hur svetten trängde fram, energin från afrikanarna och mina kompisar.

Nu sitter jag med lätt huvudvärk inne i mitt arbetsrum på skolan och är för lat för att hämta vatten! Om 20 min ska vi ha idrottslektion i typ 2-3 timmar oxå, vi får se hur det går!

Jo, ikväll ska jag ju prova Globus sadeln på Tibbe, jag hoppas att både han och jag trivs i den, men samtidigt är jag skeptisk mot globus av olika anledningar.

Jag vill även passa på att tacka alla vänner, läsare och alla andra som gav så positiv och stöttande respons från det jag skrev igår. Det gör mig glad att veta att flera är på samma spår som jag! :)

Vad hände med gläjden?

Kategori: Allmänt

Jag känner att jag bara vill vara. Folk säger till mig om tibbe: "Du ska tävla det och det, och ni ska hoppa det och träna för den.." eller "Jamen nästa år ska du ju sälja honom, du ska ju skaffa storhäst" osv. Det är sånt jag får höra i princip varje dag från olika håll. Vad ger dom rätten att säga till mig vad jag ska göra med min häst? ja, MIN och jag gör som jag vill! Ibland sveps jag med i det och tänker att ja, det är klart jag ska tävla! Nu ska vi hoppträna osv. Men när det väl kommer till kritan så vill jag helt enkelt inte. Jag är ingen tävlingsmänniska. Jag gillar att träna och utvecklas, men jag får inte ut det där lilla extra av att tävla. För mig så räcker det med att jag och min häst trivs med varandra.


Tibbe och jag på tävling förra hösten.

Jag saknar hur det var förut. Då var det jag och Tibbe mot världen, helt seriöst. Vi hade kul i skogen och vi busade och red runt, hopade då vi hade lust. Jag gick inte runt och kände att Oj jävlar, han har tappat några ryggmuskler, eller, oj gud han kan ju inte vila två dagar i rad eller att jag inte kan ha på mig det och det eller använda det eller det schabraket för att "det är fult". Men nu så är varje ridtur med krav på perfekt form och trimma i skogen varje dag eller rida i paddocken, absolut inge longering utan inspänning. Och även när jag rider så tänker jag konstant på hur det ser ut eller vad folk skulle tycka. Förut sket jag i det, orkade jag inte jobba Tibbe en dag så gjorde jag inte det! Det var KUL att rida och jag BEKYMRADE mig inte hela tiden för saker.


Busa på ängar- helt OK

Visst, det där om att jag tydligen måste sälja honom nästa år eller när jag fyller 18 har jag fått höra. och att man inte "kan" ha en c-ponny när man är 16, att jag är för lång bara för att fötterna går under sadelkåpan ungefär. Det har jag fått höra i alla tider jag haft honom, men jag skiter fullständigt fan i det.. Varför? Jo, först och främst för att jag älskar min ponny mer än en rosett på väggen. Och för att jag helt enkelt inte är för lång! Visst, folk skulle nog säga att jag är "för lång" Men vad betyder egentligen det? Och vem jämför man med då? Tar han skada av det? Nej. Är det obalanserat när jag rider på honom? Nej. Ser jag onormalt lång ut på honom? Nej. Är jag för tung? Nej.

Och varför ska jag sälja honom? Jag planerar inte att sälja honom om jag inte måste. Någonsin. Jag har haft honom sen jag var 13 år och vi har vuxit ihop. Han är min bästa vän! Han är alltid glad och positiv, han är alltid med och han är alltid där! När det känns som om allting sviker så har han alltid varit min trygghet, den som jag vet finns och alltid är samma. Den som alltid ser på mig med vänliga ögon och får allting att kännas bra för ett ögonblick. Och han vet inte ens om det. Han är bara han. Och kanske är det det som gör det hela så speciellt?


Jag älskar dig Tibbe <3

Jag önskar att alla kunde få det som jag har med Tibbe. Jag är säker på att många upplever samma sak. Men dom som säger till mig att jag ska sälja honom för att "han förstör min ridning" eller för att "jag är för duktig för att ha en häst som han", de människorna har aldrig haft en ärlig relation till en häst.

Så saken är den att Ja, jag saknar det gammla oss. Det som var så speciellt. Då vi bara hade kul. Så nu vill jag släppa alla krav. För just i nuläget så känner jag bara stress och oro inför honom. Jag ska berätta varför. Jag hade precis börjat träna hoppning för Johanna Hammarstrand när vi får nytt schema så jag inte kommer kunna fortsätta. I samma veva upptäcker jag att sadeln inte längre passar och måste rida baracka. Och iom att jag verken har sadel eller tränare så kommer jag inte kunna vara med i KM, den enda tävling som jag faktiskt VILL vara med i. Så ska jag träna för Arnold, men motivationen är under noll och jag känner att jag inte vill lägga 900:- på en träning en vecka innan GHS.

Och så vill inte jag känna. Jag vill ha det som en rolig grej, inte som ett måste. Som tex att sadeln inte passar, fine, jag rider barbacka. Men då kommer alla problem upp igen att han kommer tappa muskler, bli tjock jag kan inte tävla osv. Men är det så jävla viktigt?? Jag borde inte känna stress, utan glädje för att jag upptäckte att sadeln låg dåligt innan han fick ont i ryggen av det.


Det går lika bra utan sadel.

Det jag vill få fram är att man ska uppskatta vad man har, istället för att fokusera på det man inte har. Och man behöver inte sälja sin ponny bara för att man fyller 18. Man ska göra det man tycker är roligt och man behöver inte göra allting så komplicerat.

Imorgon ska jag prova en ny sadel på Tibbe och då ska jag ta på honom det ljusblå minhäst schabraket och traska ner till ridhuset!! Folk får säga vad dom vill, jag tycker om mitt minhäst schabrak, så varför inte använda det?


Ett av vårat fina minhäst schabrak- bild från 2008.


Fina underbara vän

Kategori: Allmänt


Jag älskar dig med än ord kan beskriva...

Uppdate om sadeln

Kategori: Allmänt

Nu går det frammåt med sadeln iaf:

Imorgon komer en tjej och hämtar min sadel och tar emd sig sin. Så vi ska bytlåna i ett dygn. Hon tar med sig en
Globus (vet inte vilken modell det är) 16,5" x-vid. Jag ver lite tveksam mot 16,5, men hon sa att den var stor för att vara 16,5 så vi får se. Är ju inte heller säker på att den passar. Ska även prova en Prestige Golden star nån dag. Moa i stallet ville oxå prova min sadel.

Så jag hoppas att min sadel kommer passa på nån av hästarna (vet ej dock om moa är intresserad av att köpa min?).

Nu har jag rast, är på skolan. Sen ska jag som sagt skritta ut med Helena, det blir kul.

Till salu: Jacson Säkerhetsväst

Kategori: TILL SALUEn fin säkerhetsväst av märket jacson. Storlek Vuxen S. Endast använd ca 5 gånger, väldigt fin och skön. Säljes pga att den är för stor för mig.

OBS! Smutsig på bilden pga att den inte används, men säljes såklart ren.

Pris: 900

Vid intresse: Komentera eller mejla ---> Lollo.akos@hotmail.com <---

Till salu: Grimmor

Kategori: TILL SALU


På bilden:

1- lila/brun m. blå kant strl cob 20:-
2- Blå m. Silver dekoration strl ponny (ställbar) 30:-
3- Rosa m. "Superstar" på nosen strl cob (ngt urtvättad) 10:-
4- Grön bucas grimma strl Full (sluten på nosen) 30:-
5- Blå/svart/vit grimma strl cob- 30:-

Alla för 100:-

Vid intresse: komentera eller mejla --->lollo.akos@hotmail.com <---

Till salu: Schabrak

Kategori: TILL SALUPå bilden:

1- Gold medal strl Ponny, 100:-
2- Showmaster strl full 50:-
3- Showmaster strl Ponny 100:-
4- Showmaster strl ponny 50:-
5- Shoxmaster strl full 50:-
6- Gold Medal strl Ponny 100:-
7- Voljok strl full 30:-

Alla för 400:-

Vid intresse: komentera eller Mejla -->lollo.akos@hotmail.com <---

Ojoj

Kategori: Allmänt

Idag var jag på jättebra humör, jag gjorde klart alla uppgifter på skolan osv. Ända tills jag kom till stallet. Tänker inte gå in på detaljer, men OJ OJ....

Tibbe fick vila, pga alla saker i stallet men jag pussde lite på honom <3 Imorgon ska jag skritta ut med Helena, det blir mys. :)


Men jag tar allt  med en klackspark, precis som tibbe verkar göra.. ;)

Saknar vinter!!!

Kategori: Allmänt

Ska snart till skolan, vi har återläsningsdag, dvs att man får möjlighet att plugga ikapp om man ligger efter. Man får komma och gå när man vill och ingen kollar om man kommer eller inte. Så det är helt på ens sgna ansvar att göra det man ska. Kul?? JAPP :D

Iaf så tänkte jag visa lite bilder på tibbe. Kanska från nåt speciellt pass, nån tävling, nån årstid. Finns massor att välja på. Jag tror jag väljer ett pass från första januari 2010. ÄLSKAR dom bilderna. Ni förstår snart varför.Tibbe, du gör mig hel <3

Snyft :(

Kategori: Allmänt

Asså jag vill verkligen få iväg den där jääävla sadeln... men det är inte ens nån som har mejlat... Jag vill inte sänka priset mer heller för då kommer jag inte ha råd att köpa nån ny... Visst jag har inte haft den ute en vecka ens, men ändå.

Så Det blir inget KM för mig. Den enda tävlingen osm jag VILLE va med i. Och precis när vi börjat träna så sket det sig. Aja, bara jag får pessoan såld så jag kan köpa en ny så fixar det sig. Ponnyn är iaf jävligt kul att sitta på just nu.

Idag ska vi träna löslongering, dvs om det inte står hästar i paddocken som vanligt...Kan ju säga att jag är JÄVLIGT less på det. Ska fan ta bort stängslet runt paddocken, för det som är tragiskt är att det finns en annan hage bara det att dom är för lata för att stängsla.
Föressten så kan jag säga att min häst har jävligt bra hoppteknik. :)

Inget är nytt under solen

Kategori: Allmänt

Imorse ringde klockan halv 6, så det var bara att masa sig upp... Släppte ut hästarna och fikade varm chocklad och ostmacka i stallet efteråt, myyyys! Sen red jag ner till travbanan med tibbe, barbacka då.. han var skiiitfin! Tror aldrig han har vart så fin barbacka i skogen.. Det är nästan hemskt viklen skillnad det är på honom när sadeln togs av... :/ Men huvudsaken är att han inte behöver ha den på sig igen!

Sen gick jag ner till ridskolan och höll emma sällskap på framhoppningen i typ 2 timmar :O Fast hon stod där i typ 5-6 timmar så det är lungt :P Sen så kom hon på att hon skulle rida mirre, så jag följde med henne hem och så såg vi på tv, satt vid datorn osv. Jag lärde mig namnen på hennes hundar (stolt chey).

Sen gick vi ut till stallet då, mirre var fin som vanligt. ;) Så fick jag låna en häst oxå! ett stooort varmblod (stort enligt mig) som jag fortfarand inte kan komma ihåg namnet på. Men han var supersnäll, vi skrittade, travade lite oxå. Myspys häst, så jag kan väl offra mig fler gånger när jag är hos emma (a). Vi hälsade på tommie oxå, hihi han är töt. Sen åt vi middag, började kolla på Eragon, men sen kom mamma.

Vi åkte till Tibbe, för nån (läs vera) har tuggat/sparkat lös en planka mellan tibbe och veras box så det var ett stort mellanrum mellan= skaderisk. Så jag var tvungen att laga det. Vill inte ens tänka på vad som kan hända om nån av dom skulle fastna där... :(

Aja nu är jag hemma iaf, pch äter upp gårdagens godis (hade köttbullskväll med fanny, emma och ronja.)

Oj, vad långt det blev känner jag, men det är lungt! haha

Köttbullskväll

Kategori: Allmänt

Om ca en timme ska jag möta Ronja, Fanny och Emma vid ica, vi ska ha köttbullskväll! Ska göra köttbullar och äta dom, sen ska vi se på film och tjocka i oss godis! haha

sadlarna

Kategori: Allmänt


Pessoan. En sån här har jag ju. Denna är 17" x-vid. Den här vet jag ju säkert passar, så detta är det optimala. (haha får skaffa bruna träns osv..)
 Den här är ju som sagt utlånad, men jag håller tummarna på att den inte passar den hästen!


Stubben sadeln. 17" x-vid även denna. Den ser rak och bra ut, inte så mycket plats för manken oxå, vilket även det är positivt. Den ser ut att kunna ligga bra på tibbe, men jag är osäker på vad jag tycker om dom gigantiska knästöden... Så denna är alt. 2, men det blir ju lite av en vild chansning.

Dock så måste jag ju få min såld innan jag kan köpa nån av dom, vilket är bajsigt!!

EDIT: Läste Stubben Edelweiss NT. NT står för new tecnology och inntebär att den har stubbens mest avancerade bom som gör att ryttaren ska komma närmare hästen. Leter ju bra. eller?

Åååh fina häst <3

Kategori: Allmänt

Idag var tibbe helt underbar att sitta på! Han var lätt i munnen, men tog ett stadigt stöd och han jobbade jättebra, allt stämde. Vi gjorde skitfina skänkelvikningar, fina fattningar... Ja vad ska man säga? Han är bäst helt enkelt <3

Tror att det är VÄLDIGT bra att jag byter sadel. Men nu ser det mörkt ut :( Den andra rodrigon hade hon lämnat ut på provning, men skulle höra av sig till mig om den inte passade. Sen har jag mailat på en stubben Edelweiss NT, den finns kvar, men det känns som ett litet wildcard och köpa den. Nä, om rodrigon blir såld så kanske jag provar stubben  sadeln.  Jävla sadelproblem.

jag <3 Panic! at the disco

Kategori: Allmänt


Asså herregud, ord kan inte beskriva hur jag älskar Brendons röst... Den är så... <3


Till salu: Pessoa Rodrigo

Kategori: TILL SALU


17 tum, MW. Fint skick, ej repig. Medföljer: Stigläder, stigbyglar och pessoa sadelöverdrag.

Prisidé: 9000, prutbart.

Vid intresse: Komentera nedan eller skriv till lollo.akos@hotmail.com

Sämst uppdatering!

Kategori: Allmänt

Men jag har typ inte haft nåt att skriva om. MÅSTE ha en ny sadel nu oxå.. Han är helt annorlunda att rida barbacka än med sadel, och det säger väl allt?

Han har vilat två dagar nu, vilket jag tror var bra för honom. Han var jättemysig idag, red lite på nya banan och han kändes jätteifn, han jobbade verkligen och sög tag i bettet jättefint!

Bajsrumpa

Kategori: Allmänt

Sitter på skolan nu, hinner inte uppdatera för min dator är på gotland -.- Är hos pappa 8)

Men iaf så har det inte hänt så mycket. Har haft sagan om ringen maraton ooooh I LOOOVE dom filmerna. 

tibbe har vart snäll. Jag är skitless och hoppas på bättre tider tyyyp. Hejdå. 

Var på stadshuset...

Kategori: Allmänt

Och sänkte medelåldern något! Och ja, jag kom in för jag var "on the list". Haha VIP.

Kollade på min käre bror, som sjunger i bandet OH MY!.  Det tog ett tag innan dom kom igång. Träffade även Anna och Ida så vi dansade och hade skoj. Spelningen var sjuuukt bra! Dom spelade typ 7 låtar eller nåt och nu har jag ont i halsen av allt skrik haha!

Åkte därifrån vid 2 typ. Kände mig faktiskt lagomt mallig när folk skrek typ "ooooohh mmyyyyy" och sjung med och tyckte dom var allmänt superbra. Jag stod där typ "dä ä min bror"

Tibbe skrittade jag ut på idag, han var pigg och glad hihi :):(

Kategori: Allmänt

Jag saknar dig.

En som jag ser upp till...

Kategori: Allmänt

Väldigt mycket är den här tjejen: Jag låter intervjun tala för sig själv.


Träningen...

Kategori: Allmänt

...Gick jättebra, över förväntan! Jag var jättenervös när jag red ner hehe...

Skrittade och travade fram själv först och sen red vi på ett lite mindre fyrkanstpår och gjorde en volt på ena kortsidan och i hörnen på motsatta kortsidan flyttade vi runt ínnerskänkeln lite lätt. I galopperbetet fortsatte vi med volten på ena kortsidan, men på den andra kortsidan gjorde vi sluta. Tibbe kändes lite spänd under framridningen, han tog inte stöd på bättet i vänster varv alls idag. Men i höger i traven var han ganska så fin emmelanåt. Galoppen var väl.. Jag vill inte säga katastrofal, men den var nog det xD Han var spänd som en stålfjäder och var fullt inställd på att köra om hästen framför..

Så framridningen gick väl inte så jättebra, men det berodde nog till störst del till att jag var så nervös.

Sen skulle vi börja hoppa, vi skulle göra en egen bana som vi skulle hoppa i trav. Jag fick bara blackout, men kom på en ganska hyffsad bana ändå!

sen hoppade vi lite linjer och lite banor helt enkelt. Inför tävling i helgen för storhästarna. Jag tyckte ändå det var bra för det var inge kompicerade saker vi gjorde, det var skönt för då fick jag inte så mycket press på mig!


Jag har gjort en ful bild här ovan över hur hindren stod. hehe

Jag är jättenöjd med själva hoppningen. Han bjöd på fint, visserligen fick jag driva som en idiot för att han skulle ta i men han tyckte att det var jätteroligt, öronen frammåt hela tiden! Vi kom inte helt fel på hindren heller, ibland lite stort, ibland lite trångt, men inte helknas.

Jag tog med första stoppet oxå på filmen, han var inte berädd på att vi skulle hoppa. Man ser tydligt på filmen när vi blir mer och mer säkra på hindren. Vi hade aldrig hoppat några av de här hindren förut, så jag är verkligen jättenöjd!

Filmen:

Långering och NY FRISYYYR

Kategori: Allmänt

Klippte mi hos elin idag, blev riktigt snyggt. Klippte Lugg! och lite kortare samt klippte upp det en del. Nöjd blev jag, folk tyckte att jag såg äldre ut. Bra antar jag? Orkar inte lägga in någon bild, men ni lär ju få se!

Sen longerade jag tibbe en stund, även fast klockan var typ 8 på kvällen. blev lite skritt coh trav bara i lite friskare tempo, vill inte att han ska vila innan träning. Han var snäll som vanligt, lille prinskorven!imorrn

Kategori: Allmänt

ska jag rida för johanna hammarstrand i hoppning! :D Im exited..!!

Btw så är jag på skolan (på väg hem dock) och har precis gjort idrotts prov! Gick bra! tog bara typ 10 min haha

började ca kvart över och sitter redan vid datorn!

lista

Kategori: Allmänt

utseende

1. vilken ögonfärg har du: brun/gröna

2. hur lång är du: 164
3. vilken hårfärg har du: brunrött
4. långt eller kort hår: halvlångt
5. piercingar i anisktet: nej
6. vilken ögon färg skulle du vilja ha: bröngrön?
7. hur lång skulle du vilja vara: 164 :P
8. vilken hårfärg skulle du vilja ha: Vet inte
9. vill du ha kort eller långt hår: långt
10. skulle du vilja ha piercingar: nej

Senaste du

11. du åt: Hårdbrömacka med smör!
12. du drack: mjölk
13. du fick sms av och vad de stod: Tova Bergqvist- Okej :)
14. du skrev sms till och vad du skrev: Petter Berglund- Kastar ner min spånbal för den här veckan för det finns inga nerslängda.
15. sa: Ja, jag gillar den.
16. kramade: mamma
17. kysste:
19. du spydde: ööö donno
20. du skrattade rikitgt mycket: Det va nog inte så länge sen 8)

Kärlek
21. är du singel: Japp
22. ditt förra förhållande va med: En kille i 6an
23. ditt längsta förhållande: ja kanske 3 veckor x) 
24. med vem då: han i sexan
25. när någon säger din första kärlek vem tänker du på då: jag har nog aldrig haft nån riktig kärlek :P 
26. är du fortfarande kär i personen ovan?: ne
27. gillar du någon just nu?: nej
28. hur många seriösa förhållanden har du haft: noll
29. vill du vara singel: Just nu vill jag det.
30. vill du gifta dig?: Om jag träffar rätt människa så :P
31. Vad heter din nuvarande pojk/flickvän: NAMNLÖÖÖÖÖSSSSS
32. de som vet mest om dig: Jag
33. den vän som du har känt längst: typ hanna 
34. flera bra kompisar eller bara en alldra bästa vän: jeg vet inte
35. någon du saknar att umgås med: maja :(
36. en av dina bästa tjejkompisar: har fler bästa tjejkompisar!!!
37. någon kompis som bor långt ifrån dig? : Maja :(<3 
38. den du har mest minnen med: vet inte
39. bra vänner du inte träffar ofta: Tova :D
40. har du någon gång varit vän med någon som du inte tycker om?: Varför skulle jag vara det?

Övrigt
41. musiksmak: Det som är bra
42. sport: ridning
43. galen eller lugn: Både och
44. har du någon gång hört att du sjunger bra: haha ja :P
45. dricker du alkohol: Ibland :P
46. har du hört att du borde bli modell: ja alldeles nyss xD
47. något speciellt du alltid har på dig varje dag: underkläder?
48. vad tänker du på just nu: försurningar!!

"långritt"

Kategori: Allmänt

Idag red jag och tova runt kvarsätt. Vi tog på oss massor av reflexer så vi såg ut som lysgubbar. Tibbe gick jättelungt förbi kossorna, tror inte att han har gått så lungt sen han blivit skrämd! :)

Lugn och fin i traven hela vägen upp till kvarsättsbacken då vi fattade galopp och tibbe sa ungefär "tjoooonnngg" så sprang han iväg. jag öste på honom lite haha och det tyckte han var jättekul. Sen blev han jättetaggad och sprang och sprang och bakbenen flög åt alla håll :P

Han var väldigt duktig med bilarna som vi mötte oxå, han reagerade bara på en minibuss med släpvagn som dundrade förbi.

Han kändes fin, men ju längre vi red ju piggare blev han. Karate- tibbe <3

Höst 2009, 2010, 2011

Kategori: Allmänt

Ojoj, jag och tova tittade igenom höstbilder på mig och tibbe.. Jag tycker att vi (jag) har utvecklats liiiite.

2009:
2010:


2011:

longering och skritt

Kategori: Allmänt

Idag longerade jag tibbe, tänkte egentligen jogga ut honom, men det fick bli longering i skritt och trav, lite galopp. Jag tränade övergångar genom att helt enkelt säga "skriiiittta", "traaaava" osv. Han lyssnade på trava och galopp varje gång, men när jag bad honom sakta ner... hehe

Han var jättepigg idag, vilket var kul. han ville verkligen inte skritta, det var trav eller galpp som gällde. När jag tog in honom på mindre volt försökte han springa iväg för att undvika ev avsaktningar... :)


Bild från i somras.


Nej, matte, jag vill inte sakta ner! (bild från i somras)

Sen frågade carro om jag ville skritta ut på vector och ja, han är mysig och snäll så jag gjorde det :)


Jag & vector sist jag red honom, andra gången jag red honom idag.

Imorrn ska inte mattias tävla som det var tänkt, men jag ska ändå åka dit för att titta på Emma och Alex. Sen på eftermiddan ska malin klippa tibbe, eller ja, hjälpa mig att klippa honom. Lääskigt :O

Vafan är det här????

Kategori: Allmänt


Skolfoto es1.....OH MY!- Time will tell

Kategori: Allmänt

Stolt lillasyster :) Känner ni igen min bror?

Hallelujah!

Kategori: Allmänt

Idag red jag ner till ridhuset med moa! Och det gick faktiskt bra! Tror det var nåt som satt fast i högerbogen, men jag red igenom det lite iaf. Orkar inte skriva, hamnade i kladdkakedvala. Så återkommer imorrn med nåt roligare. Men jag behövde verkligen att tibbe skulle går bra idag så det var skönt!

GRATTIS!

Kategori: Allmänt

Grattis på 20-års dagen bästa helena!!! hoppas du får en trevlig dag med massa presenter och vin!!

Svacka

Kategori: Allmänt

Jag och tibbe är nere i en svacka just nu, men ska rida för m imorrn och då hoppas jag att vi kan försöka hitta nån lösning.

 Så idag skrittade vi ut på långa tyglar med anna och boye, äntligen får hon rida på honom igen! Tibbe var snäll, men blev lite pigg upp för ivagsbacken, aka, galoppbacken.. ;)

Nu ska jag gå och titta om greys börjar 8 eller 9 jag läääängtarr!


I övrigt så flyter livet på rätt så bra, har ju de vanliga problemen men inget nytt att addera till listan iaf. Fast jag får ju flera saker att addera till positiva-händelser listan!

Btw så trampade jag snett på orienteringen idag så nu är min fot svullen :(

Grönt kort- Almost check

Kategori: Allmänt

Har anmält mig och frida till en grönt kort kurs på färsta under lovet. KUL KUL!!

I övrigt i helgen så har jag vart med hanna, vi färgade mitt hår och var på birsta och shoppade. Sen var jag med frida vi hade mys :)

Ibland går det bara inte

Kategori: Allmänt

Idag när jag kom till stallet så var mattias där och han frågade om jag ville följa med ner till ridskolan och titta på hoppning. Ung och dum som jag är så sa jag ja, vilket resulterade i en otroligt frivillig kidnappning upp på Pilutans rygg. Så jag skrittade ner henna åt honom och han tog bilen för han skulle kolla på nån. Väl där så skrittde jag runt i typ 20 min i paddocken, hon var lugn och sneelhest. Det gick bra för dom idag, hon såg jävligt taggad ut hihi. Sen red jag upp henne igen och då insåg jag en sak.. Jag trivs väldigt bra på piluttans rygg, vet du varför? För hon är väldigt lik en fläckig liten c-ponny som jag har. Fast i större förpackning med liiite mer motor.

Tibbe gick inge bra alls idag.. Jag red i paddocken och först var han ganska fin, men sen blev han bara bråkig och studsade och det gick fan inte att göra nåt. Det kändes verkligen helt jävla lönlöst för vad jag än gjorde så var han fortfarande stressad. Tillslut så spelade det ingen roll om han gjorde rätt eller fel, jag var ändå arg så då gick vi hem igen. Det är ingen idé att rida då.

I stallet så fick jag hålla mig för att inte börja gråta, vilket inte höll så länge för jag var bara så less..  Många stora tankar i mitt huvud nu... Men Tova, alex och mattias sa några snälla ord och då kändes det bättre :) Så imorgon tar vi nya tag och går back to basics med start och stopp utan krav på form eller dylikt, jag vill bara få honom med på noterna. För så är Tibbe, ibland så måste jag gå tillbaka till grunderna innan jag kan fortsätta där jag var. För den där ponnyn är som en RIKTIG jävla bergochdalbana.

så helt opepp är jag ju inte, men jag har fortfarande dom där iddéerna som ligger och gror i mig...! Nyfiken??