ridningen

Kategori: Allmänt

red ner på nya banan idag TIBBE var jättetrevlig men piloten kände sig inte så bra idag.

Jag ville egentligen inte rida idag, men tibbe har redan vilat i två dagar så jag kunde ine låta honom vila idag igen. men det där jävla sadelhelvetet går ju fan inte att rida i!!!!! fan vad less jag blir... får ingen balans i den eftersom kåporna är "platta" fortfarande. ´

som sagt, jag hade ingen motivation idag och dessutom har jag blivit tvärsjuk. igår kväll blev jag täppt i näsan och är det nu oxå har känt mig hängig hela dagen.

men jag har ändå städat hemma, åkt till birsta och sådär.

Jag måste hitta motivation till ridningen igen. har inte haft den sen besiktningen och det blir ju inte bättre av att sadeln inte samarbetar med mig heller. 

jaa.. får se när den behagar komma tillbaka. jag tycker att det är mysigt att va i stallet och pyssla med tibbe, men jag tycker inte själva ridningen är nå roligt, där är det bara massa problem hela tiden. men idag efter ridningen ledde jag honom hem och vi lekte lite :) Det va kul. haha det låter som jag pratar om en hund, men tibbe tycker det är ätteskojj när man nyper honom lite i kinden s¨blir han superbusig och börjar typ bocka och busa. han är så söt skrutten, jag älskar honom.  

MASSOR av grejer...

Kategori: Allmänt

idag så kom anette tibbe förra ägare (konstigt att säga förra..) med lite grejer åt honom samtidigt som hon hämtade sadelgjord, stigläder och stigbyglarna som hörde till hans förra sadel.

Jag ska se om jag kommer ihåg allt jag fick idag:
* Stalltäcke
*Sommartäcke
*svettäcke
*fleecetäcke
* Ländtäcke
* 1 elizabeth greenwood schabrak (looove, jättefint)
* 1 helt vanligt ljusblått schabrak
* ludd till longergjord
* 2 grimmor + ett grimskaft
* 1 nosgrimma
* martingal
* stigläder
* Tolksele (muuuums)
* senskydd
* Transportskydd
* 2 olika sortes sadelpaddar
* nummerlapp
* 2-delat bett med parerstänger
* marinblå benlindor
* marinblå huva med ljusblå/silver passpoal (har ett matchande schabrak)
* halsförlängare
(kan ha glömt nåt)

Och eftersom hon hämtade stiglädren och sadelgjorden så var ju jag tvungen att åka och köpa nytt. (ooohnej)

Så jag kom hem med detta från hööks:


Hopplatta med fina vita sömmar som matchar sadeln ;)

Nylonförstärkta stigläder i kalvskinn som inte töjer sig.

Som grädde på moset så hade carro haft utrensning bland sin saker så då fick jag (hon hade lämnat en påse som som det stod bortskänkes på) ett marinblått lami-cell schabrak som det dock står kings hästsport på (men det kan man kanske sprätta bort) och ett vitt eskadron schabrak med equeen ingraverat (det kan jag leva med) och även 4 paddar.

så nu beöver jag i princip ALDRIG mer köpa några saker igen xD
...

Kategori: Allmänt

idag fick tibe vila. jag känner mig lite tagen av lite saker som har hänt.. men jag ger inte riktigt mig själv rätten att känna såhär för ja vet hur mycket värre andra har det.

Tibbe fick vila idag. Har suttit och pluggar men lär ju behöva göra det imorrn oxå. Historia och eng grejer som ska in.

uppdaterar mer sen.

Klättring med moa och gadd

Kategori: Allmänt

Idag red jag ut med moa och gadd. vi började att trava minkvägen (ca 1km) och sen red vi upp till masten 4 gånger i trav och 4 gånger i varje galopp. Vi tog en liten längre avskrittning via fårstigen hem, det var mysigt :) Tibbe kändes fräsch idag. imorrn ska jag kanske ner till ridhuset/nån paddock en snabbis. ska få låna moas mattespadd. vill testa med ilägg framm för tycker att sadeln är liiite vid så den lägger sig lite i framvikt. men tanken är ju att han ska muskla på sig vid bogen och då måste han ju ha nåt att "växa i". Red utan svanskappa idag, och sadeln åkte inte fram!! Yeeey :D Hoppas hoppas att jag kan rida utan den.

Sen hade vi stallmöte. Ingen komentar om det. Låter allt passera. Blir bara jävligt lss när man står i ett helkollektiv och folk helt ärligt inte VILL ha raka fasta regler. och gnäller på saker som inte funkade för ETT ÅR SEDAN. förra sommaren.... Men det var då! Suck.. aja, ny dag imorrn. Jag åker till stallet för att ta hand om min häst. Jag vet vad jag gör och inte gör så jag tänker ignorera dem som har mage att klaga på vad andra inte gör när man själv inte gör ett PISS.

Dagens

Kategori: Allmänt

Idag skulle jag egentligen skritta ut på tibbe, men det blåste storm ute så jag longerde honom lite lätt i skritt och trav i 20 min så han inte skulle stelna ihop. eftersom det blåste så flamsade han mest de första 5 min men sen var han lugn och snäll :)

Han har börjat lyssna väldigt bra på komandot "traava" nu, men han lägger dvörat till så fort jag säger "skriiitta". Hm.. Undrar om han inte förstår det eller om han bara hör det hn vill höra? ;)


Tibbes röda longerings-outfit :)

Filmer 25/3

Kategori: Tävling

L:D (70cm)L:C (80cm)

Dagens resultat :)

Kategori: Tävling

L:D- Felfria och tibbe fick en rosett :D Skitnöjd med min lille plupp

L:C- Felfria igen, det var stilbedömning så vi fick ju inga sånna poäng direkt ;) Men pruppen var såå duktig.

jag är svintrött, har vart igång hela dagen. så jag tänkte typ sova snart haha. :P

Tagga nästa tävling då som är.. nån gång ;)


Bild från idag som jag lånade frå fb. Inte så bra, men såhär såg vi ut idag. Filmer kommer!!

tagga...

Kategori: Allmänt

tävling imorrn. :) Hoppar en L:D till och börja med men kanske anmäler L:C oxå.

igår kom min efterlängtade sadel <3 Men eftersom en är helt oriden så kommer jag ha syntetsadeln imorrn. men sen äre den nya som gäller :)

Idag red jag på mellanvägen och joggade bara ur energin lite grann. sen smörjde jag och duscade hans vita partier.

det hände dock en liten olycka i duschen.
jag höll på att schamponera in hans ena bakben och hade lagt ifrån mig slangen. vi har sån där slang med munstycke som man trycker så sprutar det och när man inte tryker så är den "av".
Iaf så höll jag på vid bakbenen som sagt och helt utan förvaning så flög munstycket på slangen iväg och det började tokspruta vatten på/bakom tibbe. Han fick såklart panik och slängde sig frammåt eller nåt och råkade i förbifarten sparka mig i huvet så jag for in väggen :( Det hela gick så snabbt så jag förstod inte först vad det var, men sen såg jag att det var slangen han var rädd för. Tibbe hade som sagt panik och försökte ta sig loss från ducsken så jag försökte vänta ut honom lite så han stod still innan jag stängde av vattnet.

lite tänkande hade jag iaf, vett nog att vänta tills han stod still innan jag gick in i ducksen igen Det gick bra med åde mig och tibbe, han hade glömt det efter några minuter, men jag fick en rejäl bula i huvudet. Känns ungefär som en halv pingisboll. Men jag tror inte jag fick hjärnskakning eller så för jag känner mig normal, dock lite huvudvärk såklart. :P Onödigt att det skulle bli så, men tur i oturen.


vårkänslor

Kategori: Allmänt

idag var det jättevarmt och soligt, dock lite blåsigt. men jag red ut själv på en mysig joggingtur med tibben. red över bron och travade till kvarsättsvägen och tog nedre hem. tibbe var lugnet själv hela ridturen men när jag kom till gummiflisen fick han en knäpp.

det var kanske 5 stycken som red där och tibbe kollade lite på dom, fine. men utan förvarnng så studsade han iväg och började fnysa och lyfte svansen som en liten arab. så taktade han med höga benlyft och glodde på dom. sen studsade han iväg och började bocka/kicka den lille rackaren. så vi stod i några minuter innan vi travade upp för ivars. tibbe var jättepigg hela vägen hem.

tror han hade lite vårkänslor idag :)

hoppträning

Kategori: Allmänt

idag hopptränade jag för mattis med moa.

vi började att hoppa fram på en grind med ett galoppsprång från en bom. sen fortsatta vi från den till ett plank som jag red på 6 språng till. sen hade vi en enkel oxer snett igenom. Vi satte ihop det till lite olika banor och sådär. Tibbe var SVINpigg. han sprang och kickade efter hindren i början, men efter ett tag så lugnade han sig lite.

han hoppade jättebra idag, vi kom bra på hindren, han tyckte det var jättekul osv. Film kommer!!

Vet inte vad jag ska skriva...

Kategori: Allmänt

Det här känns konstigt. Igår skrev jag mamma och tibbes ägare köpekontrakt, så nu är tibbe officiellt min egna häst. <3

Känns sjukt, jag blir liksom lite illamående när jag tänker på det. Att jag har en häst. Som jag har haft i flera år. Men nu är han min. Oron över vad som ska hända är borta, jag kan våga sätta upp mål. Tänka på framtiden.

livet som hästägare började dock lite knackigt. Jag, helena och anna red ner till ridhuset. jag tänkte hoppa lite. Men självklart är det dressyrträning och då kan man ju iiiinte bygga upp ETT hinder. tibbe var hård i munnen, han gillar verkligen inte novabettet. så jag får byta tillbaka till det raka. det var väl inte det bästa att köpa en häst när han och jag är i en svacka och motivationen är på -20 ungefär. Men vi tar oss ur det, vi gör ju alltid det tillslut.

att en sån liten detalj som ett bett kan pajja allt. Jag vill inte reda med bara hack, det känns som om han inte jobbar lika bra och som han inte blir lika lösgjord. Men nu har jag fått för mig att han är hård i munnen för attj ag har ridit med hack och då kan jag inte rida med bett för då kommerhan va hård i munnen, men eftersom jag inte bara vill rida med hack så vet jag inte vad jag ska göra. Så nu ska jag rida ut med hacket i några dagar och försöka att inte täcka på bettkarusellen. förhoppningsvis ska jag få hjälp av mattias i veckan och då rida med det vanliga bettet. om det fortfarande inte funkar så kommer jag bli helt krossad, för då vet jag verkligen inte alls vad jag ska göra. och så kommer jag ju inte heller va med i tävlingen.

Jag har liksom en klump i magen nu när jag skriver det här för jag vill ju så himla gärna att allt ska va bra, men det är inte det...

jag tänkte att det här skulle vara den bästa dagen i mitt liv, en speciell dag. men det blev inte så. det gick dåligt att rida och jag trodde att jag skulle vara jättegölad, men jag red tillbaka till stallet med tårar i ögonen och kände mig så otroligt besviken.

Och den dagen kommer aldrig igen.

chuck

Kategori: Allmänt

ja ser på chuck just nu. men det laggar så jag låter det ladda klart. så detta är helt enkelt enbart tidsfördriv :P sen ska jag GÅ till stallet eftersom jag precis vräkt i mig en påse non stop. hah jag listade ut var mamma har sin godisgömma med godis, chips och ostkrokar.. fy mamma!!

skoning och ridpass nummer 1

Kategori: Allmänt

imorse kom hovslagaren kl 10, så tibbe fick finfina fossingar och snösulorna åkte av. härlig känsla!

sen red jag, på novabettet som jag sa att jag skulle. tog av bettplattor och nosgrimma. och det gick bättre, faktiskt. red över bron och ett varv på galoppbanan. sen red jag till kvarsättsvägen och nedre tillbaka.

jag ver stenhård och konsekvent på lynaden idag. jag måste det när han inte lyssnar. stop var stop och fram var fram i princip. inget emellan. han tyckte såklart att jag var ite jobbig ibland, men det var ju ömsesidigt ;)

red ett lungnare pass för jag och alex skulle egentligen ner till sidhuset och hoppa ikväll. men hon smsade nyss och sa att hon inte kan. så jag får typ gå ner själv och hitta på nåt. för jag vill hoppa två gånger innan sön och på ons eller tors ska mattias hjälpa mig (tror jag). det blir så mycket hoppning och ridhus .

aja. jag måste ändå tilbaka för jag packade inget hö eftersom jag trodde jag skulle rida sen igen. shit happens i guess.

känner mig..

Kategori: Allmänt

inte så glad.

vårtur med alex

Kategori: Allmänt

efter min städrunda så gick jag till stallet och red runt kvarsätt med alex. tibbe var rätt fin. men jag kände mig inte så motierad till att ställa massa krav. så han fick gå lite lång låg och bara vara. han var lite töntig idag, det blåste ganska mcket.

imorrn ska jag rida själv tror jag och verkligen känna efter HUR han är med novabettet. jag ska skita i bettplattor och nosgrimma, allt. bara jag, tibbe och novabett. för jag vill ju att han ska fungera med det, för hans skull. men om hn inte gillar det så kommer jag fortsätta rida på det vanliga raka.

men ridturen var mysig. jag hade trevligt sällskap, varmt och soligt.


bild från idag. lånade den från alex fb. :)

Städ-lovis

Kategori: Allmänt

jag vaknade kl 7 imorse av strålande sol och fågelkvitter. ville egentligen sova, men kattoan var i STORT behov av städning (och resten av lägenheten oxå.) så jag pallrade mig upp. såg på tv ett tag innan jag körde igång.
jag har:

* städat kattoan
* bäddat mammas säng
*städat mitt rum (kläder öööverallt)
*städat vardagsrummet
* diskat undan all disk
*städat toan
*gått ut med soporna
* dammsugit hela lägenheten
*torkat alla golv
*torkat alla fönster
*vattnat blommorna

det hela tog väl max 2 timmar. jag ÄLSKAR att bo i lägenhet, så jäkla lättstädat.

Nu ska jag äta frukost sen ska jag nog dra mig till stallet. ska förhoppningsvis rida kvarsätt med alex :)

ses!

gårdagen

Kategori: Allmänt

igår orkade jag inte blogga. var på skolan och se åkte jag hem en snabbis för att fara vidare till sporthallen och simma med hanna. simmade 40 längder igår, asskönt. Sen till stallet, mocka och fixa mat. skulle egentligen ha cyklat/tait bussen hem, men jag kände mig surrig och utmattad. Hade bara ätit 4 pannkakor och en macka på hela dagen igår, inte bra. så supersnällaochsöta alex körde hem mig :)<3

när jag kom hem beställde jag en fet pepperonioizza från bilteline som dom fick köra ut. så jääävla nice. har halva kvar, så jag tror jag vet vad det blir till middag (läs frukost) idag.

video på mig och boye

Kategori: Allmänt

hade typ glömt denna. boye var u redigt pigg den här dan oxå.

hemma igen m. pollen

Kategori: Allmänt

jag åkte dit med inställningen att det skulle ta MINST två timmar och att dom skulle hitta massa fel och det skulle bli vila, återbesök osv.

Jag fick börja med att gå och springa på springgången. sen longering i alla gångarter, buskul tyckte tibbe och bockade och hade sig. :) Sen börje dom bak. ingen reaktion. Jag blev chockad,  eftersom han tydl var så halt förra gången. sen fram. och det gick ju inte. hon la handen på bogen och då reste han sig. Så då kom det en medhjäpare och bremsade då gick det kanoners. och ingen reaktion på nåt ben. sen böjde dom alla benen igen på nåt annat sätt. inget då heller. så han var HELT ok i benen. så jäkla skönt!

dom frågade ifall vi ville att dom skulle titta i munnen när dom ändå höll på. Visst, tyckte jag och mamma. så då fick han gå in i en såndär "bur" som dom kollar tänder i och fick lugnande. och ja, tänderna var ju lite nedslitna, men det var inte så farligt som distriktarn hade beskrivit  det som. jag fick oxå känna. så jag sa att jag hade tänkt rida på bettlöst och novabett och det tyckte dom lät bra. Tibbe biter fast i bettet och på det viser har tänderna slitits ner. det var ju bra att det upptäcktes nu, innan han tagit skada av det.

I efterhand känns allting jättebra. jag trodde verkligen att det skulle va nåt.

I överlag tyckte dom att det var en snäll men bestämd kille. och att han va fin i kroppen och jämnt musklad, det var ju kul att höra :) men det viktigaste av allt är sj'lvklart att han mår bra! :)

atg

Kategori: Allmänt

Nu är tibbe dumpad på atg. vi har tid kl 10 så då åker jag och mamma dit. anledningen till att han redan är där är att pappa skulle jobba så vi var tvugna att åka dit med tibbe innan.

lastningen... Det gick faktiskt bra! Tibbe hade lite kämpigt eftersom en viss fortis skrek som stod vid grinden i hagen och tyckte att han skulle komma dit och käka mat istället. så jag fick jobba hårdare för att få tibbes fokus.

han var lite hysterisk idag, sprang runt runt och upp på lämmen, ner och upp och ner. så tillslut frsökte jag få honom att stå still och andas en stund och tro fan att då tar hästen initiativet att gå in i transporten. det fick han naturligtvis inte, det ska ske på mina villkor, även om det är positivt att han vill in. så jag bad honom gå in istället och då gjorde han det. Det hela tog väl ca 3 min så stod han på. han har blivit så duktig :')

väl där var han lite nervös och undrade vad vi skulle hitta på. han fick gå in i en box och sen åkte jag och mamma hem och åt frukost.

Jag tyckte att det var jättebra idag med lastningen för det är första gången HAN har velat gå in. alla andra gånger har jag behövt lura inonom och SAGT ÅT honom att gå in, men idag öppnade jag bara en dörr för honom och han gick in.

Kommer ihåg alla skräcklastningar vi har haft med hysteriska människor som ska försöka "hjälpa" mig att få på honom för han kommer ju aaaldrig gå på om bara jag gör. men de senaste 4 gångerna när JAG har lastat honom själv med hjälp av grimma & grimskaft med kedja och dressyrspö DÅ har det tagit max 5 min. Jämfört med 2 timmar. Han har slitit sig, traslat in sig i linor, blivit LYFT in, mutad, slagen, skriken på ja, you name it. klart han inte vill gå in då stackarn. nä, är du lugn och onsekvent så har du honom på din sida. men om du försöker tvinga honom så tappar han respekten och förtroendet för dig på en gång.

jogging

Kategori: Allmänt

eftersom tibbe gick rätt ordentligt igår så joggade vi ut en sväng i skogen med anna och boye. tibbe var fin. finns inte s mycet ärr säga om ridturen.

för övrigt så har jag haft en sjk mensverk hela dagen och toppat håret :)

Riktigt dressyrpass

Kategori: Allmänt

Idag körde jag på med ett riktigt dressyrpass med lilltibben. red i lilla ridhuset i säkert 1½ timme.

Började med att trava fram under ttridning och gjorde ite volter hit och dit och kände i båda varven. sen rullade jag på i lättsits i galopp ett tag. senskrittpaus. jag joggar alltid fram hästen ordentligt innan jag börjar med själva arbetet.

jag jobbade först i skritt och red in på medellinjen och flyttade ut honom till långsidan. rullade på så ett tag tills han lyssnade på båda sidorna och var framme. sen red jag lite slutor i båda trav och galopp, men dom satt rätt bra från början så jag gick vidare till att rida en annan övning: jag vände in från kortsidan som att jag skulle rida snett igenom och red skänkelvikning till meddellinjen och sen skänkelvikning ut till väggen igen. sen på endra långsidan fattade jag galopp och fouserade på att försöka hålla en så samlad galopp jag kunde och hålla honom så rak i kroppen jag kunde.
 höll på med detta ett tag då han fick lite bus och kickade i början i galoppen, men vissa långsidor kändes riktigt bra. sen fick han en skrittpaus igen.den sista övningen jag gjorde gick ut på att jag red tre serpentiner i galopp och varje gång jag passerade meddellinjen så saktade jag av til skritt eller trav och fattade ny galopp. jag fokuserade på att försöka sakta av så mycket som möjligt med sitsen och att försöka hålla ihop honom för att det inte skulle bli för flängigt.

sen sp travade jag av honom ordentligt.  allt som allt är jag väldigt nöjd med passet. det var riktigt skönt att rida en ordentlig genomkörare och jag tror att tibbe uppskattade det oxå. det enda som jag kände av mycket idag var att i hörnpasseringarna i höger varv, främst i galoppen så sladdar han in med baken och spriner som i en sluta. men jag fick lite tips av mattias (ja, han är typ ALLTID i ridhuset) att jag skulle sakta av varje gång han gör så och flytta honom för högerskänkeln så han lär sig som så.


haha sötbild!


jag tog en lite längre avskrittning idag, istället för att rida genom skogen så red jag bilvägen hem. skönt på kvällen när det knappt är nån trafik och man slipper rida i mörkret.

pratade med mattias i stallet om träningar och så. ska föröska sy ihop nåt nästa vecka med lite linjer och sådär tills den 25e. vi ska ju förhoppningsvis rida L:D/L:C då. :D


skola imorrn

Kategori: Allmänt

jag vet inte riktigt vad jag känner om att skolan börjar imorrn. Vi har matte först och sen musik, så det är ganska chill ändå. men jag blir så stressad inombords av skolan, speciellt när vi har maaaassor med prov. har snart tappar greppet över alla ämnen helt. det enda jag har koll på är väl musiken. jag måste göra en lista imorn på vad det EGENTLIGEN är vi har. för som det är nu har jag noll koll och får bara en oroskänsla i magen :P

MEN- det som är kul med skola är att man får se lite fin ut. annars är det ju stallkläder och hästsvans som gäller :P

Jag tror jag vet vad jag ska ha för kläder. mina nya skor, jeans och jacka. fast jag vet inte vilken tröja jag ska ha dock, men jag har ju några stycken ;)

Längtar mer tills efter för då ska jag och tibbe rida i ridhuset, är sjukt taggad :)

avståndstabell

Kategori: Ridövningar

Travbommar
Häst 1.10 - 1.30 m
D-ponny 1.00 - 1.10 m
C-ponny 0.90 - 1.00 m
B-ponny 0.80 - 0.90 m

Galoppbommar
Häst 3.00 - 3.25 m
D-ponny 2.75 - 3.00 m
C-ponny 2.50 m - 2.75 m
B-ponny 2.25 - 2.50 m

OBS! Minska med minst 10 cm om det gäller upphöjd caveltti, oavsett om det gäller trav- eller galoppbommar.

Mellan travbom och hinder
Häst ca 2.50 m
D-ponny 2.30 - 2.40 m
C-ponny 2.10 - 2.20 m
B-ponny 1.90 - 2.00 m


Träningsavstånd

Dessa avstånd gäller om du hoppar hinder i galopp med höjder motsvarande lätt klass. Hoppar du väldigt låga höjder behöver du kanske korta avståenden.

1 galoppsprång mellan
Häst 6.50 - 7.00 m
D-ponny 6.50 - 6.90 m
C-ponny 5.90 - 6.30 m
B-ponny 5.30 - 5.70 m

2 galoppsprång mellan
Häst 9.75 - 10.25 m
D-ponny 9.50 - 9.90 m
C-ponny 8.70 - 9.10 m
B-ponny 7.80 - 8.20 m

3 galoppsprång mellan
Häst 13.50 - 14.00 m
D-ponny 13.00 - 14.00 m
C-ponny 12.00 - 13.00 m
B-ponny 11.00 - 12.00 m

4 galoppsprång mellan
Häst 17.00 - 17.50 m
D-ponny 16.25 - 17.25 m
C-ponny 15.00 - 16.00 m
B-ponny 13.75 - 14.75 m

5 galoppsprång mellan
Häst 20.50 - 21.00 m
D-ponny 19.50 - 20.50 m
C-ponny 18.00 - 19.00 m
B-ponny 16.50 - 17.50 m

6 galoppsprång mellan
Häst 24.00 - 24.50 m
D-ponny 22.75 - 23.25 m
C-ponny 21.00 - 22.00 m
B-ponny 19.25 - 20.25 m

7 galoppsprång mellan
Häst 27.50 - 28.00
D-ponny 26.00 - 27.00 m
C-ponny 24.00 - 25.00 m
B-ponny 22.00 - 23.00 m

dagen

Kategori: Allmänt

idag har jag kollat på tävlng igen dock inte lika mycket. började med att gå ner med lotta och hälge för att se på alex. när hon hade hoppat gck jag upp till stallet igen och mockade och fixade mat åt tibbe.

daens fail: Jag hade packat en fullproppad sopsäck med hö som jag bar mot hagen (svintung) och när jag har kommit lite mer än halvvägs så öppnar elin dörren och säger: Men lovis dom fick ju en ny bal igår? Så jag fick släpa tillbaka den där svintunga hösäcken.. kuuuuul!

iaf, sen red jag ut med camilla och morris. Morris är så sjuuukt fin. henne skulle jag verkligen vilja få prova nån gång. Hon verkar va min typ av häst. Vi travade hela mellanvägen. Tibbe kändes riktigt trevlig stundtals. han är faktiskt inte så hemsk med hack. fast när jag ska trimma vill jag nog ha bett. Svårt att plocka upp dom i formen med hack. vi provade även en galopp och jag hade kontrol ett tag, men sen sparkade han sig loss. men det blir ju bättre, han ramlade inte ner i nåt dike iaf :)

ser framemot imorrn då ska jag rida ett riktigt mördarpass i ridhuset. det är bra skönt ibland!

sadeln

Kategori: Allmänt

Santa Cruz nya exklusiva linje ”Platinum”.
Kvalitetssadlar med Italiensk design.
Utvalt läder och handgjorda av mindre grupp sadelmakare.

Hoppsadel i ”French Leather”.
Smal i midja och sittpunkt långt fram men ändå tillåter längre ryttare får plats.
Bra framvalv för högre och längre mankar.
Till den ”moderna hopphästen”.Har Ni upptäckt Santa Cruz nya linje "Platinum"?


En modern hoppsadel med smal midja och hög komfort.Söker Ni en sadel till en ryttare som har långa ben,

lämpar sig denna sadel

mycket bra.

Sätet är uppbyggt så att ryttaren har mer utrymme

till en bra mittpunkt.

Kåporna likaså tar längre ben.


såhär, fast svart ser den ut :) Kommer vilken dag som helst nu :D

taggad till tusen

Kategori: Allmänt

efter att ha varit på srk på hästtävlingar hela dagen så är jag taggad!! Kollade i första hand på alex och emma. ALex red två superfina rundor 1m och 110. Hälgis är så fiin. och emma red oxå två superrundor 110 och 120. hon knep även en 6e plac i 120! Grattis!

HAr kollat efter tävlingar fr mig och tibbe hah. detta är vad jag kan tänka mig på rak arm i vår/tidig sommar:
25 mars- Log/reg SRK- L:D/L:C
(6 april- Bräcke- L:D/L:C)
(28 april- Ridklubben Östjämten- L:D/L:C)
20 maj- ånge Rk- L:D/L:C
26 maj- näset- L:D/L:C
9 juni- SRK- L:C/L:B
20 juni- matfors- L:C/L:B

asså det skulle ju vara roligt att kunna ta sig til några av dessa iaf. mitt mål är iaf att debutera L:B den 9e. Känns inte omöjligt iaf! för om jag redan har hoppat 6 L:C så borde jag kunna hoppa L:B (nervositetsmässigt).
och sen efter matsofors tänkte jag han kunde få lite vila typ den 25-8 juli. (2 veckor) och sen den 26e är det på näset så då har jag ca två veckor att sätta igång honom på. 


Är den ok, min preliminära plan?  
TDB...

Kategori: Allmänt

... Är ju INTE det lättaste att hålla på med. Beställa licens, hur? Lägga till hästfan, hur? haha anmälning till tävlingen jag satsar på går ju ut den 13e så jag kunde ju kanse börtat tidigare :P


Lite hjälp!?!?

Btw tänkte rida L:D och L:C, lagomt lätt tycker jag med tanke på att det blir min första riktiga tävling.

flyttat, köpt sadel och sådär

Kategori: Allmänt

Under min frånvaro från bloggen har jag hunnit utveckla en hemsk ovana. Jag har blivit... en shoppaholic. Har bränt närmare 4000 spänn på kläder, skor, smink och perfymer. Så nu har jag gett mig själv ett tillfälligt köpstopp! Förutom till tibbe då ;)
 
Ja, på hästfronten rullar det på. Tibbe skulle besiktas för jag ska ju köpa honom. Men han gick inte igenom. Han accepterade inte böjprov fram och på båda bak visade det sig en liten övergående hälta. Det upptäcktes även att hans mun inte såg så bra ut. Dock inget allvarligt eller ovanligt för den delen. Enligt veterinären har nästan 70-80% av alla hästar problem i munnen. Så nu kommer han ridas på bettlöst en tid och sen på novabett/bettlöst. Inget köp blev det alltså. istället en trip till atg på hältutredning och i sommar en till för att kolla munnen ordenligt och se om mit bettlösa ridande gjort något positivt.

Ojdå, nu ska jag tydlige se på film med min fina mamma. Så mer uppdate senare hejdå!!