Dålig update

Kategori: Allmänt

Har inte haft nån lust att sitta vid datorn så det har inte blivit så mkt.


Kom på en sak. Jag ÄR och kommer nog alltid vara sämst på att komentera blogginlägg och att svara på folks komentarer (iaf på blogg.se, värsta krongligt..) Känn er inte dissade alltså! Jag läser det ni skriver och uppskattar era komenterer väldigt mycket! <3

de senaste dagarna har jag varit med kompisar. Sov hos Henks vi såg på the grudge och ÄNTLIGEN fick jag se komisarie späck! frida, du hade rätt. Det var PRECIS min humor hahaha

var på vårdcentralen igår har ju haft problem med foten. kort sagt så var vristen/knät överansträngt och felbelastat. Så nu måste jag köpa rejäla skor med bra sula. Och iläggssulor. Dom sa inte så mkt mer..

Tibbe har gått på 2 veckors semester, jag har inte ridit sen midsommar :(

idag skoddes tibbe han blev barfota bak. tihi.

Så otroooligt tråkigt!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit hemma hela dagen! Vet inte hur länge sen det var.. hehe

Jag har städat garderoben, tvättat, läst, försökt skriva klart en låt. Nu ska jag iaf göra strips hehe. Kvällen blir nog med Henke och kanske några fler.

Och imorrn ska dagen tillbringas med Fanny :) Har inte varit med henne på ÅR (och då överdriver jag inte ens) :(

OMG

Kategori: Allmänt

Jag är 99,9% säker på att detta är våran gammla häst..!



Tomtebrus, \'\'Bruse\'\', är verkligen världens snällaste kille! Han är pigg och glad och älskar fartfyllda skogsturer.kan testa nya ryttare litegrann.Men bocka/sparka bakut skulle han aldrig göra.

Bruse är en häst man måste lära känna. Är du bestämd och trygg så får du en trogen bästavän att ha kul med i många år! Han har även fått toppbetyg i allt från bett till hovar av hovslagare & veterinärer.

Anledningen till att jag säljer honom är att jag vill ha en lite lugnare häst,som jag kan utvecklas med. Gillar man en häst med mycket motor, men som ändå är snäll och lugn att hantera, så är Bruse verkligen den rätta! Han skulle aldrig bitas eller sparkas. Han är lyhörd, har alltid öronen framåt och vill vara med.Han älskar både barn & djur.

Bruse behöver en tuff vuxen ryttare som vill fara ut och rejsa och ha kul i skogen,men även rida några dressyrpass på ridplanen tycker han är kul.

Rätt hem är viktigare än pris,då jag bryr mig väldigt mycket om vars han hamnar,min finaste kille!
_________________________________________________________________________________

Han är född 92, hur många kallblod i den åldern som heter Tomtebrus och kallas bruse kan det finnas?? Måste säga till pappa haha :P


Midsommar

Kategori: Allmänt

Haha det blir ett kort inlägg då jag håller på att kissa på mig 8)

Tog in båda samtidigt idag, gick skitbra båda gick som ljus. Satte fast tibbe utanför stallet och gick in med Fortis i boxen. Jag gillar inte när man tar dom 2&2, men jag litar på båda. Tibbe litar jag fullt ut på, fortis (faktiskt) litar jag på trots att jag inte känner honom så bra just för att han är så stabil i allmänhet och western-hanterad.

Men jag vill iaf inte att nån annan än jag och helena tar dom så, finns ingen anledning till att nån annan gör det.

Tänkte förässten på hur tajta fortis och Tibbe är. Det är inte ofta som tibbe blir så bra kompis med nån så fort.



Har föressten ovisade bilder från en tur på en äng och en dressyrlektion för marika från i höstas :)

Det här med bett då...

Kategori: Allmänt

Tänkte testa rida tibbe med ett rakt bett med fasta ringar.

Det är det mest skonsamma bett man kan ha för hästens mun. Bettet är rakt, vilket innebär att det blir en jämn tryckfördelning i hästens mun och de fasta ringarna gör att bettet hålls på plats och inte nyper i mungiporna. Dock så har jag hört att hästen kan uppfattas som lite stum i munnen med detta bett.

Någon som har provat rakt bett?

Jag har för övrigt inte jättebra koll på bett, men nu rider jag på ett slags eggbett. Glömmer alltid namnet på det haha. Det är ett sånt här bett fast med mindre ringar Då kanske det heter Ky Rotary Bit? Tibbe trivs bra på det, men ska köpa ett 3delat också då han går allra bäst på det, av dom jag provat.



Men nu är jag alltså inne på ett rakt med fasta ringar. Vad tror ni om det? Men det blir inte förrän efter vilan då :) Så fort vi öppnat hela hagen tar tibbe 2 veckors semester.

Mys-tibbe

Kategori: Allmänt

Idag borstade jag Tibbe och myste bara med honom :) Flätade hans man, han älskar när man pysslar med hans man (eller ja, hela honom)

Igår red jag förässten på en äng vi bus-galopperade haha. Tibbe var jättepig takta ner för ängen, full fart upp igen haha :P

gästbloggaaaah

Kategori: Allmänt

Chacha Bloggääään! Nejmen serri, hejsan :D Tova här!

Idag har Lovis och Tibbebus trakasserat hundar. Lol, så deras stil.. XD
Jag och Moko ska nu gå och köpa 3- massor fler kakpaket (A) Sen bleka och färga mitt hår. Kommer bli såå rawr! <3

Haidooooooo :*

MASSOR med kramar från Tova!

Himla bad

Kategori: Allmänt

Var ju somsagt på himlabadet med Hanna och Frida idag. Det var jättekul, men blåslagen blir man ju alltid. Måste ha slagit i armen eller nåt för den gör ont nu, plus att jag har fått en svullen "bula" vid armbågen. Aja, klart värt det iaf :D

Efteråt åkte jag till stallet och fixade och donade, sen tog jag in tibbe som fick vila idag. Mamma ville tydligen inte vänta hur länge som helst?! Han var proppmätt iaf, åt inte ens upp allt hö haha xD 

Jag har ju suttit fast lösnaglar. 4 stycken saknades då jag kom hem, men dom är pålimmade och nedfilade nu haha :D 

Jag håller på att ladda upp bilder nu från när vi släppte dom hos måns. Lägger nog ut dom ikväll/imorrn.

 

Svar på några frågor som ramlat in

Kategori: Allmänt


Vilka bloggar läser du?
Jag läser först och främst mina vänners bloggar och 2 hästbloggar. Läser några "storbloggare" oxå bland annat
Kissie, Dessie och Kenzas blogg. Fast Kissies läser jag nog mest bara för att hon är så blåst haha. Och just det, anaginas blogg haha.  


Vad har du sökt för gymnasie?
Jag sökte musikestet på Skvadern. Håller tummarna för att jag kommer in!



Stenstan

Kategori: Allmänt

Igår var jag på stan med Frida, jag köpte en kort jacka från HM, en perfym och lösnaglar. Är nöjd med mina inköp, skitsnygg jacka, jättegod perfym, och naglar, då jag inte kan spara ut mina egna.

Efter stan åkte jag till stallet, jag och Helena gick ut en sväng med våra hästar, sen städade vi sadelkammaren.

 Efter det åkte jag till frida, hon satte fast mina naglar, 1½ timme senare hade 2 lossnat haha x) Jag är inte skapt för att ha långa naglar.

Sov över hos henne då, en jäkla fluga flög runt PÅ oss hela natten, vet inte hur många gånger jag vaknade pga den..

Idag då.. Gick hem vid 12 kanske då frida skulle jobba (shiiit vad vi börjar bli till åren). Väl hemme lossnade ÄNNU en till nagel haha, så jag tog saken i egna händer och limmade fast dom alla tre helt själv. Det var inte så svårt faktiskt. Har även filat ner dom några mm så kanske dom inte lossnar heela tiden haha.

Nu har jag ätit lunch bestående av 2 biffar och en glas cola haha (nyttig javet), kollat runt på några bloggar. Jag väntar på att Hanna och Frida ska jobba klart så vi kan åka och badaaaa!


Haha, mindre charmig bild på mig, frida och hanna. :)

uppdatering

Kategori: Allmänt

Helena önskade att jag skulle uppdatera min blogg så jag tänkte att ja, kan väl göra det då :) De senaste dagarna har jag inte haft för min så mycket. Är nere i en down-period nu. Inte bara med Tibbe, jag känner mig bara allmänt orkeslös och tråkig. Tibbe har fått några kravlösa galopprundor i skogen bara för att få utlopp för sin energi (vilket är det absolut bästa han vet, så honom går det ingen nöd på.)

 Planerar att ställa av honom  minst 2 veckor när han går ute dygnet runt och och be någon kolla till honom varje dag.

Jaa, idag släppte jag och Helena Tibbe och Fortis på det riktiga betet. Maten går till manken på tibbe så nu kan han ju inte vara annat än nöjd :) Trots all mat kom han ändå travandes till mig när jag ropade på honom :') Älsklingen.



The day

Kategori: Allmänt

Känner mig lite småhängig idag. Feber? Aja.

Ridningen gick bra, men jag fick nåt slags blodsockerfall för jag blev jätteirriterad för ingenting? Så jag gav honom långa tygliar och skrittade hem helt enkelt.

På väg tillbaka kände jag huvudvärken komma krypandes, så det var nog lika bra att gå hem :P I stallet delade jag och tibbe på en banan, han älskar det verkligen, blir alldeles till sig ;D

Nu känner jag mig varm och hängig. Det har ju varit på G ett tag nu så...


Min fina prinskorv, jag älskar dig <3

JA, Jag erkänner!!

Kategori: Allmänt

Jag säger sten....

toooo

Kategori: Allmänt

to the stable :)

dagens favoritlåt:




Den här låten är så märklig. Jag blir illamående när jag hör den, men den fastnar i mitt huvud..




the result

Kategori: Allmänt


Mitt lilla stall. Gissa vilka tre hästar som skulle stå där?

jäklar..

Kategori: Allmänt

okej, I lied. Jag sover ju (uppenbarligen) inte. Men jösses vad det sbänger om humöret. Jäkla tonårshormoner! haha ena sekunden så vill jag gräva ner mig i en grop och dö typ, och andra sekunden sotter jag och känner hur bra jag är, inget rör mig i ryggen och bla bla. Ska bli intressant att se vilket av dom det "fastnar" på.


Haha gråtfiorna på skolavslutningen. Jag och Ronja (hon med vit rosett i håret). Visst ser vi lite rödögda ut? 8)

-

Kategori: Allmänt

Nu tror jag att jag ska ta ohc gå och lägga mig :) Om det blir bra väder imorrn åker jag och badar med Henke och kanske några fler? :D

åh herregud xD

Kategori: Allmänt

Jag håller på att göra ett litet stall.. x)

på paint.

Jag har tagit reda på boxmått, takmått, stallgångsmått osv. Haha det är skitkul faktiskt. Så gör jag det skalenligt. Ni kan kanske få se resultatet sen ;)

Bättre

Kategori: Allmänt

Känner mig ännu lite gladare nu. :)

Ringde till Christina idag (starlas ägare) och hörde (igen) hur hon mår. Hon mår skitbra, stooora gräshagar. Förhoppningsvis blir hon dräktig nu. Dom sa iaf att om dom inte ska ha kvar henne skulle hon säga till mig. Ja.. Det känns  bra. Dom skulle hälsa på henne snart, då skulle hon ta kort på henne åt mig.

Henna och Christina är verkligen helt fantastiska människor. otroligt godhjärtade och måna om både hästen och mig. Vissa travtränade skulle skicka hästen till slakt på en gång men inte Henna och Christina. Tänk om alla vore som dom.

Älskade vän

Kategori: Allmänt



Förlåt mig, jag önskar att jag kunde fixa allt... Jag älskar dig, jag saknar dig....

lull-tur

Kategori: Allmänt

Idag skrittade jag ut på tibbe på långa tyglar. Just nu har jag en period då jag inte är så häst-sugen. Jag vill hälldre göra andra saker, va med kompisar osv. Men jag brukar ha så, snart kommer en sån där period då jag bara vill rida hela tiden.

Vi red övre och nedre, fast vi red in på stigen som går bakom ridskolehästarnas hage. Stannade och kollade på Nicky och Tingeling som tyckte att jag och tibbe hotade deras flock, dom var så söta!

Efter ridturen kände jag mig gladare på ridning osv. Tibbe gör mig alltid glad! Det är inte tibbe jag tröttnar på, utan bara hästar överlag :P Man kan aldrig tröttna på tibbe!

Nu ska jag och mamma se på morden i midsomer, tjinggg


charm-trollet

Fiesta de clase

Kategori: Allmänt

haft klassfest ikväll. Det var sååååå kul!

Moa tog hand om Tibbe idag åt mig för jag hann verkligen inte. Jättesnällt, fast jag har lite skuldkänslor nu menmenmen.

orkar inte skriva mer nuu, tova sover här :)

GODNATT FOLKET!

bilder på piccazoom

Kategori: Allmänt




27 juni

Kategori: Allmänt

orkar inte

Kategori: Allmänt

lägga upp bilderna på Hanna och Picasso. Ni får två oredigirade smakprov. Vill ni se fler?





Har fler bilder bla från student, Zalle och bureplatsen. kommer nog fler att visa imorrn då jag ska ta kort på sommartävlingarna bla på Moa & Gadd, Zalle & Maja.

Vila

Kategori: Allmänt

Idag fick tibbe vila. Jag var i skolan, sen åkte jag hem och stekte en timma, jag somnade i solstolen, jäätteskönt var det! Sen var det studentmottagning hemma hos pappa. Kom inte till stallet förrän 9, så jag mockade bara och pussade min lilla ponny på nosen <3


Det är ju bara sånt man vill pussa haha?

just det

Kategori: Allmänt

Det var nån som ville se en extreriörbild på tibbe. Såhär ser han ut just nu:


haha lite otydlig bild pga bakgrunden, men ni ser typ iaf.

BILDBOMB

Kategori: Bilder

Här kommer nu dom efterlängtade bilderna (iaf av Hanna). KOMENTERA! Tänk på att det var första bilderna jag knäppte med min systemkamera, men kom gärna med tips och sånt. Kör på auutomatiska inställningar, fast manuellt fokus på några naturbilder.






Bjuder på stentrollet, det är så gulligt!










Söta failar:



De två sista: Det åkte förbi en bil haha töntponnyn x)





imorgon

Kategori: Allmänt

lägger upp dagens bilder imorgon. Är jättetrött och ska upp kl 5 och ha utsläpp -.- så ni vet :P Men lär knäppa fler bilder imorgon så :)

dagens ridning

Kategori: Allmänt

red ner till galoppbanan och galopperade två varv nån stop i båda varven. Eller i vänster varv blev det ett litet stopp för tibbe fick syn på en liiiivvsfarlig hund. han kändes jättefin idag! Som vanligt igen! mjuk och följsam bara yummy! Märkte verkligen en stor skillnad när jag bytte nosgrimma. Att en nosgrimma ens gör så mycket? :)

Efter det tänkte jag skritta nedre hem, men jag och tibbe är överens om att skritta är överskattat så vi galopperade hela nedre + ivarsbacken i stället :P



Sen travade jag av till hovstallet och å tänkte jag skritta förbi kossorna bara som träning eftersom tibbe inte gillar att gå där. Men det tyckte inte han var en bra idé. Efter några försök så ledde jag honom förbi istället, det är ett DUMT ställe att ta upp en kamp med hästen där, ståltråd på båda sidorna och en smal smal väg. då gick det iaf.

Tänkte gå tillbaka på en gång, men eftersom tibbe redan var stressad då så skulle det inte bli träning för honom för då kopplar han ju stress med korna. Egentligen är han inte rädd för själva kon han gillar bara inte när dom muar på honom... xD

Iaf så tyckte jag att det var lika bra att rida minkvägen (alltså grusvägen, inte hela vägen.) fram och tillbaka, den är inte så lång. Tränade galoppfattningar från skritt vilket gick över mig förväntan! De första fattningarna slarvade han med slängtrav innan, då sa jat åt honom med spöt och efter det skärpte han till sig och fick till några helt fantastiska fattningar!! Jag älskar att träna fattningar med tibbe han blir så taggad! Så fort jag släpper på tyglarna fattar han galopp och så blir han frustrerad då jag ber honom vänta och börjar studsa :P

Tillbaka i stallet insåg jag att jag ridit i ca 1h 40min. Maja och Linn fick rida ett varv runt stallet var. Tibbe är så snäll med dom, änglaponnyn! Dom borstade honom åt mig tihi :D



Fick beröm över Tibbe av Mattias (haha stolt chey.se) han gick förbi och så stannade han upp och utbrast: Men! Vad fin han är i kroppen! Inte tjock alls..!

Då blir man ju glad iaf :D





BILDBOMB

Kategori: Allmänt

coming sooon......

jag och tibbe 8 mars 2009

Kategori: Allmänt

3e gången jag hoppar tibbe... 40 cm, träningstävling på färsta. Ja.. ni ser ju har bra koll jag hade på honom där :P Älskar på slutet när speakern säger: Du får 4 fel eftersom du la en volt/eftersom du tappade kontrollen på din häst.

sooova

Kategori: Allmänt

nu ska jag sooova natti <3 :*

min fööödelsedag

Kategori: Allmänt

Jag har tappat blogglusten just nu :/ Men iaf så fyllde jag år igår fick jättefina presenter bla ett blingbling pannband och ett jättefint ländtäcke till tibbe. Och maaaassor av pengar så idag åkte jag ock köpte....

EN SYSTEMKAMERA!!!!! :D:D Är sjukt glad!dock togs det inga fina bilder idag på tibbe :( För batteriet laddade och han blev så svettig efter ridturen plus att han var helt gul där han skulle vara vit så det hade inte blivit så fins bilder x) Men imorgon ska det minsann knäppas kort!! Nån som vill ta kort på mig och tibbe imorrn? :D

Idag iaf var tibbe piggpigg. Märks att han tagit det lugnt i helgen!! Han bråkade lite i galoppen men var faktiskt ganska trevlig i traven och skritten. Iaf så korrigerade jag på en gång och mot slutet blev han jättefin! Red med låg nosgrimma och blingbling pannbandet. Han trivs faktiskt allra bäst på låg nosgrimma, men det enda tränset jag har med sån nosgrimma är väldigt gammalt och slitet så jag ska skaffa ett nytt. Men det får duga tills vidare.



tihi fin bild från i våras ;)

Min födelsedag!!

Kategori: Allmänt

Tjopp tjopp

Kategori: Allmänt

Tänkte försöka tixa lite nya bilder på tibbe nån dag, kanske på mån? :) Vet ett jättefint ställe att ta kort på!


2008. Vältränad Tibbe ;)

I love you, I love you, I love you.....

Kategori: Allmänt

Like never before

-

Kategori:

plopppp

Kategori: Allmänt

Nu på morgonkvisten fick jag lite blogglust. Tibbe fick vila idag men jag red på vera.

Ska kliva upp kvart över 6 idag (vilket innebär att jag borde soooova nu, men jag är klarvakken efter att ha hällt i mig en liter cola...) och följa med maja och Zalle till matfors. Hon ska deb 110 kuuul! :D kmr gå skitbra för dom!

Är hos tovis, hon läser om sexxx. ;D I sjukhusdressen, var viktigt att få med.

ja nu är klockan tre så ska försöka sova nu ;P Men det är så ljust så det är tveksamt om jag kan haha


I miss you

Kategori: Allmänt


Jag saknar dig.

hahaha jag döööööööör!!!!

Kategori: Allmänt

Kul att man kan glädja nån iaf... ;)

musiik

Kategori: Allmänt

är äntligen klar med musikuppgiften. klev upp halt (nu tror man väl ändå man vart för mkt i stallet..) 7 för att göra klart den när jag inte börjar förrän 10 :P Igår kväll åskade det ju så mycket så kunde inte jobba då :P

http://www.youtube.com/watch?v=7Xms7kcNjvw (för er som vill se videon jag ska visa upp) ska prata också.

Iaf ridningen igår.. Tibbe var SÅ JÄÄÄKLA FIN!!!!!! Red på galoppbanan på andra sidan bron. på väg dit var han som han varit de senaste veckorna lite loj, seg i munnen osv. När vi skulle gå över bron (som han aldrig brukar bry sig om) tvärvände han och ja. Jag har inte sett den där sidan av honom på LÄNGE! Han VÄGRADE gå tillbaka. Om jag tog i nån tygel kutade han frammåt alt reste sig/sparkade Han hoppade omkring i nån jäkla snårskog, diken. Asså vi kom bort från stället typ 60-70 meter.... En ny grej han testade idag var att försöka skena iväg därav att vi försvann så långt..  Blev skitarg på honom såklart, trodde han hade slutat med sånna dumheter. Sen iaf lyckades jag vända, då tog jag tag i honom och satte honom mellan hjälperna, då var det som att han kände att han inte kom undan, för då gick han helt lungt över bron. Klapp och beröm!

Efter det var han så jäääääkla fin. Jag tror jag har varit för mesig och inte vågat ta tag ihonom. Jag kände verkligen att han travade genom hela kroppen. Sög tag i bettet lagomt hårt. SKänkelvikningar osv jättefint. Sen i galoppen...!!WOW. Jag satt ihop honom allt vad jag hade jag tänkte verkligen "driv, samla, driv samla" och det slutade med att jag KÄNDE varje nytt steg han tog med inner fram.. Han aldrig haft en sån känsla med honom vad jag kan minnas. 

vera vilade, blev ju värsta åskan... Jag = åskrädd.

Aja nu måste jag till bussen hejdåååå