mitt 2013

Kategori: Samanfattning

2013 för mig började med att jag och tibbe flyttade stall. Så året började väldigt hästigt, hände inet speciellt i jan :) Några bilder från jan:
 
Tibbe i sitt nya stall.
 
Ute på tur i kylan <3
 
Februari fortsatte i hästandan! tibbe var busig som bara den i skogen, men alltså vilka pass han kunde bjuda på i ridhuset <333 en rolig detalj- det var den här månaden min mejl blev hackad haha. jag hade haft den sen typ mitt första stallet.se konto </3 jag började även (igen) fundera på det här med medryttare. insåg mer och med att varken tiden eller intresset fanns på samma vis som förr.
 
Tibbe provade på livet som fransman:
 
Vi var lite seriösa och tränade lite...
 
 
Blandat med bus!!
 
 
Mars kom, med några fler händelser.
 
Tibbe lyckades ramla ner i ett dike (!?!?!) när vi var ute och red och blev lösspringandes på vägen. jag lyckades stoppa en traktor och vi jagade honom. skräckbilderna for snabbt igenom mitt huvud, och jag har ALDRIG blivit så glad över att se det där lilla kräket, oskadd på stallplan. Eller ja, några meter ifrån, det var faktiskt en presenning som blåste lite ;)
 
Sen började årets fester!
 
bland annat en rolig kväll hos hanna. hon sminkade mig utan att titta: 
 
det var vigor: (gymnasiefest)
 
och ännu mer mys med busfröt!
 
 
April var både en väldigt tung och jobbig månad, men även en väldigt händelsefull!
 
Tibbe lånades ut på foder till Bergs ridklubb. Det var nog det jobbigaste beslutet jag har tagit, men jag är glad att jag gjorde det, och ja.. framför all att det var just JAG som tog beslutet. 
 
Dagen innan han åkte.. Vi "avslutade" det kapitlet i våra liv med att göra det vi gör bäst- busa! <3
 
sen! åkte jag till tyskland tillsammans med klassen! det var något det! Vi var i Lemgo, en liten mysig stad med alla gamla hus kvar. inge krigsskadat.
 
 
 
Efter det åkte jag till stockholm för att hälsa på johan och kattis. och vi var på en justin bieber konsert! Han var min största idol när jag gick i kanske 8an! Så det var verkligen jättecoolt att få se honom live! blir fortfrande lite löjligt exalterad nu när jag skriver om det! ;)
 
magi i globen :)
 
 
på en gång jag kom hem från alla resor åkte jag direkt till svenstavik och hälsade på min tibbe. lämnade av hans nya sadel och red och kramades. 
 
 
i maj hände det inte mycket för min del! det var väl lite (läs-mycket) party osså red jag nasdaq två dagar/veckan som ett jobb. Fina nasse!!
 
 
Hattparaden!! hade inte varit där på säkert 7 år!
 
 
 
Juni! Jag fyllde 18!! :D Fest!!! och jag överlevde även andra året i gymnasiet. 
 
 
dagen efter drog jag, pappa och felix ut på segeltur! vi saglade hem nya båten från nordmalin till söråker på tre dagar fantsatiskt! ingen uppkoppling- bara avkoppling.
 
första kvällen blev det stiltje mitt på havet i typ 3-4 timmar! vi fick gå in i skagshamn för motor!
 
 
Sen åkte jag till Linköping och hälsade på maja! :D Det var galet kul att får träffa henne en längre stund. galna kvällar. 
 
 
Sen kom tibbe hem! och hungrig var han!
 
juli var väl hästnördens månad! åååh vilka pass han bjöd på. så fin som han aldrig nånsin varit!!!
 
Det var gatufest den här månaden, den sista gatufesten! Sockervadd! vi fikade i first aid bussen, lyssnade på musik, dansade och mestadels jag åkte karusell!
 
Tibbe flyttade till emma och jag började sommarjobba. det stavades kliva upp o4.30 mån-fre! förstår inte nu i efterhand att jag klarade det, ville väl mest gråta varje morgon. jobbade som städtant och det var förvånansvärt trivsamt!! so, städant by day, hästbus by nigt. Jag och emma hade iaf mer än kul ute i skogen på våra pollar. 
 
 
 
15 juli. Jag mötte Boriz. jag såg en annons på blocket. 6 årigt halvblod behövde delfodervärd. åkte med ägaren till holm och provred. total kärlek vid första ögonkastet. fyfan vad fin. 
 
 
augusti fortsatte i samma anda, ända tills skolan började igen och tibbe åkte tillbaka till ridskolan :'(
 
Jag skrev på halvfodervärdsavtal på Boriz, hästkarusellen var igång igen. Det var mycket jobb med min store vän, men gud vad kul det var! 
 
september kom, jag och Boriz jobbade på. 
 
Jag var med på en gospel-workshop som var heeeeelt fantastisk! Jag kommer alltid tänka tillbaka på den här kvällen med kärlek och tacksamhet. 
 
 
sista helgen i september åkte jag först till stockholm i en dag, sen åkte jag, johan och kattis vidare till göteborg till Tolda och liseberg! En sån sjukt rolig helg!!!!!
 
 
i typ mitten av oktober åkte jag till stockholm med esteterna på studieresa. vi gick på studiebesök på kulturama, kmh, operan osså fick vi se musikalen Spök, med måns zelmerlöv! Niiiice!!!
 
 
tuffade på som bara den mer Boran oxå, framsteg efter framsteg!
 
jag och josefine hälsade på tibbebus i svenstavik också! han hade inte glömts bort ;)
 
i början på nov så snörade hela familjen på sig kängorna och gick ut i skogen för grillutflykt. otroligt mysigt. när jag var liten brukade vi grilla ofta, men det har liksom "vuxit" bort genom åren.
 
I slutet av nov sa jag upp avtalet om Boriz pga olika omständigheter.. Kändes och känns fortfarande jävligt surt. hatar att folk alltid ska förstöra. 
 
Jag och syskon+respektive annordnade en överraskningsfest till mamma som fyllde 50! lyckat och uppskattat!
 
 
December.. Ja, julstök och julbök. lucia på skolan, och i GA kyrkan! nostalgiskt att återuppleva medelpads lucia lite :)
 
 
jul hos mormor! mormor, mamma och jag :)
 
på juldagen fick jag ÄNTLIGEN se (eller snarare höra) OH MY! Fyyfan vad jag har längtat och de var så bra och bättre än vad jag hoppats på! :)
 
 
Det här var en ganska utförlig sammanfattning ändå. 2013 var ett fantastisk och jobbigt år på flera sätt. jag kommer se tillbaka och minnas de här roliga sakerna. jag har gjort mycket som jag aldrig gjort, upplevt saker jag inte upplevt. träffat många bra och dåliga människor. gjort bra och mindre bra beslut. osv. 2013 var mycket för mig. jag ska lära mig av mina misstag och göra 2014 till ett helt grymt år!!!! :D
 
Och alla människor som finns runt omkring mig i vått och torrt, stöttar och retas. Tack! utan er vore jag inte jag. 
 
puss :)
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: